Döntetlen hazai pályán a bajnokságban

Döntetlent játszottak férfi kézilabdázóink a legutóbbi bajnoki fordulóban, hazai környezetben fogadva a Dabas együttesét. A találkozó végig szorosan alakult, fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva vezetve. Bár az utolsó találatot szerencsés körülmények között érték el a vendégek, a döntetlen teljesen reális eredmény a látottak alapján.

Döntetlen hazai pályán a bajnokságban

Négy idegenbeli találkozót követően játszott először itthon férfi kézilabda csapatunk a bajnokságban. Az ellenfél a bennmaradásért küzdő Dabas volt, aki az utóbbi meccsein nagyon értékes győzelmeket aratott, így jó formában érkezett Csurgóra. Hazai találatok vezették be az összecsapást, de aztán a vendégek is elkezdték a gólgyártást. A nyolcadik perc végén ki is egyenlítették az addigi hátrányukat. A folytatásban megint csak csurgói percek következtek, visszavéve a vezetést. Nagyobb előnyre azonban nem sikerült szert tennünk. Sőt! A Dabas, kihasználva nem kevés hibánkat, a 22. percben megfordította az állást. A félidő végéig pedig már mi futottunk az eredmény után. A végén jobbszélsőjük hatodik hétméteresét is értékesítette, mellyel a vendégek mehettek kedvezőbb helyzetben az öltözőbe az első harminc percet követően.


A második játékrészben sem változott a találkozó képe. Az állás végig rendkívül szoros volt. A 35. percben tudtuk egyszer átvenni a vezetést, de elég rövid életűnek bizonyult. Folyamatosan mi futottunk az eredmény után, sokáig nem tudtuk visszabillenteni a mérleg nyelvét. Az 57. percben azonban balátlövőnk, Gábor Marcell a legjobbkor talált be, és 22 perc után talán a legjobbkor sikerült előnyhöz jutni. Sajnos a hátralévő idő már nem volt ilyen szerencsés. Két támadást is elpuskáztunk, az egyiket 18 másodperccel a lefújás előtt, ráadásul emberelőnyben. Az utolsó pillanatban pedig, szerencsés körülmények között ugyan, de a Szöllősi Szabolcshoz került a labda, és a dabasi beálló nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja a kínálkozó ziccert, kialakítva a 25:25-ös végeredményt.

 

Alem Toskic úgy vélte, igazságos eredmény született. Igaz, hogy a végén nem volt szerencséje a csapatnak, de a szerencsét is ki kell érdemelni. Ma pedig messze nem játszottunk ehhez jól.

 

Együttesünknek még kilenc mérkőzése van vissza bajnokságból. Jelenleg az ötödik helyet foglalja el a tabellán.