Fontos győzelem az első hazai mérkőzésen

Nagy rangadó várt férfi kézilabda együttesünkre szeptember 18-án, pénteken. Az első hazai összecsapáson a Gyöngyös volt ugyanis az ellenfél. A kiváló védekezésnek és nagyszerű kapusteljesítménynek köszönhetően, az első játékrész végén 11:8-ra vezettünk. A második félidőben volt már hét gól is a különbség, de a vendégek bizonyították, hogy remek csapatuk van, és izgalmassá, nyílttá tették a végjátékot. Szerencsére azonban fordítani nem tudtak. A vége 26:24 lett.

Fontos győzelem az első hazai mérkőzésen

Első hazai mérkőzésén nagyon komoly ellenfél várta férfi kézilabda együttesünket a Gyöngyös személyében. Nagyon fontos volt megszerezni első bajnoki pontjainkat az egyik legnagyobb riválissal szemben. A vendégek találtak be először Markez révén. A negyedik perc elején tudtunk csak egyenlíteni: Szeitl Erik használta ki az adódó lehetőséget. Az előzetes várakozásnak megfelelően, nagyon szorosan alakult az összecsapás. Kiváló védekezés jellemezte mindkét csapatot, amellyel remek kapusteljesítmény mindkét oldalon. Füstös Ádám és a vendégek hálóőre, Aleksandar Tomic is remek formában védett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a félidő közepén kilenc percen keresztül érintetlenek maradtak a kapuk. Szerencsére mi törtük meg ezt a csendet, ráadásul kettő gólt is szerezve. A 25. percben pedig már 10:5-re vezettünk. A szünet előtt azonban kettő gyöngyösi találatot jegyezhettünk, melynek köszönhetően háromra redukálták hátrányukat. Így az első harminc percet követően 11:8 volt az állás.

 

Remekül folytattuk a játékot a második játékrészben. Rendkívül gólerősen játszottunk, növelve előnyünket. A 37. percben 15:9-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően feljöttek ugyan háromra megint a vendégek, de jött egy újabb jó periódusunk és a 45. perc végén már héttel vezettünk, 19:12-re. Az utolsó tíz percben aztán elkezdtünk egyre többet hibázni, melyet a Gyöngyös remekül kihasznált. 23:20-nál jött is az időkérésünk, ráadásul az utolsó. Nagyon izgalmasan alakult a folytatás. Mindig volt nálunk valaki, aki gólt tudott szerezni, így kettőnél közelebb nem tudtak jönni a vendégek. Az utolsó másfél percben egész pályás letámadást alkalmaztak, melynek meg lett az eredménye, fél perccel a vége előtt mindössze egy volt már a különbség Ubornyáknak köszönhetően. Szeitl Erik keze azonban nem remegett meg, biztosan lőtt az ellenfél kapujába. Ezzel ő szerezte az első és az utolsó találatunkat. Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 26:24.

 

A vendégek mestere, Konkoly Csaba elmondta, az első félidőben hibáztak többet a kelleténél. Viszont a második játékrészben nyújtott teljesítményéért, küzdeni tudásáért maradéktalanul dicsérte csapatát. Együttesünk spanyol edzője, Mariano Ortega természetesen örült a győzelemnek, de hozzátette, csapatszinten tovább kell fejlődni.

 

Ezzel a győzelemmel fontos és értékes pontokat szerzett együttesünk.

 

 Műsor

Január 24. hétfő

18.25: Kvantum – tudományos magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt - archívműsor

19.53: Képújság

22.00: Csurgói Híradó ismétlés

22.16: Így történt – archívműsor ismétlés

22.52: Kvantum – tudományos magazin ismétlés

23.27: Képújság

 

Január 25. kedd

  7.00: Csurgói Híradó ismétlés

  7.15: Képújság

10.00: Csurgói Híradó ismétlés

10.15: Képújság

13.00: Csurgói Híradó ismétlés

13.16: Így történt – archívműsor ismétlés

13.52: Képújság

16.00: Csurgói Híradó ismétlés

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó ismétlés

19.16: Így történt – archívműsor ismétlés

19.53: Kvantum – tudományos magazin ismétlés

20.28: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár