Új vezető az Egészségfejlesztési Iroda élén

Harmadik éve működik Csurgón egy pályázati forrás segítségével az Egészségfejlesztési Iroda. Az iroda 18 település lakóit szolgálja, elsősorban a megelőzés eszközeivel. Az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások többek között az életmódváltást is segíthetik. Idén januártól a friss diplomás Kis Franciska vette át az Egészségügyi Centrumban működő iroda vetetését, aki szeretné ugyan tovább folytatni elődje, Tóth Richárd munkáját, de sok az új elképzelése is.

Új vezető az Egészségfejlesztési Iroda élén

A Csurgói Egészségfejlesztési Iroda 2018. április 1-jével kezdte meg működését a Csurgói Egészségügyi Centrumban. Az intézmény elsődleges célja a korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmódbeli szokások javítása a lakosság körében, a térségben lakó emberek saját egészsége iránt érzett felelősségérzet és az öngondoskodás képességének erősítése, illetve az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása. Idén januártól a friss diplomás Kis Franciska vette át az iroda irányítását, aki Nagykanizsáról érkezett Csurgóra.


Franciska már egy hónapja ismerkedik a feladatokkal, a térség lakosainak egészségügyi szokásaival, problémáival. Az iroda a három éves pályázati ciklusa végéhez közeledik, melynek célja az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés,, vagyis preventív tevékenység a járásban. Kialakításra került egy irodahelyiség és egy tankonyha. Ezek teljes felszerelését is a pályázat támogatta. Ebből a forrásból finanszírozzák állandó foglalkozásaikat, programjaikat és nagyobb rendezvényeiket is. A vezető a célok megvalósításáról is beszélt, melynek érdekében számos új ötletet hozott magával.


A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt mind az előadások, ismeretterjesző programok, mind a mozgásos foglalkozások megtartása komoly nehézségekbe ütköznek, de sokak örömére, erre is találtak megoldást.


A három éves pályázati ciklus ugyan idén lezárul, de Franciska bízik a folytatásban, hiszen az Egészségfejlesztési Iroda színes és sokrétű prevenciós tevékenysége a térség lakosainak életében igazoltan meghatározó szerepet töltött be az elmúlt időszakban.

 

 

 Műsor

Április 22. csütörtök

17.35: Csurgói KK – Grundfos Tatabánya KC bajnoki férfi kézilabda                 mérkőzés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

19.42: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

20.08: Költöző madarak - dokumentumfilm

21.03: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

22.38: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

23.04: Költöző madarak – dokumentumfilm ismétlés

23.54: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár