Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Trianoni megemlékezés
A Magyar Hősökre emlékeztek

  A Magyar Hősök Emléknapját minden év utolsó vasárnapján tartják Magyarországon. Csurgón a világháborús emlékműnél rendezték meg az eseményt, ahol ünnepi beszédet Simon Mihály önkormányzati képviselő mondott. A rendezvényen szavalatok és korabeli énekek hangzottak el.

  16 előterjesztés a májusi ülésen

   Május utolsó napján, vagyis csütörtökön tartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. Rendeletek módosítása, működési beszámolók, valamint a költségvetéshez kapcsolódó előterjesztések szerepeltek a napirendi pontok között. Összesen egyébként 23 előterjesztésben hoztak döntést ez alkalommal.

   25 elsőáldozó a Jézus Szíve Templomban
   A táplálkozási problémákról szólt az előadás

    Dr. Pálus Attila egyetemet végzett, praktizáló orvosként ismerkedett meg a természetes gyógymódokkal. A hozzáfordulók állapotát többféle, így például energetikai, manuálterápiás kezelésekkel, műszeres diagnosztikai vizsgálatokkal képes javítani. A csontkovács lassan kettő éve végzi városunkban tevékenységét. Legutóbb egy előadást is tartott a táplálkozási problémákról, valamint egy olyan táplálék kiegészítőről, amely rendkívül jó hatással van a sejtek anyagcseréjére, ezzel pedig gyakorlatilag a keringési zavarokat folyásolja be pozitívan.

    Extrém mennyiségű csapadék esett Csurgón

     Rendkívül nagy mennyiségű csapadék okozott problémát Csurgón több helyen is, de főként a Kertváros keleti részén. A Bódis Mózes utcában több ház udvarát és az előtte lévő területet is elöntötte a víz, melyben az ott lakók gyakorlatilag bokáig gázolva tudták megközelíteni otthonaikat. Füstös János polgármester elmondása szerint, folyamatosan igyekszik a város megoldani a csapadék elvezetési problémákat, de nem könnyű feladat, hiszen nagyon sok pénzbe kerül. Jelenleg mintegy 60 millió Ft lett elnyerve erre a célra. A különböző engedélyeztetések miatt azonban jövő nyárra lehet kész a beruházás.

     Összes Közélet cikk

     Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC
     Bemutatásra került a következő bajnoki évad csapata

      A férfi kézilabda klub vezetősége nemrégiben tartott szurkolói ankétot. Itt nem csak az elmúlt bajnoki évad került értékelésre, melyről múlt heti magazinunkban számoltunk be, hanem a rendezvény második felében a jövőről is szó esett. Dr. Varga János elnök részletesen bemutatta a szakmai stábot, illetve posztonként azokat a játékosokat, akik a szeptemberben induló bajnokságban alkotják majd a keretet. Az érkezők tekintetében egyébként négyen tudtak részt venni a rendezvényen, akik közül a két fiatal, tehetséges magyar kézilabdázó egyöntetűen elmondta, nagy kihívást jelent számukra Csurgón játszani, szívesen igazoltak ide.

      Értékelésre került a most befejeződött bajnokság

       Szurkolói ankétot szervezett a férfi kézilabda együttes vezetősége. A közösségi házban megtartott eseményen elsőként dr. Varga János, a klub elnöke értékelte a most befejeződött bajnokságot, majd Bencze József vezetőedző is elmondta gondolatait ezzel kapcsolatosan. Természetesen szó volt negatívumokról és pozitívumokról egyaránt. Abban mindenki egyetértett, hogy a hibákból tanulni kell a következő bajnoki évad tekintetében, hogy sikeresebb bajnokságot zárhasson az együttes jövőre.

       Csurgón zajlott a Dél-Dunántúli Regionális Judo Verseny
       Először rendeztek úszóversenyt az új uszodában

        Negyedik alkalommal került megrendezésre Csurgón a Somogy és Zala megyei régiós úszó körverseny. Első alkalommal viszont az új Városi Uszodában, ahol kifogástalan körülmények várták a mintegy 175 indulót. A Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület 16 versenyzője ugrott a vízbe ez alkalommal, köztük a legfiatalabb versenyző, Bors Barnabás, aki élete első megmérettetésén rögtön bronzérmet szerzett. Összességében pedig tizenhat első, öt második és kettő harmadik hely jutott a csurgói úszóknak.

        Döntetlennel kezdte a tavaszi szezont a férfi kézilabda csapat

         Megkezdődött a tavaszi szezon férfi kézilabdázóink számára is. Az első összecsapáson, szombaton, hazai környezetben fogadták a Komló együttesét. Ahogy előzetesen számítani lehetett, végig szoros összecsapást láthattak a nézők. Az első félidő végén ugyan még kettő góllal vezetett csapatunk, de, főleg a visszafogottabb támadójátéknak köszönhetően, a lefújást követően meg kellett elégednünk az egy ponttal.

         Összes Sport cikk