Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
225 éves Somogy „első oskolája”
Sokoldalú művész volt az idei év első vendége

  A hetedik találkozóval folytatódott a Csokonai Református Iskola irodalmi sorozata, amely az első volt ebben az esztendőben. Ráadásul egy rendkívül sokoldalú művész érkezett egy tartalmas beszélgetésre Kovács József igazgatóval, Kollár-Klemencz László személyében. A dalszerző, zenész, író, forgatókönyvíró a méltán jó hírnévnek és népszerűségnek örvendő Kistehén Zenekar alapítója és énekese. Csurgóra nagyon szívesen jött a rendkívül szórakoztató találkozóra, melyből természetesen nem hiányozhatott a zenélés sem.

  Lemondott a Sportcsarnok Kft. ügyvezetője

   A szerdai testületi ülésen kettő helyi kiosztású anyag került a képviselők elé. Az egyik a Csurgói Sportcsarnok Kft. ügynevetői posztjára egy pályázatnak a kiírása. Február 28-ai határidővel ugyanis beadta lemondását Felsőné Balogh Erika. Elmondása szerint belefásult a hat és fél év küzdelmeibe, nehézségeibe, melynek következtében úgy érzi, nem tudná az elvártak szerint végezni a folytatásban a munkáját. Továbbá ebben a döntésében erősítették meg az évek alatt kapott negatív kritikák, támadások. A testület február 15-ei beadási határidővel várja a pályázatokat a megüresedett irányítói munkakör betöltésére.

   11 előterjesztés a januári ülésen
   Szomorú volt az idei Magyar Kultúra Napja

    Talán az eddigi legszomorúbb Magyar Kultúra Napi ünnepségre került sor január 22-én, vasárnap a közösségi házban. Az elején ugyanis gyertyagyújtással emlékezett a város az előtte pénteken történt olaszországi buszbaleset áldozataira. Ezt követően Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd ünnepi beszédet Sipos Bulcsú Kadosa, a kultúráért felelős államtitkár kabinetfőnöke mondott. Műsort ebben az esztendőben a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola tanulói adtak.

    Megyei foglalkoztatási paktum szakmai találkozója

     Szakmai találkozóra került sor az önkormányzat tanácstermében. A Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum szakemberei hívták megbeszélésre járásunk munkaadóit, hogy a csurgói foglalkoztatási paktum indulásáról tartsanak számukra tájékoztatót. Ezzel párhuzamosan a helyzetértékelés mellett a problémafeltárás volt a legfontosabb, hogy azokra minél jobb megoldást sikerüljön kidolgozni az elkövetkezendő időszakban. Mindezzel azt a kettőséget szeretnék orvosolni, amelyben egyszerre van jelen a munkanélküliség és a sok betöltetlen állás, melyre nem találnak megfelelő szakembereket.

     Összes Közélet cikk

     Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat
     Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

      Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

      Az EHF Kupa harmadik körében a Csurgói KK

       Az EHF Kupa második fordulójának visszavágóján dicséretesen küzdött a belga Bocholt csapata. A Sótonyi legénység azonban a sorozatos hibák és kihagyott ziccerek ellenére nem adta fel. Küzdött a Csurgó és az akaraterő vitte őket a siker felé vezető úton. Az izgalmas hajrá végén egy gólos hazai siker született, így továbbjutott a Csurgói KK a nemzetközi kupa harmadik fordulójába.

       Formalitásnak tűnik a visszavágó
       Megkezdte szereplését a női utánpótlás labdarúgó csapat

        Történelmi pillanatokra került sor csütörtökön délután a labdarúgó pályán, ugyanis városunk történetében először játszott hivatalos bajnoki mérkőzést a nem rég szerveződött csurgói női utánpótlás együttes. Tagjai egyelőre a református iskolából és az Eötvös Általános Iskolából jöttek, de természetesen várják a többi csurgói oktatási intézményekből is a focizni szerető hölgyeket. Az első összecsapáson a Barcs volt az ellenfél, ahol természetesen nem az eredmény volt a fontos.

        Megkezdték a felkészülést férfi kézilabdázóink

         Sótonyi László egyelőre heti tíz edzést vezényel. A programba több felkészülési mérkőzést is tervezett, hiszen ebben az évadban nem lesz rájátszás. éppen ezért már az elejétől éles meccseket kell játszania együttesünknek. Az első mérkőzésre első hétvégéjén kerül sor a nemzetközi kupa keretén belül, egy norvég csapattal szemben.

         Összes Sport cikk