Újabb lépések a gesztenyesor megmentéséért

A csurgói városközpont képét évtizedek óta meghatározza a gesztenyesor. A gyönyörű fákat az időjárás sem kímélte, de eljárt felettük az idő is. A település önkormányzatánál szinte minden évben visszatérő probléma a megoldás keresése. A napokban egy újabb technikát bevető faápoló cég vette kezelésbe a megtépázott matuzsálemeket.

Újabb lépések a gesztenyesor megmentéséért

Csurgó egyik jelképe, a központban található gesztenyesor felett eljárt az idő. Az önkormányzat hosszú idők óta próbálja menteni a menthetőt, de az elöregedett fák megkímélésére nem sok az esély. Évek alatt több szakértő is vizsgálta, gyógyította a sok mindent megélt fasort, de nem sok eredménnyel. Most egy újabb technikát bevető faápoló társaság próbálja meg a balesetmegelőzést és az egészségmegóvást. Füstös János polgármester nagyon bízik abban, hogy sikerül a fák nagy részének a megmentése.

 

A faápoló cég kiadványában olvashatjuk, hogy a faápolás a fa ültetésétől kezdődik, de sosem késő elkezdeni a gondozásukat. A mostani beavatkozás viszont már több ennél: baleset-megelőzés és egészségmegóvás is egyben. A szakember optimistán látja a jelenlegi helyzetet. A korra, betegségre való tekintettel minden fára egyedi vizsgálat vár.

 

A csurgói gesztenyesor sok mindent átélt az elmúlt időszak alatt. A város lakói, turisták, elszármazottak és nem utolsósorban öregdiákok pihentek és diskuráltak ezen lombok alatt. Az említettekre is gondolva a polgármester összefogásra kér mindenkit a fasor megmentéséért.

 

 

 Műsor

Április 22. csütörtök

17.35: Csurgói KK – Grundfos Tatabánya KC bajnoki férfi kézilabda                 mérkőzés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

19.42: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

20.08: Költöző madarak - dokumentumfilm

21.03: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

22.38: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

23.04: Költöző madarak – dokumentumfilm ismétlés

23.54: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár