Ügyeleti időszak után nyitottak az óvodák is

Április 19-én az óvodák is nyithattak, bár várounkban a korlátozások alatt is mindhárom tagóvodában volt ügyelet. A szülők többsége visszaengedte az intézménybe a gyermekét. A nyitás nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is rendkívül fontos, hiszen egyre többen térhetnek vissza a munkahelyükre, tudván, hogy a gyerekfelügyeletet megoldott.

Ügyeleti időszak után nyitottak az óvodák is

A pandémia harmadik szakaszának korlátozásai alatt is tartottak ügyeletet a városi óvodák az arra rászoruló gyermekek számára, de most teltek meg igazán hangos gyerekzsivajjal a csoprotszobák. Az ügyeleti időszak sok szülő számára nagy segítséget jelentett.

 

Mint minden intézményben, itt is nagy gondot fordítottak a járványügyi előírások betartására és betartatására, ami egyaránt vonatkozott dolgozóra, gyerekre, szülőre. Az újranyitást követően nagymértékben nőtt az óvodai ellátást igénylők száma. Természetesen az óvodás gyerekek szüleinek is van lehetőségük otthontartani gyermeküket.

 

Sajnos a járványhelyzet az előre tervezett pedagógiai programokba is beleszól, azonban az óvónénik kreativitásának köszönhetően eddig mindent sikerült megvalósítani betartva a szigorú előírásokat.

 

A tavasz az időszaka az óvodai beiratkozásoknak illetve a nagycsoportos gyerekeknek iskolára való felkéészítése is az utolsó szakaszába ér. A járványhelyzetben ezeket a feladatokat is főként az online térben valósítják meg.