Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Átadták a megújult útszakaszt
Megújult a református gimnázium

  A magyar kormány kiemelt feladatának tekinti a történelmi egyházak támogatását. Ennek köszönhetően a tavalyi esztendőben 800 millió Ft pályázati támogatást kapott a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium. Ebből az összegből valósult meg az energiahatékonysági fejlesztés, a tantermek felújítása, valamint a számítástechnikai eszközök fejlesztése. Ennek köszönhetően az új tanév zökkenőmentesen indult.

  Elfogadta a Parlament a 2019. évi költségvetést

   Július 20-án, pénteken fogadta el a Parlament a 2019-es esztendő országos költségvetését, amely a kormány megfogalmazása szerint, a biztonságos növekedés költségvetése. Szászfalvi László elmondta, a stabil és fejlődő gazdaság tükrében több támogatás kerül például az egészségügybe, az oktatásba, illetve a honvédelmi tárcához is. Utóbbihoz szorosan kapcsolódva több tízmilliárddal nagyobb összeget irányoztak elő Magyarország biztonságának a megtartására. Térségünk országgyűlési képviselője nagyon fontosnak tartja a családok további jelentős támogatását, illetve a nyugdíjak vásárlói értékének a megtartását.

   Sokan palacsintáztak együtt a Történelmi Parkban
   Megtartotta első táborát a Superwoman’s Egészségműhely

    Július negyedik hetében tartotta meg első táborát a három közül a Superwoman’s Egészségműhely. A szervezők a 11-15 éves korosztályból várták a gyermekeket. Célja elsősorban az önismeret kialakítása volt, melynek érdekében mindennaposak voltak az ez irányú tréningek, beszélgetések. Természetesen a mozgás is komoly szerepet kapott. Rengeteget játszottak, sportoltak a résztvevők, illetve az uszodába is ellátogattak egy kis lazításra. A programok kézműves tevékenységgel egészültek ki. A Superwoman’s Egészségműhely következő táborára július utolsó, illetve augusztus első napjaiban kerül sor. Az utolsóra, az iskolára hangolóra pedig augusztus végén.

    Kétnapos lesz az idei raliverseny

     Nyolcadik alkalommal szervezi meg a porrogi amatőr raliversenyt Szabó Krisztián. Régen országos bajnokság is volt a hétszergörbe adta területen, amely végül abba maradt. Az autósport csurgói szerelmese 2010-től rendezi meg folyamatosan, minden esztendőben újra. Ezúttal azonban különleges lesz, hiszen a vasárnapi esemény előtt, szombaton Csurgón egy előzetes bemutatóra is sor kerül, közönségcsalogató céllal. Szabó Krisztián külön kiemelte az esemény támogatói, segítői között öt település önkormányzatát, köztük a csurgóit is. A versenyre egyébként közel 70 induló nevezésére lehet számítani.

     Összes Közélet cikk

     Két hete zajlik a felkészülés a férfi kézilabda csapatnál
     Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

      A női kézilabda klub edzője mellett természetesen értékelte a csapat teljesítményét az egyesület elnöke is. Szászfalvi Bence gyakorlatilag egyetértett a szakmai munkák irányítójával. Ezen kívül kihangsúlyozta, nagy energiát fektetnek az utánpótlás nevelésbe is. A csapat ugyan a kieső, 12. helyen végzett, de mindenképpen bízik a bennmaradásban, amire 50 %-os az esély.

      Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

       Mintha a tavalyi év ismételné meg önmagát, idén is nyitott a kérdés: melyik bajnokságban indulhat a csurgói női kézilabda csapat a következő szezonban. Az együttes, a 2017/2018-as bajnoki évadban, egy gyengébb őszi teljesítményen és egy lendületesebb tavaszi szakaszon túljutva, a 12. helyen végzett a bajnoki tabellán. Ezzel az eredménnyel 50% esélye van az NBI/B-s osztályban való maradásra, amely a Magyar Kézilabda Szövetség lebonyolítási módról szóló határozati döntésén múlhat. A csapat elnöksége és edzője természetesen mindenképpen bízik a bennmaradásban.

       Bemutatásra került a következő bajnoki évad csapata
       Értékelésre került a most befejeződött bajnokság

        Szurkolói ankétot szervezett a férfi kézilabda együttes vezetősége. A közösségi házban megtartott eseményen elsőként dr. Varga János, a klub elnöke értékelte a most befejeződött bajnokságot, majd Bencze József vezetőedző is elmondta gondolatait ezzel kapcsolatosan. Természetesen szó volt negatívumokról és pozitívumokról egyaránt. Abban mindenki egyetértett, hogy a hibákból tanulni kell a következő bajnoki évad tekintetében, hogy sikeresebb bajnokságot zárhasson az együttes jövőre.

        Csurgón zajlott a Dél-Dunántúli Regionális Judo Verseny

         Rangos judo eseménynek adott otthont a Sótonyi László Városi Sportcsarnok. A Dél-Dunántúli regionális versenyen három megye 16 csapata képviseltette magát. Szervezői a Nagykanizsai TE 1866 judó szakosztályának edzői, Mester József és felesége, valamint fiúk, Mester Marcell közel 3 éve vezetik városunkban is az edzéseket. Ennek köszönhetően a versenyen már elindultak csurgói sportolók is.

         Összes Sport cikk