Negyedórányi játék hozta a győzelmet

Utolsó hazai mérkőzését játszották férfi kézilabdázóink múlt héten, szombaton. Az ellenfél a Komló együttese volt. Az első félidőben sajnos kifejezetten rossz, ötlettelen támadójátékot láthattunk csapatunktól. A második játékrészben a 45. perctől ez varázsütésre gyökeresen megváltozott és a négygólos hátrányból végül négygólos győzelem lett. Ezzel életbevágóan fontos pontokat sikerült szerezni.

Negyedórányi játék hozta a győzelmet

Most már minden mérkőzés életbevágóan fontos a tabellán az utolsó előtti helyet elfoglaló férfi kézilabda csapatunk számára. Ilyen volt múlt szombaton az idei utolsó hazai mérkőzés is a Komló ellen. Jobbátlövőnk, Schaffer Zsolt remek lövésének tapsolhattak a szurkolók a második perc elején, de aztán jött egy nagy gólcsendünk. Hétmétereseket, ziccereket hibáztunk ebben az időszakban. Szerencsére Tatai remek védéseivel meccsben tartotta együttesünket. De így is 4:1-re vezettek a vendégek a tizedik percben. Nem sokkal később jött a második gólunk is Mirko Hercegnek köszönhetően. A kettőgólos komlói vezetés azonban állandósult a folytatásban. Támadásainkban rendkívül módon szenvedtünk, nem nagyon lehetett ötletet felfedezni benne. A szünet előtt pedig nagyobb mélypontra kerültünk: öttel megléptek a vendégek. Jobbszélsőnk, Gebhardt Ádám középről még betalált egy gyorsan elvégzett szabaddobásból, így a félidőben négy volt a hátrányunk úgy, hogy mindössze nyolc találatig jutottunk.
A három-négy egységnyi különbség egészen a negyvenedik percig megmaradt. Igazi áttörés azonban a 45. perctől kezdődött. Szinte varázsütésszerűen feljavult a támadójátékunk, sokkal kevesebbet hibáztunk. A Komló pedig mintha átvette volna addigi szerepünket: rendre kihagyták a lehetőségeiket. Ráadásul védekezésben sem voltak acélosak. Nagyon éltünk a kialakult új helyzettel és szinte könnyedén vettük át a vezetést, amit már ki sem adtunk a kezünkből. A vége négygólos győzelem lett. Csurgói KK – Sport 36-Komló 23:19.


Ezzel a győzelemmel nagyon fontos kettő pontot sikerült szerezni, ráadásul eggyel feljebb tudtunk lépni a tabellán.