Újra indult a jelenléti oktatás az alsótagozaton

Április 19-én, hétfőn újranyithattak az általános iskolák alsó tagozatai. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, komoly járványügyi előírásoknak kellett megfeleni az intézményeknek. Füstösné Abraham Judit, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatónője elmondta, az iskola minden résztvevője, pedagógusok, szülők, gyerekek egyaránt várták már az újranyitást. A teljes és megszokott iskolai rend várhatóan május 10-től állhat vissza.

Újra indult a jelenléti oktatás az alsótagozaton

Az elmúlt héten a Kormány döntése alapján újra kinyithatták kapuikat az oktatási intézmények az alsó tagozatos gyerekek számára. Mindehez komoly higiéniai előkészületekre volt szükség. A református kisiskola diákjai egy teljesen megújult, sterilizált környezetbe kerülhettek vissza a padok közé.

 

Az elmúlt időszakban a digitális oktatás során nehéz dolga volt pedagógusnak, szülőnek, gyereknek egyaránt. Az intézményben dolgozó pedagógusok igyekeznek a digitális oktatás során adódott hiányosságokat pótolni és a lehető legtöbb módon segíteni a tanulókat. Az intézményben jövő héten kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, amelyek a tavalyihoz hasonlóan fognak zajlani.

 

A teljes és megszokott iskolai rend várhatóan május 10-től állhat vissza, a felsőtagozatosok és a gimnazisták visszatérésével.