Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Tanévnyitó a Kolping Nagyváthy János Szakgimnáziumban
Bűzlik a levegő Csurgón

  Javában tombol a nyár. A nagy hőség és szárazság mindenkit megvisel és próbára tesz. A rendkívüli időjárás mellett, Csurgón más problémák is borzolják a kedélyeket. Néhány utcában elviselhetetlen bűz árad, az ott lakók pedig elégedetlenek és keresik a választ. A város polgármestere a napokban megbeszélésre hívta az érintett szolgáltatókat. A lakosság várja a megoldást és a tiszta levegőt.

  Csurgó vendége volt Bertók László Kossuth-díjas költő

   Bertók László Kossuth díjas költő 1954-ben végzett a Csokonai Gimnáziumban. Az egykori csurgói diák igazán páratlan karriert tudhat maga mögött. Ezt jelzik a számolatlan kitüntetései is. A közelmúltban 80.-dik születésnapját ünneplő poéta, rendszeresen visszatér az egykori hazájába, Csurgóra. Így volt ez legutóbb is, amikor egy könyvbemutatót rendeztek a Csokonai Közösségi Házban.

   Újabb csurgói városfejlesztési pályázatok
   Szentágothai professzorról szólt az előadás a Semmelweis Napon

    Június 30-án tartotta meg a Semmelweis napi ünnepségét a Csurgó Kistérségi Járóbeteg Szakellátó központ. A Himnusz eléneklését követően Füstös János polgármester mondott köszöntőt. Ebben az esztendőben Szentágothai János professzorról emlékezett meg előadásában dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos, több oldaláról is bemutatva a kiváló tudóst és orvost.

    12 előterjesztésben döntött a képviselő-testület

     Megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. A június végi döntéshozatalon 12 előterjesztésben kellett dönteniük. Természetesen most is szerepeltek köztük pályázatokhoz kapcsolódó napirendi pontok.Az ülés végén több képviselő szólalt fel a város egyes részein tapasztalható kellemetlen szagok miatt.

     Összes Közélet cikk

     Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad
     III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.

      Harmadik alkalommal került megrendezésre a Somogy és Zala megyét érintő régiós körverseny a Városi Uszodában. Az egész napot felölelő rendezvényen 11 egyesület 146 sportolója állt rajtkőre. A délelőtt folyamán a fiatalabb úszók, majd délután a nagyobb korosztályok képviselői mérethették meg magukat. Volt oka örömre a Mozdulj Csurgó Úszóegyesületnek, hiszen több versenyszámban is sikerült dobogóra kerülnie a versenyzőiknek.

      A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

       Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

       Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője
       Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket

        Tavaly szeptember óta biztosítanak edzéslehetőséget térségünk fiataljainak a Nagykanizsai TE judo szakosztályának edzői. A Mester család heti két alkalommal vezeti a judo foglalkozásokat. Az edzések két helyszínen, az Eötvös Általános Iskolában, és a Sótonyi László Sportcsarnokban zajlanak. Az edzők, a Magyar Judo Szövetséggel egyetértésben, folyamatosan igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni a sportágat, mint sportot, mint szabadidős tevékenységet és mint életformát egyaránt.

        Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat

         A Csurgói NKC női kézilabda csapata rövid, két hét pihenő után elkezdte felkészülését az NBI/B-s bajnokság tavaszi fordulóira. Ennek egyik állomása volt az Eötvös Általános Iskola tornatermében megrendezett Marcali, ugyancsak NBI/B-s csapat elleni mérkőzés. Bár kézilabdás lányaink az őszi forduló 13 mérkőzéséből csupán 1 győzelmet tudhatott a magáénak, Kovács Gábor, a csapat edzője mégis bizakodó a jövőt illetően.

         Összes Sport cikk