Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Csurgón a víz volt az úr
Augusztus 15-ig lehet beküldeni a nemzeti konzultáció válaszait

  Több témakörre is kiterjed a kormány által indított nemzeti konzultáció. Szászfalvi László országgyűlési képviselő nagyon fontosnak tartja, hogy minél többen válaszoljanak a kormány által feltett kérdésekre. Ezek olyan területeket érintenek, mint a járványügyi helyzet intézkedéseinek a fenntartása, a bevándorlás, a gazdaságvédelem, ezzel a párhuzamosan a munkahelyek megőrzése. A nemzeti konzultáció kérdéseire adott válaszokat augusztus 15-ig lehet beküldeni postai úton vagy interneten keresztül.

  Két fontos alappillére van a jövő évi országos költségvetésnek

   Elfogadta július elején a Parlament a 2021-es esztendő országos költségvetését. Szászfalvi László elmondta, két fontos alappillére van: az egészségvédelem és a gazdaságvédelem. Térségünk országgyűlési képviselője kihangsúlyozta azt is, számos fontos területre jut több forrás az idei esztendőhöz képest.

   Igazi közösséggé szerveződött a Csurgói Szív Egyesület
   Költségvetési rendeletek, beszámolók a testületi ülésen

    Július 16-án, csütörtökön délután tartotta júliusi, soros ülését városunk képviselő-testülete. A polgármester távollétében Vassné Huszics Bernadett alpolgármester vezette ezen az alkalmon. A tizennégy előterjesztés között több kapcsolódott a tavalyi év költségvetéséhez, illetve hat beszámolóról is döntöttek.

    Emlékerdőt avattak Darvaspusztán

     Emlékerdőt avatott a Kaszó Zrt. Darvaspusztán. Mindezt a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra való készülés jegyében. Az eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos. A résztvevő vendégek lelepleztek egy emlékoszlopot, illetve jelképes faültetésre is sor került. Ezzel egy újabb helyszín létesült egyben Kaszón és környékén, amely a csurgóiak számára is kedvelt kirándulóhely lehet a többi látványosság mellett.

     Összes Közélet cikk

     Skaliczki Lászlóval kezdte meg a munkát a női kézilabda csapat
     A CSKK megkezdte a felkészülést

      A Csurgói KK megkezdte a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki szezonra. Négy hónapos szünet után találkozott újra a csapat, az új játékosokkal kiegészülve. Az előzetes felkészülési programot a koronavírus okozta járvány felborította, ezért törölni kellett a külföldi edzőmérkőzéseket. A klub vezetése folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő magyar csapatokkal tudjanak játszani. Örömhír a szurkolóknak, hogy egy igazi sztárcsapat érkezik Csurgóra, a Bajnokok Ligája győztes, lengyel Kielce együttese.

      Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón

       A Csurgói KK idén ismét indulhatott az EHF Kupában. A második fordulóban a román Constanta csapatával kerültek össze. Az első idegenbeli mérkőzésen 24-22 arányú győzelmet arattak a Csurgói fiúk, emiatt a visszavágóra kedvező helyzetben érezhették magukat. A hazai mérkőzésen kemény, férfias küzdelem mellett, a fantasztikus véghajrában Leimeter Csaba utolsó másodperces góljával, a harmadik fordulóba lőtte a csapatot.

       Változások a Csurgói KK-nál
       Másfél éve működik a Városi uszoda

        A Városi uszoda közel másfél éve került átadásra. Ma már az úszószakosztály és az iskolai úszásoktatás mellett nem csak a helyi lakosok, hanem a környező településekről is rendszeresen igénybe veszik a létesítmény szolgáltatásait.

        Két hete zajlik a felkészülés a férfi kézilabda csapatnál

         Július 16-án kezdte meg a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki évadra a férfi kézilabda csapat. Az első héten egy kétnapos összetartó táborra került sor Barcson, ahol inkább a ráhangolódás volt a lényeg. Bencze József vezetőedző elmondása szerint az igazán komoly munka a második héten kezdődött konditeremmel, sok futással. Mint ismert, az együttes magja megmaradt. Melléjük hat új játékos érkezett. Egy év után visszatért Aleh Astrashapkin, akin kívül egyedül a több Bajnokok Ligája találkozót is játszott Alem Toskic mondható rutinosnak, míg a többiek rendkívül tehetséges, fiatal kézilabdázók. Az első bajnoki mérkőzésre szeptember 5-én, szerdán Veszprémben kerül sor, míg az első hazai összecsapás szeptember 9-én, vasárnap lesz majd a Mezőkövesd ellen. Újdonság, hogy kötelező lesz indulni a csapatnak a ligakupában is.

         Összes Sport cikk

         Műsor

         Augusztus 9. vasárnap

           8.00: Vallási Magazin – Csurgói Református Templom

           8.30: Képújság

         13.00: A szomszédvár (2020. január) – magazin ismétlés

         13.30: Így történt – archívműsor (augusztus 3.) ismétlés

         13.58: Körúti színház: Így nem játszunk mi – 1. rész ismétlés

         15.05: Így történt – archívműsor (augusztus 6.) ismétlés

         15.28: Csurgói KK – Gyöngyös (2018. 09. 29.) NB I-es férfi kézilabda               mérkőzés

         16.49: Méhlegelők – dokumentumfilm ismétlés

         17.25: Vallási Magazin – Csurgói Református Templom ismétlés

         17.55: A szomszédvár (2020. január) – magazin ismétlés

         18.25: Képújság

         Időkép

         Legfrissebb hírek

         CsurgóTV a Facebookon

         Naptár