A csurgói pedagógusokat köszöntötte a város

Csurgó város pedagógusait köszöntötte az önkormányzat június 6-án, kedden. A Történelmi Parkban megtartott eseményen, a hagyományoknak megfelelően, köszöntötték a jubilálókat, köztük egy rubint diplomást, aki hetven szerezte meg ezt a felsőfokú végzettségét.

A csurgói pedagógusokat köszöntötte a város

Magyarországon 1952. június 7-én és 8-án ünnepelték először a pedagógusokat, s adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket. Csurgó városa régóta tiszteletben tartja ezt a napot. Ebben az esztendőben június 6-án, kedden került sor az ünnepségre. Helyszíne a Történelmi Parkban volt, ahol elsőként Violáné Bakonyi Ibolya olvasta fel Csokonai Vitéz Mihály búcsúbeszédét, mikor távozott Csurgóról, a gimnáziumból.

 

Következett azoknak diplomásoknak a köszöntése, akik több évtizede szerezték meg végzettségüket. Először a rubint diplomás Molnár Zoltánné Tamás Marika nénié, aki hetven éve tette meg ezt. Dr. Horváth József gyémántdiplomásként 60 éve szerezte meg végzettségét. Szintén gyémántdiplomáját ünnepelte Szöllősi Pálné Gölöncsér Ilona, aki sajnos nem tudott részt venni a rendezvényen. Itt volt viszont Tóth Árpádné Harmadás Jolán, aki aranydiplomáját ünnepelhette, 50 éve vizsgázva.

 

A Somogy vármegyei tankerület pedagógus szolgálati emlékéremmel jutalmazta Horváth Sándort, illetve oklevéllel ismerte el kimagasló munkáját Bodor Évának és Dergecz Dezsőnek. A köszöntések után került sor Füstös János polgármester ünnepi gondolataira. Elsőként azt emelte ki, mennyire fontos, hogy fenntartótól függetlenül, minden oktatási intézmény pedagógusa részt vesz a városi ünnepségen, majd méltatta munkásságukat.

 

Ünnepi műsorként egy zenés összeállításra került sor a Petőfi évforduló alkalmából, a kiváló költő verseinek megzenésítéséből. A pedagógusnapi rendezvény állófogadással zárult.