Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Sótonyi Lászlóra emlékezik a Helytörténeti Gyűjtemény kiállítása
A családok költségvetése lesz a jövő évi

  Elfogadta a Parlament a jövő évi költségvetést. Szászfalvi László röviden a családok költségvetésének nevezte a 2020-ast. A családok növekvő támogatása mellett pedig még kettő fontos pillért emelt ki: a gazdaságvédelmet és a biztonság további fenntartását. Jópár adó ismét csökkenni fog, a nyugdíjak pedig az infláció mértékével, vagyis 2,8 %-kal emelkednek. Térségünk országgyűlési képviselője kihangsúlyozta, most került betervezésre az eddigi legalacsonyabb hiánycél: 1 %.

  Elkezdte a felkészülést női kézilabda csapatunk is

   Bár a tavalyi évadban tabella 2. helyén végzett a CSNKC csapata, a kiírásnak megfelelően ezzel az eredménnyel a feljutást ünnepelhette. Az őszi szezontól NBI/B-ben játszó együttes elnöksége a nyáron komoly erősítést hajtott végre a játékosállományban. Ezen kívül más fogja irányítani a szakmai munkát. Szászfalvi Bence, a klub elnöke bizakodó, és a bennmaradási célon kívül merészebb álmokat is dédelget.

   Megkezdte a férfi kézilabda csapat a felkészülést
   Július 1-jétől kibővült a családtámogatási program

    Július 1-jétől jelentősen kibővült a családtámogatási program. Elindult a babaváró hitel, amely a gyermekek születésének függvényében átalakul vissza nem térítendő támogatássá, 2,5 millió Ft állami segítséget kaphatnak a nagycsaládosok autóvásárláshoz. Bővültek a kétgyermekes családok lehetőségei is, illetve fontos és új elemként bevezetésre került a falusi CSOK, amely Csurgót is érinti. Szászfalvi László országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, a kormány nem migránsokat szeretne telepíteni Magyarországra, hanem a magyar családokat ösztönözni a gyermekvállalásra. A jövőben tovább bővül a program.

    Eladnák az önkormányzati lakások mintegy felét

     Május végi ülésén 31 önkormányzati lakás eladásra való kijelöléséről döntött a képviselő-testület. Füstös János polgármester elmondta, sok a lakás, melyek folyamatos karbantartása rendkívül megerőltető a város számára. Emellett ez jó lehetőség a magánemberek és a munkáltatók számára is, hogy méltányos áron juthassanak Csurgón ingatlanhoz. Kihangsúlyozta, az eladások úgy fognak megtörténni, hogy a bentlakókat semmilyen hátrányos helyzet nem fogja érni. Ha más lehetőség nincs, legvégső esetben inkább nem kerül eladásra a lakást.

     Összes Közélet cikk

     Másfél éve működik a Városi uszoda
     Két hete zajlik a felkészülés a férfi kézilabda csapatnál

      Július 16-án kezdte meg a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki évadra a férfi kézilabda csapat. Az első héten egy kétnapos összetartó táborra került sor Barcson, ahol inkább a ráhangolódás volt a lényeg. Bencze József vezetőedző elmondása szerint az igazán komoly munka a második héten kezdődött konditeremmel, sok futással. Mint ismert, az együttes magja megmaradt. Melléjük hat új játékos érkezett. Egy év után visszatért Aleh Astrashapkin, akin kívül egyedül a több Bajnokok Ligája találkozót is játszott Alem Toskic mondható rutinosnak, míg a többiek rendkívül tehetséges, fiatal kézilabdázók. Az első bajnoki mérkőzésre szeptember 5-én, szerdán Veszprémben kerül sor, míg az első hazai összecsapás szeptember 9-én, vasárnap lesz majd a Mezőkövesd ellen. Újdonság, hogy kötelező lesz indulni a csapatnak a ligakupában is.

      Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

       A női kézilabda klub edzője mellett természetesen értékelte a csapat teljesítményét az egyesület elnöke is. Szászfalvi Bence gyakorlatilag egyetértett a szakmai munkák irányítójával. Ezen kívül kihangsúlyozta, nagy energiát fektetnek az utánpótlás nevelésbe is. A csapat ugyan a kieső, 12. helyen végzett, de mindenképpen bízik a bennmaradásban, amire 50 %-os az esély.

       Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC
       Bemutatásra került a következő bajnoki évad csapata

        A férfi kézilabda klub vezetősége nemrégiben tartott szurkolói ankétot. Itt nem csak az elmúlt bajnoki évad került értékelésre, melyről múlt heti magazinunkban számoltunk be, hanem a rendezvény második felében a jövőről is szó esett. Dr. Varga János elnök részletesen bemutatta a szakmai stábot, illetve posztonként azokat a játékosokat, akik a szeptemberben induló bajnokságban alkotják majd a keretet. Az érkezők tekintetében egyébként négyen tudtak részt venni a rendezvényen, akik közül a két fiatal, tehetséges magyar kézilabdázó egyöntetűen elmondta, nagy kihívást jelent számukra Csurgón játszani, szívesen igazoltak ide.

        Értékelésre került a most befejeződött bajnokság

         Szurkolói ankétot szervezett a férfi kézilabda együttes vezetősége. A közösségi házban megtartott eseményen elsőként dr. Varga János, a klub elnöke értékelte a most befejeződött bajnokságot, majd Bencze József vezetőedző is elmondta gondolatait ezzel kapcsolatosan. Természetesen szó volt negatívumokról és pozitívumokról egyaránt. Abban mindenki egyetértett, hogy a hibákból tanulni kell a következő bajnoki évad tekintetében, hogy sikeresebb bajnokságot zárhasson az együttes jövőre.

         Összes Sport cikk