Újabb sikereket ért el a nyugdíjas pedagógus

2021-ben a nívós Péchy Blanka-díjjal kitüntetett Kósáné Kisgéczi Gabriella nyugdíjas pedagógus az idei évben sem pihent, pályázatokon vett részt. Ennek eredményeként két sikeres projektet tudhat maga mögött. A mindennapokban továbbra is őrzi az anyanyelvápolók hagyományát. Jelenleg a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium felső tagozatos diákjaival foglalkozik az általa vezetett anyanyelvi szakkörökön

Újabb sikereket ért el a nyugdíjas pedagógus

Péchy Blanka színművésznő, előadóművész, író és nyelvművelő 1963-ban alapított díjat Kazinczy Ferencről elnevezve azok részére, akik sokat tesznek a magyar nyelv ápolásáért. Kósáné Kisgéczi Gabriella nyugdíjas magyar szakos pedagógust a nyelvművelés ügye iránti elkötelezettsége, közösségépítő munkája, lelkes és eredményes szakkörvezetői tevékenysége tette érdemessé ennek az elnyerésére.

 

A pedagógus nyugdíjazását követően sem pihen, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium 5-7. évfolyamában tanít magyar nyelv és irodalmat és tanulószobás nevelőként tevékenykedik. Mindemellett keresi az új kihívásokat. Pályamunkát nyújtott be az Anyanyelvápolók Szövetsége és a kulturális kormányzat közös felhívására. Kiváló munkáját a zsűri ezüstéremmel díjazta. Az elismerés átadására a budapesti Vigadóban 2022. november 13-án a Magyar Nyelv Napján került sor. A díjazott művek nyomtatott formában is megjelentek. Felbuzdulva a sikeren újabb pályázatot nyújtott be, amelyen különdíjjal jutalmazták írását.

 

Munkájában nagy segítségére voltak szülei, nagyszülei elbeszélései, történetei, különösen édesapja régi jegyzetei. Ez meg is jelenik a történet első soraiban, miszerint: „A régi nagyvásárok hangulatát már nem hozza vissza semmi sem. Legfeljebb az emlékezet.”