Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Klímanap a Nagyváthyban
Bővül Csurgó sport- és turisztikai komplexuma

  Csurgón 2013 decemberében kezdődött a város sport- és turisztikai centrumának bővítése. Az első ütemben a Sótonyi László Sportcsarnokot építették át, felújították a Festetics parkot, majd ezt követően elkészült a Városi uszoda. A komplexum tovább bővül egy élményfürdővel és egy négy csillagos szállodával. Ezt a közelmúltban rendezett sajtótájékoztatón jelentették be.

  Igényelhető az e-recept Csurgón is.

   Hazánk új e-egészségügyi rendszere, röviden az EESZT, melyhez 2017. november 11-én a háziorvosi szolgálatok, járó-és fekvőbeteg-ellátó intézmények, és az összes gyógyszertár csatlakozott. Az elektronikus rendszer kiépítése és működése folyamatosan bővül és egyre több helyen működik. Az e-recept igénylésére, kiváltására már adott a lehetőség Csurgón is. A gyógyszertárakban felállt a rendszer, amely néha akadozik, de a szakemberek szerint gyorsabbá válhat az ellátás menete.

   Hulladékkupacok a közterületeken
   125 éves a Mókuskert Óvoda

    Jubileumi születésnapját ünnepelte a Mókuskert Óvoda. Az alapításának 125 éves évfordulója alkalmából tartott rendezvényen előadások keretében ismerkedhettek meg a meghívottak az intézmény múltjával és jelenével. Mindez egy fotókiállítás elkészítésével is bemutatásra került. Pappné Tősér Éva a mai gyermeknevelés kapcsán kiemelte, az óvónőknek egyre nagyobb szakmai, pedagógiai kihívásokkal kell megbirkózniuk, ami folyamatos képzést igényel. Éppen ezért tartja nagyon fontosnak a munkaközösségek segítségét.

    Csokonairól szólt a zárórendezvény

     „Este Csokonaival.” Ez volt annak a zárórendezvénynek a címe, melyet a Helytörténeti Gyűjtemény szervezett a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretén belül. Az irodalmi esten versek hangzottak el a Csokonai Irodalmi Kör jóvoltából, illetve borkóstolóra várta az érdeklődőket a Csokonai Borlovagrend.

     Összes Közélet cikk

     40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub
     Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad

      Az elvárásoknak megfelelően, továbbra is NBI/B-s mezőnyben szerepelhet a CSKK utánpótlás férfi kézilabda csapata. Bencze József, az együttes edzője reálisnak tartja a 2016/2017-es évadban elért eredményt, hiszen a jobbára fiatal, tehetséges játékosokból álló gárda, a rutinos, volt élvonalbeli kézilabdásokat felsorakoztató ellenfelekkel szemben, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

      III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.

       Harmadik alkalommal került megrendezésre a Somogy és Zala megyét érintő régiós körverseny a Városi Uszodában. Az egész napot felölelő rendezvényen 11 egyesület 146 sportolója állt rajtkőre. A délelőtt folyamán a fiatalabb úszók, majd délután a nagyobb korosztályok képviselői mérethették meg magukat. Volt oka örömre a Mozdulj Csurgó Úszóegyesületnek, hiszen több versenyszámban is sikerült dobogóra kerülnie a versenyzőiknek.

       A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat
       Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

        A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

        Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket

         Tavaly szeptember óta biztosítanak edzéslehetőséget térségünk fiataljainak a Nagykanizsai TE judo szakosztályának edzői. A Mester család heti két alkalommal vezeti a judo foglalkozásokat. Az edzések két helyszínen, az Eötvös Általános Iskolában, és a Sótonyi László Sportcsarnokban zajlanak. Az edzők, a Magyar Judo Szövetséggel egyetértésben, folyamatosan igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni a sportágat, mint sportot, mint szabadidős tevékenységet és mint életformát egyaránt.

         Összes Sport cikk