Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
11 csurgói református diák a természettudományos konferencián
Ünnepélyes keretek között nyitották meg a diákkonferenciát

  24. alkalommal került megrendezésre a református iskolák természettudományos diákkonferenciája, amely egyben Polaneczky Ottó Emlékkonferencia is. A kettőnapos esemény pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. A nyitóáhítatot és a köszöntőket követően került sor a plenáris előadásra. Ennek keretében dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens mutatta be a genetikailag módosított szervezetek jelenét és jövőjét.

  Második alkalommal rendezték meg a diákszínjátszó fesztivált

   2016 után második alkalommal került megrendezésre Csurgón a Regionális Diákszínjátszó Fesztivál. Az 1968-ban indult, kettőévente megtartott esemény 2002-ben volt utoljára városunkban. A csurgói származású drámapedagógiai tanárnak, Ákli Krisztiánnak köszönhetően azonban tavalyelőtt újraindulhatott. Idén tíz csoport ötletes, színvonalas produkcióját minősítette a zsűri.

   Átadásra került a CS-FA legújabb technológiai fejlesztése
   Véglegesen Csurgó központját díszíti a horvát hímes tojás

    Végleg Csurgó központját fogja díszíteni a „szívből jövő hímes tojás.” A szeretet és az öröm, ezzel együtt most már a horvát-magyar barátság szimbóluma tavaly még csak Húsvétra érkezett meg, de Kapronca-Kőrös megye vezetői és az ottani idegenforgalmi közösség úgy döntöttek, végleg városunknak ajándékoznak egy ilyen alkotást. Az átadási ünnepségre a rossz idő miatt a közösségi házban került sor, ahol többen is elmondták gondolataikat az együttműködés és a barátság jegyében. A hímes tojás leleplezésére azonban már a helyszínen került sor.

    Névadójára emlékezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

     Intézményük névadójára emlékeztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, vezetői és dolgozói. Az ünnepséget a szokásoknak megfelelően, a tornateremben rendezték, ahová először az iskola zászlaját hozták be. Ünnepi beszédet, a kulturális műsort követően, Simon Mihály a Csurgói Városi Iskolák igazgatója mondott.

     Összes Közélet cikk

     Először rendeztek úszóversenyt az új uszodában
     Döntetlennel kezdte a tavaszi szezont a férfi kézilabda csapat

      Megkezdődött a tavaszi szezon férfi kézilabdázóink számára is. Az első összecsapáson, szombaton, hazai környezetben fogadták a Komló együttesét. Ahogy előzetesen számítani lehetett, végig szoros összecsapást láthattak a nézők. Az első félidő végén ugyan még kettő góllal vezetett csapatunk, de, főleg a visszafogottabb támadójátéknak köszönhetően, a lefújást követően meg kellett elégednünk az egy ponttal.

      40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub

       40 éves a női kézilabda klub. Ebből az alkalomból egy ünnepséggel egybekötött nemzetközi felkészülési torna került megrendezésre. Az eseményen részt vett a Kátai Ferenc és Kátainé Cseh Mária is, akik gyakorlatilag megalapozták a csurgói női kézilabdát 17 éves munkájukkal. Az együttes jelenleg második virágkorát éli, Szászfalvi Bence elnök szerint remélhetőleg még hosszú évtizedekig. Nem mellékesen a hab a születésnapi tortán egyébként az volt, hogy a lányok nyerte a tornát. Ráadásul még kettő különdíj is itthon maradt.

       Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad
       III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.

        Harmadik alkalommal került megrendezésre a Somogy és Zala megyét érintő régiós körverseny a Városi Uszodában. Az egész napot felölelő rendezvényen 11 egyesület 146 sportolója állt rajtkőre. A délelőtt folyamán a fiatalabb úszók, majd délután a nagyobb korosztályok képviselői mérethették meg magukat. Volt oka örömre a Mozdulj Csurgó Úszóegyesületnek, hiszen több versenyszámban is sikerült dobogóra kerülnie a versenyzőiknek.

        A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

         Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

         Összes Sport cikk