Legjobb nyolc között a Magyar Kupában a férfi kézilabda csapat

Férfi kézilabda csapatunk a Magyar Kupa keretén belül is pályára lépett a héten. Hétfőn délután ugyanis a Dabast fogadta. A találkozó gyakorlatilag már az elején eldőlt, hiszen együttesünk 8:0-val nyitott a főként fiatal játékosaival felálló vendégek ellen. A vége 29:19-es győzelem lett. Ezzel együttesünk a legjobb nyolc közé jutott, ahol a további küzdelmekbe már beszáll a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is.

Legjobb nyolc között a Magyar Kupában a férfi kézilabda csapat

A bajnokság mellett megrendezésre kerültek a Magyar Kupa küzdelmei is, a negyedik fordulót lebonyolítva. Férfi kézilabda csapatunk is érdekelt volt. A Dabas elleni összecsapásra 22-én, hétfőn délután került sor. A vendégek előtte vasárnap még bajnoki mérkőzést játszottak, így többen hiányoztak. Vezetőedzőjük, Tomori Győző a fiatalabb játékosainak adott lehetőséget. Ez rögtön meg is látszott a találkozó elején, ugyanis elég megilletődötten kezdtek. Mindezt pedig együttesünk remekül használta ki, hiszen a 11. percben már 8:0-ra vezettünk. A 15. perctől sort cserélt Alem Toszkics, de pályára lépő játékosaink is magabiztosan tartották a megszerzett előnyt. Azért az ellenfél is elkezdte a gólgyártást, de nem tudtak közelebb jönni. Az első játékrész végén Hanusz Egon egy időntúli hétméterest elhibázott ugyan, de így is 17:8-as csurgói vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben.

 

Szeitl Erik szerezte első találatot a második félidő elején, amivel megvolt a tíz egységnyi differencia. A vendégek becsülettel küzdöttek, szép gólokat szerezve. De minden arra volt elég, hogy tartani tudják a kerek különbséget. De aztán feljebb kúszott mindez, a 11, 12 gólos vezetésünk állandósult szinte végig. A vendégek egyik legjobbja, Váczi Milán volt utoljára eredményes a meccsen, kialakítva a végeredményt. Csurgói KK – Dabasi KC VSE 29:19.


Együttesünk szakmai vezetője elsősorban reményét fejezte ki, hogy a győzelemmel csapata visszatalált a helyes útra, melyről a Telekom Veszprém utáni két idegenbeli mérkőzésen érthetetlen módon letért, és vereségeket szenvedett.


Férfi kézilabdázóink ezzel bent van a legjobb nyolc között, ahol már beszáll a versenybe a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is. De szerencsére őket elkerültük, hiszen a következő körben a Veszprémi KKFT lesz az ellenfél a Final Fourba való jutásért.

 

 

 Műsor

Augusztus 1. vasárnap

  8.00: Alsoki Református Templom - istentisztelet

  8.31: Képújság

13.00: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

13.33: Így történt – archívműsor ismétlés

14.05: Forgószínpad (2021. május) – színházi magazin ismétlés

14.38: A szomszéd vár (2021. július) – turisztikai magazin ismétlés

15.13: Örvényben – dokumentumfilm ismétlés

16.09: Alsoki Református Templom – istentisztelet ismétlés

16.40: A szomszédvár (2021. február) – magazin ismétlés

17.11: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár