Küzdelmes mérkőzésen döntetlen a Tatabánya ellen

Hétközi rangadót játszott férfi kézilabda csapatunk szerdán a bajnokság keretében. A Tatabánya látogatott el ugyanis a Sótonyi László Sportcsarnokba. Annak ellenére, hogy február végén megsemmisítő vereséget szenvedtünk idegenben a bányász együttestől, szoros mérkőzésre lehetett számítani. Így is történt, hiszen a félidőben is döntetlen volt az állás, amely nem változott a lefújásnál sem. 28:28 lett a vége.

Küzdelmes mérkőzésen döntetlen a Tatabánya ellen

33:16-ra kapott ki férfi kézilabda együttesünk február végén Tatabányán, súlyos vereségbe szaladva. Azóta mindenképpen jobb formában játszik, melyet az eredmények is igazolnak. Így várhattuk a szerdai, hétközi bajnoki fordulót, ezúttal hazai pályán fogadva a Tatabányát. Nyilvánvalóan az egyik legnehezebb összecsapásra lehetett számítanunk. Balszélsőnk, Kovacevic lőtte az első találatot, de a rendkívül dinamikusan támadó vendégek is rendre betaláltak. Egészen a nyolcadik percig nálunk volt az előny, amikor sajnos fordult a kocka. A 14. percben Győri gólja 8:6-os bányász előnyt jelentett. Ezt követően a kapusok voltak a főszereplők. Bartucz és Tatai is remekül védtek, bravúrokat bemutatva. A következő fontos esemény a 18. percben következett, amikor egyik beállósunkat, Szeitl Eriket piros lappal végleg kiállították a játékvezetők fejre ütésért. Ez mindenképpen nagy veszteség volt számunkra. A helyére beállt Popovics viszont rögtön góllal mutatkozott be. A 22. percben egyenlíteni tudtunk, de ezt követően gyorsan visszaállt a kettő egységnyi tatabányai vezetés. Alem Toskic időkérését követően viszont jött megint egy fordulat. A védekezés kiválóan működött, melynek köszönhetően sokáig nem találtak be a vendégek, míg mi háromszor is. Hanusz egyszer és a jól játszó Vasics kettőször. Ezzel átvettük a vezetést. Az egyenlítés azonban nem maradt el sajnos. Gábor Marcell tíz másodperccel az első félidő vége előtt talált be, mellyel azt hittük, mi mehetünk előnnyel pihenni, de Juhász Ádám az utolsó pillanatban nagyon szépen és pontosan lőtte ki a jobb felső sarkot. Ezzel 14:14-et mutatott az eredményjelző a szünetben.


A tatabányai jobbszélső, Hornyák kezdte meg a gólgyártást a második játékrészben. Ezt követően sormintaszerűen alakult az eredmény. 25 percen keresztül egyet dobtak a vendégek, melyet követően mindig egalizáltunk. Mikor átvehettük volna a vezetést, belehibáztunk mindig a támadásunkba. Mindezt ismét csak egy rendkívüli esemény törte meg. Másik fontos játékosunkat is elvesztettük, név szerint Kovacevicet, mégpedig sérülés miatt. De szerencsére ez sem törte meg játékunkat. Olyannyira nem, hogy az 58. percben Krecic volt eredményes a legjobbkor, mellyel 28:27-re, hosszú időt követően, visszavettük a vezetést. Röviddel ezután az amúgy nagyon jó védőmunkát végző Vasvárit kiállították a játékvezetők kettő percre, így szinte végig emberhátrányban kellett játszanunk a hátralévő időben. A tatabányai balszélső gyorsan betalált, melyet követően elrontottuk a támadásunkat. A végén óriási vendéghelyzet maradt ki Győri révén. Lövésig azonban csak a legvégén jutottunk már egy időntúli szabaddobásnak köszönhetően, melyet Krsmancic a tatabányai kezekbe lőtt. Így aztán igazságosnak mondható pontosztozkodás született. Csurgói KK – Grundfos Tatabánya KC 28:28.