Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Bor- és pálinkaversenyt rendezett a Hegyigazdák Egyesülete
Haditechnikai makettekből nyílt kiállítás

  Makettek és haditechnika. Ezzel a címmel nyílt kiállítás Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. A tárlaton Bozó János, Czájder György és Fekete Attila nagyatádi makettkészítők harckocsikból és repülőkből álló gyűjteménye tekinthető meg. Az érdeklődőknek Cseh Tamás, a Kolping Nagyváthy János Középiskola történelemtanára ajánlotta a figyelmébe. Aki meg szeretné tekinteni a nagyon szépen kidolgozott harci járműveket, május 19-ig teheti meg.

  Tovább javult 2016-ban a közbiztonság és a közrend

   Az áprilisi képviselő-testületi ülés első előterjesztésében egy hosszabb beszámolóra került sor Csurgó és környékének közrendjéről, közbiztonságának helyzetéről a tavalyi esztendőt illetően. Mindez Beke Mária őrsparancsnok előadásában. A napirendi pont tárgyalásában részt vett dr. Piros Attila, rendőr dandártábornok is. A megyei főkapitányság vezetőjéhez több kérdést is intéztek a képviselők. A beszámoló kapcsán kiderült, tovább javultak a közbiztonsági mutatók, a rendvédelmi szervek egyre hatékonyabb működésének köszönhetően.

   Főként beszámolók szerepeltek az áprilisi testületi ülésen
   A „levegő” volt a téma az idei Nagyváthy Napon

    Névadójára emlékezett a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola. A 2000-es évek óta megtartott eseményen mindig egy meghatározott téma köré szerveződnek a programok. Idén ez a „levegő” volt. A diákok tudományos előadásokkal készültek, illetve különböző kísérletekre is sor került a levegővel kapcsolatosan. Vendégként Gregorovits Tamás ejtőernyős tartott beszámolót, filmvetítéssel egybekötve. A Nagyváthy Napon ez alkalommal is bemutatásra került az új Nagyváthy Antológia.

    Köszöntők, fellépők a roma kultúra ünnepén

     Első alkalommal rendezte meg a Városi Szociális Intézmény és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat azt a rendezvényt, melynek a címe az volt: „Együtt Egymásért a Roma Kultúra Ünnepén”. A Történelmi Parkban megtartott eseményen városunk polgármestere, illetve Balogh Imre, a Megyei nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt. A résztvevők nagy tapssal jutalmazták a kulturális fellépőket.

     Összes Közélet cikk

     III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.
     A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

      Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

      Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

       A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

       Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket
       Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat

        A Csurgói NKC női kézilabda csapata rövid, két hét pihenő után elkezdte felkészülését az NBI/B-s bajnokság tavaszi fordulóira. Ennek egyik állomása volt az Eötvös Általános Iskola tornatermében megrendezett Marcali, ugyancsak NBI/B-s csapat elleni mérkőzés. Bár kézilabdás lányaink az őszi forduló 13 mérkőzéséből csupán 1 győzelmet tudhatott a magáénak, Kovács Gábor, a csapat edzője mégis bizakodó a jövőt illetően.

        Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

         Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

         Összes Sport cikk