Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

A hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődött az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezés múlt héten, vasárnap. Szerencsére az időjárás engedte, hogy a közösségi ház felújítása miatt az ünnepség végig az ’56-os emlékműnél legyen. Ünnepi beszédet Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott, melyet követően ének és vers is elhangzott. Zárásként került sor a koszorúzásra.

Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

A Petőfi téri Országzászlónál gyűltek össze az emlékezők múlt héten, vasárnap a késő délutáni órákban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megtartott városi ünnepségen. A szokásoknak megfelelően a Himnusz hangjainak kíséretében emelkedett magasba nemzeti zászlónk.

 

Ezt követően a résztvevők a Polgármesteri Hivatal előtt található ’56-os Emlékműhöz vonultak, ahol egy éneket követően, Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott beszédet, kihangsúlyozva benne az Európát és Magyarországot is sújtó aktuális helyzetet.

 

A folytatásban egy ének és egy vers hangzott el a református iskola tanulóinak előadásában. Az ünnepség zárásaként nem maradt el a koszorúzás sem. A város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői tisztelegtek az elődök, a forradalom hősei előtt.