Centenáriumi ünnepség műfüves focipálya avatással

Nagyszabású ünnepséget tartottak július közepén a labdarúgó pályán. Száz éves évfordulóját ünnepelte ugyanis a Csurgói Torna Klub. Ebből az alkalomból a Ferencváros öregfiúk elleni jubileumi gálamérkőzésre, díjátadásokra, eredményhirdetésre, és nem utolsósorban, egy korszerű műfüves pálya avatására is sor került.

Centenáriumi ünnepség műfüves focipálya avatással

A Csurgói Torna Klub – Ferencváros öregfiúk jubileumi gálamérkőzéssel kezdődött július 18-án, vasárnap az az ünnepség, melynek keretében alapításának századik évfordulóját ünnepelte a labdarúgó szakosztály. Az összecsapás sok nézőt vonzott. A találkozó lefújását követően következett az ünnepi rész, ahol elsőként Pákai Lajos, a klub azóta már leköszönt elnöke tekintett vissza a múltra.


Az eseményre természetesen több prominens személy is meghívót kapott. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a megyei szövetség vezetősége és Szászfalvi László országgyűlési képviselő is, aki megköszönte mindazok munkáját, akik a csurgói labdarúgásért sokat tettek és tesznek ma is. A folytatásban leleplezésre és megkoszorúzásra került az öltöző bejárata mellett elhelyezett centenáriumi emléktábla.


Az ünnepségen eredményhirdetések is szerepeltek a programban. Elsőként a Csurgói Torna Klub korosztályos bajnokcsapata vehette át a bajnoknak járó kupát és az aranyérmeket. Ezt követően a legutóbbi kispályás labdarúgó bajnokság eredményhirdetésére került sor. A legjobb együttesnek a Matchbox bizonyult. A különdíjak átadása után Szászfalvi Lászlót lepték meg egy mezzel és egy emlékplakettel a ferencvárosi öregfiúk, majd az ünnepség másik fontos eseményének a helyszínére sétáltak a résztvevők. A rendkívül korszerű műfüves pálya avatásánál többen vágták át a nemzeti színű szalagot, majd a gyermekek rögtön birtokba is vették a létesítményt, megrúgva az első gólokat. Remélhetőleg ez a helyszín is tanúja lehet majd sok szép csurgói labdarúgó sikernek.