Minimális különbségű vereség a gólgazdag meccsen

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el férfi kézilabda csapatunk. A hazai környezetben lejátszott, Ferencváros elleni összecsapást elsősorban az első félidei gyenge védekezésünk határozta meg, hiszen 30 perc alatt 21 gólt kaptunk, míg 16-ot lőttünk. Talán egy kicsit későn jött a taktikaváltás az utolsó tíz percre, melynek köszönhetően esélyünk nyílt a pontszerzésre. Sajnos azonban ez nem sikerült, 36:35-re kikaptunk.

Minimális különbségű vereség a gólgazdag meccsen

Ősszel Budapesten szoros, küzdelmes mérkőzést játszott egymással férfi kézilabda csapatunk és a Ferencváros. Május 7-én, szombaton is ilyen összecsapásra volt kilátás a Sótonyi László Sportcsarnokban. Gábor Marcell kezdte meg a gólgyártást, melyre a vendégek részéről Kovacsics Péter válaszolt. A folytatás is hasonlóan alakult. Egy csurgói találatra egy ferencvárosi érkezett. Elég tompán kézilabdáztunk, ami számokban a 13. percben ütközött ki. Ekkor 10:7-es hátrányba kerültünk. A folytatásban nem hogy közelebb kerültünk volna, de a gyenge védekezésünknek köszönhetően egyre jobban nőtt a különbség. A 24. percben 18:11-re vezetett az FTC. A folytatásban valamivel közelebb zárkóztunk ugyan, de Bognár Alexnek, a fővárosiak egyik meghatározó játékosának az értékesített büntetőjének köszönhetően 17:11 volt az eredmény a szünetben. És sajnos nem a mi javunkra.
A második játékrészben felváltva estek a találatok. Ennek köszönhetően magabiztosan őrizte félidőben megszerzett előnyét a Ferencváros. A 41. percben feljöttünk három egységnyi különbségre, de ennél közelebb nem tudtunk kerülni, mert jöttek a hibák és megint öt gól volt a hátrányunk. Az utolsó tíz percre aztán jött egy meghatározó változás. Kijöttünk nyitott védekezésre, ami hasznos taktikának bizonyult. Az 55. percben ugyanis már csak egy volt a hátrányunk. De egy kisebb gólcsendet követően sajnos a vendégek találtak be először. A végén hiába talált be Gábor Marcell kétszer is, az egykori csurgói beálló, Pordán Bálint végleg eldöntötte a kettő pont sorsát. Csurgói KK – Ferencvárosi TC 35:36.