Tisztes helytállás a Telekom Veszprém ellen

Február 12-én, szombaton a Telekom Veszprémet fogadta férfi kézilabda csapatunk a Sótonyi László Sportcsarnokban. A világsztárokból álló vendégek könyörtelenül kihasználták hibáinkat. A félidőben 17:8-ra vezettek, a vége 33:21 lett. Ettől függetlenül emelt fővel mehettek le játékosaink a pályáról, hiszen az utolsó percig küzdöttek, hajtottak a mérkőzésen. Nem véletlenül kaptak nagy tapsot szurkolóinktól a lefújást követően.

Tisztes helytállás a Telekom Veszprém ellen

Nyolc nap alatt a harmadik tétmeccsén lépett pályára férfi kézilabda együttesünk február 12-én, szombaton. Ráadásul a Telekom Veszprém ellen. A hazai környezetben lejátszott összecsapáson jobbátlövőnk, Krecic szerezte az első találatot. Sajnálatos módon már az elején térdsérülés miatt elvesztettük kezdő beállónkat, Szeitl Eriket. Mint később kiderült, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a kiváló játékos, így kilenc hónap pihenő vár rá. Ezt követően kettő hétméterest is elhibáztunk a világ egyik legjobb kapusa ellen, de ettől függetlenül a 12. percben 4:4 volt az állás. A félidő második felében azonban már nehezebben bírtuk a vendégek folyamatos, nagy tempóját és szép lassan elkezdett nőni a különbség. A félidő utolsó percében, a veszprémi jobbszélső, Marguc talált be, melyre másik jobbátlövőnk, Schaffer Zsolt válaszolt. Így a szünetben 17:8-as vesztésre álltunk.
A folytatásban, ahogy mondani szokás, kicsit az öltözőben maradtunk, illetve a vendégek megmutatták, miért a világ egyik legjobb csapata. A 35. percben 21:8-ra, a 44-ben 28:11-re vezettek és benne volt egy nagyon nagy különbségű vereség. Együttesünk azonban tovább küzdött, nehogy ez bekövetkezzen. Ennek köszönhetően valamelyest sikerült faragni a hátrányunkból. Szép gólokat szereztünk és az utolsó másodpercig küzdöttünk. A Szeitl Eriket jól helyettesítő másik beállónk, a végül legeredményesebb csurgóiként hat találatig jutó Matko Rotim volt utoljára eredményes a 60. percben, kialakítva a végeredményt: Csurgói KK – Telekom Veszprém 33:21.

 

A sajtótájékoztatón a vendégek mestere, Momir Ilic, és jól védő spanyol kapusuk, Corrales is elégedett volt együttesük játékával, de emellett csapatunkat dicsérték mindketten küzdeni tudásukért. Baranyai Norbert is kiemelte ezt. A csurgói szurkolók részéről nem véletlenül szólt a taps a lefújást követően, és nem csak a veszprémi csapat, hanem együttesünk tisztelete miatt is.

 

 Műsor

Május 28. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból

  8.38: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.45: Testületi ülés (2023. május 25.)

14.54: Így történt – archívműsor ismétlés

15.42: Csurgói KK – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

17.02: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

17.35: Generációnk – nyugdíjas magazin ismétlés

18.14: Csavargók – dokumentumfilm ismétlés

19.17: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

19.54: Csurgói Hírmagazin ismétlés

20.39: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár