Sima vereség a Balatonfüredtől

Tízgólos vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a Balatonfüred ellen. A hazai pályán lejátszott összecsapáson talán az eddigi legrosszabb félidőt produkálta együttesünk élvonalbeli szereplése óta. Az ellenfél ugyanis a 25. percben 15:3-ra vezetett. A második félidőben már sokkal jobban ment a játék, kiegyenlített küzdelem folyt, de a nagy gólarányú vereséget nem lehetett elkerülni.

Sima vereség a Balatonfüredtől

Egy nagyon jó formában lévő, erős együttes érkezett Csurgóra férfi kézilabda csapatunkhoz a legutóbbi bajnoki fordulóban. A Balatonfüred jelenleg harmadik a tabellán és komoly esélyese a bronzéremnek. Az összecsapáson a negyedik perc végéig kellett várni az első találatra, melyet a vendégek válogatott beállósa, Topic szerzett. Sajnos ezt követően is csak balatonfüredi gólokat láthattunk. Az első csurgóira a nyolcadik percben került sor, Mirko Herceg volt eredményes. Tompán kézilabdáztunk, amely elsősorban a helyzetkihasználáson látszott. Az ellenfél kapusa, Andó szenzációsan védett, teljesen elbizonytalanítva játékosainkat. Sorra fogta a lövéseinket szinte minden helyzetből. A Balatonfüred támadásban könyörtelenül kihasználta bizonytalan játékunkat, egyre nőtt a különbség a két csapat között. A 22. percben 10:2-re, a 26-ban 13:3-ra vezettek a vendégek. A 29-ben pedig szinte megszégyenítő módon 15:3-ra. A félidő végéig már csak két csurgói találat született ugyan, de így is tízgólos hátránnyal mehettünk a szünetre. Ilyen rossz félidőt talán még soha nem produkált együttesünk eddigi élvonalbeli tagsága alatt.
A második játékrész elején öt perc alatt lőttünk annyi gólt, mint az elsőben 29 alatt. Nyilván az ellenfél a biztos előnye tudatában már nem játszott olyan élesen, mint az elsőben, de egyértelműen látszott együttesünkön is, hogy egy másik Csurgó van a pályán. De mindez arra volt elég, hogy megmaradjon, vagy egy kicsivel csökkenjen a félidei különbség. A 45. percben Tóth Ádám találatával nyolc volt a hátrányunk, de nem sokkal később megint csak visszaállt a tíz gól. A mérkőzés utolsó találata az 59. minutumban átlövőnk, Gábor Marcell nevéhez fűződött, mellyel kialakult a végeredmény: Csurgói KK – Balatonfüredi KSE 19:29.

 


A bajnokságból még hat forduló van vissza. Együttesünk legközelebb április 30-án Tatabányán lép pályára.