Ismét döntőben a férfi kézilabda csapat a Liga Kupában

Lejátszotta férfi kézilabda csapatunk a Liga Kupa elődöntőjének a visszavágóját. Az első összecsapáson 29:26 arányban vereséget szenvedett a Veszprémi KKFT ellen. A hazai visszavágón azonban a kis létszámot sikerült lelkesedéssel és akarattal ellensúlyozni, és végül nyolc góllal győzni tudott együttesünk. Ezzel 2019-et követően ismét bejutott a döntőbe, ahol ezúttal a Komló lesz az ellenfél a szintén oda-visszavágós párharcban.

Ismét döntőben a férfi kézilabda csapat a Liga Kupában

29:26-ra kikapott férfi kézilabda csapatunk a Liga Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, melyet az ellenfél, Veszprémi KKFT otthonában tartottak. A visszavágóra június 2-án, szerdán került sor a Sótonyi László Sportcsarnokban, melyen csak tíz mezőnyjátékost tudott csatasorba állítani Alem Toskic. Ettől függetlenül parádésan kezdtük a meccset. A hetedik percben már 5:0-ra vezettünk. Az ellenállhatatlanul játszó Hanusz Egon ebből négyet vállalt magára. Nagyon szépen, igazi csapat módjára játszottunk, amit az is bizonyít, hogy szenzációsan védő kapusunk, Tatai is gólt tudott szerezni, illetve fiatal, tehetséges játékosunk Ács Péter is. A 19. percben éppen az ő második találatának köszönhetően már hét volt a különbség, melyet nem sokkal később Hanusz nyolcra növelt. Igazi örömkézilabdát láthattak együttesünktől a kilátogató szurkolók. A félidő utolsó találatát a vendégek lőtték, így a szünetben 15:8 volt az előnyünk.


A folytatásban szépen tartottuk az előnyünket. Példamutató hozzáállás jellemezte továbbra is csapatunkat, remek kapusteljesítménnyel és eredményes támadójátékkal. Ennek ellenére természetesen voltak hibáink, melyet kihasználva feljöttek négyre a vendégek a 38. percben. Négy minutummal később viszont már ismét hét volt a differencia. Az 52. percig szépen meneteltünk, de akkor jött egy hullámvölgy és az 55. perc elejére már csak háromra olvadt az előnyünk. Ekkorra már az is eldőlt, hogy ha marad ez a különbség, az idegenben lőtt több gól nekünk kedvez majd. De a hátralévő időt szenzációsan hoztuk le. Tata újfent fontos bravúrokat mutatott be, támadásban pedig rendre születtek a csurgói gólok. Főként jobbszélsőnk, Gebhardt Ádám jeleskedett benne, aki három perc alatt négyet lőtt, közte az utolsó hármat. Így alakulhatott ki a a 30:22-es végeredmény, amely összesítésben együttesünk döntőbejutását jelentette. A sajtótájékoztatón az ellenfél vezetőedzője rendkívül szigorúan szólt játékosai teljesítményéről.

 

Alem Toskic a Veszprémi KKFT dicsérete után csapatunk hozzáállását emelte ki elsősorban, ahogy kézilabdázóink a szívüket, lelküket kitették a pályára, végig dolgozva a mérkőzést, remek egységet mutatva.


A Liga Kupa döntőjében a Komló lesz az ellenfél. A szintén oda-visszavágós párharc mindkét mérkőzésére a következő héten kerül sor.

 

 Műsor

Augusztus 12. péntek

  7.00: Így történt – archívműsor ismétlés

  7.50: Képújság

10.00: Így történt – archívműsor ismétlés

10.50: Képújság

13.00: Így történt – archívműsor ismétlés

13:50: Vallási magazin - mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból ismétlés

14.33: Képújság

16.00: Így történt – archívműsor ismétlés

16.50: Képújság

19.00: Így történt – archívműsor ismétlés

19.51: Forgószínpad - színházi magazin

20:17: A Kocsis bicska születése – dokumentumfilm ismétlés

21.12: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár