Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezésre október 22-én, pénteken este került sor. A közösségi házban megtartott ünnepségen Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott beszédet. Műsort ebben az esztendőben a református iskola diákjai adtak.

Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

Az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából megtartott városi ünnepségen, a szokásoknak megfelelően, az emlékezők a Petőfi téri Országzászlónál gyűltek össze, ahol a Himnusz hangjainak kíséretében emelkedett magasba nemzeti zászlónk. Ezt követően a résztvevők a Polgármesteri Hivatal előtt található ’56-os emlékműhöz vonultak. Itt a város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el, tisztelegve az elődök, a forradalom hősei előtt.

 

A városi ünnepség a Csokonai Közösségi házban folytatódott, ahol emlékező beszédet Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott. Ebben az emlékezés fontosságát is hangsúlyozta.

 

A zászlófelvonás és a beszéd mellett minden esztendőben a város valamelyik oktatási intézménye készül műsorral az esemény tiszteletére. Ez alkalommal a Csokonai Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium diákjai szerepeltek a színpadon, tőlük megszokott színvonalas előadással.

 

A városi ünnepség, szintén a hagyományoknak megfelelően, állófogadással ért véget, ahol Füstös János polgármester mondott pohárköszöntőt, kiemelve Csurgó egyik legnagyobb ’56-os hősét, Kovács Andort.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár