Megnyerte a Liga Kupát a férfi kézilabda csapat

A bajnokságban elért nemzetközi kupát érő helyezést követően, újabb szép sikert tudhat magáénak férfi kézilabda csapatunk. Megnyerte ugyanis a Liga Kupát. Az elődöntőhöz hasonlóan, a döntőben a Komló ellen is háromgólos hátrányból várhatta a csurgói visszavágót, melyet végül 28:21-re nyert meg. Ezzel a játékosok szépen búcsúztatták távozóikat, köztük Hanusz Egon csapatkapitányt és edzőjüket, Alem Toskic-ot.

Megnyerte a Liga Kupát a férfi kézilabda csapat

Háromgólos hátrányból várhatta a Liga Kupa döntőjének a visszavágóját férfi kézilabda együttesünk, mivel hétfőn 25:22 arányban vereséget szenvedett Komlón. Az elődöntőben ez jó ómennek bizonyult, hiszen ott is ugyanez volt a helyzet a Veszprémi KKFT ellen, és végül magabiztos győzelem született a második mérkőzésen, bejutva a fináléba. Jól kezdődött a meccs, hiszen ez a különbség már a harmadik percben eltűnt. De természetesen nyilvánvaló volt, hogy azért nem lesz ilyen egyszerű megszerezni a kupát. Rögtön jött is két vendég találat. A folytatásban kettőgólos előnyünk állandósult a 16. percig, amikor Szeitl és Gebhardt volt eredményes egymásután, négyre duzzasztva a különbséget. Rendkívül izgalmas, idegörlően nagy csata folyt a pályán, hiszen folyamatosan a háromgólos lélektani határnál járt az eredmény. A vendégek nem engedték csapatunkat meglépni jobban. Míg Komlón Pallag védte szenzációsan a kapunkat, most Tatai remekelt. Ennek ellenére a félidőben mindössze egy góllal vezettünk, köszönhetően Szkokánnak, aki három másodperccel a szünet előtt zörgette meg a csurgói kapu hálóját. Ekkor 14:13 volt a pontos eredmény. A mérkőzést megtekintette Gulyás István szövetségi kapitány is.

 

A második félidőben sem változott a játék képe. Irgalmatlanul nagy csata ment a pályán, megjósolhatatlan volt, a végén ki emelheti magasba a trófeát. Az idő egyre jobban múlt, de együttesünk három gólnál jobban nem tudott meglépni. A 47. percig tartott mindez, amikor Gebhardt talált be ismét, mellyel négyre nőtt az előnyünk. Sőt, kicsit később, az ötvenedik percben Kerkovits magabiztosan értékesített hétméteresét követően már öttel vezettünk. Ez hihetetlen lendületet adott játékosainknak. A hátralévő időben gyakorlatilag esélyt sem adtunk már az amúgy elfáradó Komlónak. Tatai továbbra is szenzációsan védett, míg támadásban és védekezésben egyaránt kimagaslót nyújtó Borsos rendre betalált a legjobb pillanatokban. Ő lőtte az utolsó gólt az 58. percben, mellyel az addigi legnagyobb különbség alakult ki. A végeredmény: Csurgói KK – Sport36-Komló 28:21.

 

Alem Toskic a könnyeitől küszködve gratulált együttesének. Ő elsősorban nem a mérkőzésről beszélt, hanem köszönetet mondott a Csurgói Kézilabda Klubnak, hogy itt játszhatott, és azért, mert itt a szakmai munkához is lehetőséget kapott először életében. A szlovén patinás együttes, a Celje kereste meg edzői ajánlattal, melyet a CSKK vezetőségével egyeztetve, végül elfogadott. Mindezt, a lehetőséget, a kiváló körülményeket nem tudta eléggé megköszönni.

 


A mérkőzést követően került sor a kupa átadására. A trófeát a Stuttgartba távozó csapatkapitány, Hanusz Egon vette át a megyei kézilabda szövetség elnökétől.

 

 Műsor

Augusztus 12. péntek

  7.00: Így történt – archívműsor ismétlés

  7.50: Képújság

10.00: Így történt – archívműsor ismétlés

10.50: Képújság

13.00: Így történt – archívműsor ismétlés

13:50: Vallási magazin - mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból ismétlés

14.33: Képújság

16.00: Így történt – archívműsor ismétlés

16.50: Képújság

19.00: Így történt – archívműsor ismétlés

19.51: Forgószínpad - színházi magazin

20:17: A Kocsis bicska születése – dokumentumfilm ismétlés

21.12: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár