Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Egyre többen élnek a pályázati lehetőségekkel választókerületünkben
Pontos és hasznos információk a pályázati lehetőségekről

  Információs napot tartott a közösségi házban a Széchenyi Programiroda. A megtudhatták az érdeklődők a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázati lehetőségeit, illetve tanácsot kaphattak mindazok, akik bizonytalanok, mire is kaphatnának uniós forrást. Az előadások között kiemelt jelentőségű volt, amely a támogatott hiteleket mutatta be. A rendkívül alacsony kamatával ezek nagy segítséget és könnyebbséget jelenthetnek a fejleszteni kívánó vállalkozások számára – hangzott el a fórumon.

  Erősödő horvát kapcsolatok

   Füstös János is örömét fejezte ki a református iskola nyertes pályázatát illetően, melyből megépülhet az új tornacsarnok és energetikai fejlesztés valósulhat meg. E mellett városunk polgármestere kiemelte a horvát kapcsolatok megerősödését is, hiszen a térségünkben három közös pályázat is nyert, melyek ezúttal az iskolák együttműködését dicséri, köztük mindkét középiskolánkét. Elmondása szerint ezek a programok, melyekre nem az önkormányzat pályázott, Csurgónak is rendkívül hasznos, hiszen mindenképpen a térségünk fejlődését szolgálják.

   Lakossági fórum a fejlesztési programról
   Főként rendeleteket és megállapodásokat módosítottak a képviselők

    Márciusi, soros ülését tartotta a hónap utolsó szerdáján városunk képviselő-testülete. A tíz előterjesztés közül hat szólt egy-egy rendelet, illetve megállapodás módosításáról. Ezeken kívül meghatározásra kerültek az idei igazgatási szünetek, illetve konzorciumi partnerséget vállaltak az Egészségügyi Centrum pályázatában.

    Névadójára emlékezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

     Intézményük névadójára emlékeztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, vezetői és dolgozói. Az ünnepséget a szokásoknak megfelelően, a tornateremben rendezték, ahová először az iskola zászlaját hozták be. Ünnepi beszédet, a kulturális műsort követően, Simon Mihály, a Csurgói Városi Iskolák igazgatója mondott.

     Összes Közélet cikk

     III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.
     A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

      Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

      Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

       A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

       Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket
       Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat

        A Csurgói NKC női kézilabda csapata rövid, két hét pihenő után elkezdte felkészülését az NBI/B-s bajnokság tavaszi fordulóira. Ennek egyik állomása volt az Eötvös Általános Iskola tornatermében megrendezett Marcali, ugyancsak NBI/B-s csapat elleni mérkőzés. Bár kézilabdás lányaink az őszi forduló 13 mérkőzéséből csupán 1 győzelmet tudhatott a magáénak, Kovács Gábor, a csapat edzője mégis bizakodó a jövőt illetően.

        Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

         Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

         Összes Sport cikk