Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Legyél Te is Nagyváthy-s!
Elsősorban a szerelmeseknek készült a lakatfal

  A sugárúton lévő adventi fák mellett másik érdekességgel álltak elő a közösségi ház dolgozói. Már a tavasszal tervezték, hogy kialakítják a szerelmesek fáját, illetve köré egy lakatfalat, ami a rendkívüli helyzetnek köszönhetően most valósulhatott meg. Márton-Szűcs Brigitta intézményvezető emellett kiemelte a kupakgyűjtő szív sikerességét is, amely iránt még Budapestről is érdeklődtek.

  Szent Miklós napja is megemlítésre került advent második vasárnapján

   A várakozás időszaka a keresztény emberek számára nagyon fontos, hisz a karácsonyt megelőző négy vasárnapon keresztül egy-egy újabb gyertyát gyújtunk meg a koszorún, jelezve szenteste közeledtét. A második vasárnapján Göndics János esperes, plébános osztja meg velünk gondolatait, melyek közt Mikulás napja lévén, beszélt Szent Miklós püspök életéről is. Ezen kívül egy adventi dal is felcsendül tőle.

   Folytatódhat a szálloda és élményfürdő építése
   Tájékoztató a Covid-ellátó Nagyatádi Kórház helyzetéről

    Az önkormányzat köteles minden évben közmeghallgatást tartani, amire szinte mindig decemberben kerül sor. Idén is be lett tervezve, de a rendkívüli helyzet miatt ez most elmarad. Ezen az alkalmon egy egészségügyi tájékoztató hangzott volna el a koronavírussal kapcsolatosan dr. Orbán Csabának, az Egészségügyi Centrum igazgatójának, a Nagyatádi Kórház stratégiai igazgatójának az előadásában. Kameránk előtt azonban összefoglalta mondanivalóját, ami a Nagyatádi Kórházzal, mint Covid-ellátásra kijelölt intézménnyel kapcsolatos tudnivalókról szólt.

    Megkezdődött az adventi időszak

     November 29-én elkezdődött a várakozás időszaka. Hegedüs Gábor evangélikus lelkész nagyon fontosnak tartja ezt a karácsonyt megelőző négy hetet. Adventi gondolataiból azt is megismerhetjük, honnét ered a gyertyagyújtás és a koszorúkészítés hagyománya.

     Összes Közélet cikk

     Történelmi sikert értek el a férfi kézilabdázók
     Szoros mérkőzésen vereség a Ferencváros otthonában

      Ismét idegenben lépett pályára férfi kézilabda csapatunk. Komoly erőpróba várt játékosainkra. Sajnos azonban ezt az akadályt nem sikerült venni. A Ferencváros 28:26 arányban győzte le együttesünket.

      Sima idegenbeli siker Cegléden

       Kereken tíz gólos győzelmet aratott férfi kézilabda együttesünk Cegléden. A november 14-én, szombaton lejátszott összecsapáson már az első harminc percet követően kilenc gól volt a különbség. Legeredményesebb játékosunk Mladen Krsmancic volt kilenc találattal.

       Átlépték a küszöböt, két csurgói kézilabdázó a magyar válogatottban
       Ezúttal a Komlót sikerült megverni hazai pályán

        A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben férfi kézilabda csapatunk mérkőzései is rendkívüli módon alakulnak, a többi együtteshez hasonlóan. Ennek köszönhetően újabb hazai találkozóra kerülhetett sor a legutóbbi fordulóban, hiszen az aktuális idegenbeli összecsapás ismét elmaradt. A vendég Sport36-Komló hosszú kényszerszünetet követően tudott ismét pályára lépni. Játékosaink 13:10-es félidei vezetést követően, 29:24-re nyertek.

        Döntetlen a Balatonfüred elleni hazai rangadón

         A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet úgy hozta, hogy férfi kézilabda csapatunk ezen a héten is itthon játszotta bajnoki mérkőzését. Az október 22-én, vagyis csütörtökön lejátszott találkozón nagyon komoly ellenfél várt együttesünkre, mégpedig a Balatonfüred.

         Összes Sport cikk