Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
 Bezárták a termálmedencéket a Városi uszodában
Kérdőívekkel a városmarketing kialakításához

  Csurgó város Önkormányzata a jövő évben pályázni kíván a Magyar Marketing Szövetség által kiírt városmarketing pályázaton. Ennek érdekében szeretnék felmérni a lakosság igényeit, szükségleteit a város imázs javításának érdekében. A kérdőíveket több helyszínen és az interneten is megtalálhatják azok, akik élni kívánnak a véleményadás lehetőségével.

  Átadták a felújított első világháborús hadisírokat

   Az első világháborúban életüket vesztett magyar katonák felújított hadisírjainak az ünnepélyes átadására került sor november 1-jén a késő délelőtti órákban. A munkálatokra 1,4 millió Ft-ot nyert az önkormányzat pályázat útján. A köszöntőt és a beszédeket követően, a vallási felekezetek plébánosa, illetve lelkipásztorai áldották és szentelték meg a sírokat.

   Emléktábla avatással egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban
   Csíksomlyó üzenetét adja át a kiállítás

    Előadással egybekötött kiállításmegnyitóra került sor október 26-án a Történelmi Parkban. Dr. Hegedüs György hozta el fotóit, Csíksomlyó üzenetét átadva a segítségükkel. A tárlaton 55 képet láthatnak az érdeklődők december 1-jéig. Az esemény a Zarándokúton című előadássorozat keretében került megrendezésre.

    Konferencia a Belső-somogyi egyházmegyéről

     Október 26-án került sor a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány következő rendezvényére, melynek helyszíne ez alkalommal a református gimnázium díszterme volt. „A Belső-somogyi egyházmegye emlékezete” elnevezésű konferencián Szabó Sándor egy újabb könyvet mutatott be, mely a rendezvény egyik előadójának, Szépné Czippán Anett somogyudvarhelyi lelkipásztornak a tollából szültetett. A másik előadó Füstösné Ábrahám Judit igazgatónő volt, aki a református iskola jelenlegi helyzetét mutatta be.

     Összes Közélet cikk

     40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub
     Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad

      Az elvárásoknak megfelelően, továbbra is NBI/B-s mezőnyben szerepelhet a CSKK utánpótlás férfi kézilabda csapata. Bencze József, az együttes edzője reálisnak tartja a 2016/2017-es évadban elért eredményt, hiszen a jobbára fiatal, tehetséges játékosokból álló gárda, a rutinos, volt élvonalbeli kézilabdásokat felsorakoztató ellenfelekkel szemben, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

      III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.

       Harmadik alkalommal került megrendezésre a Somogy és Zala megyét érintő régiós körverseny a Városi Uszodában. Az egész napot felölelő rendezvényen 11 egyesület 146 sportolója állt rajtkőre. A délelőtt folyamán a fiatalabb úszók, majd délután a nagyobb korosztályok képviselői mérethették meg magukat. Volt oka örömre a Mozdulj Csurgó Úszóegyesületnek, hiszen több versenyszámban is sikerült dobogóra kerülnie a versenyzőiknek.

       A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat
       Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

        A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

        Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket

         Tavaly szeptember óta biztosítanak edzéslehetőséget térségünk fiataljainak a Nagykanizsai TE judo szakosztályának edzői. A Mester család heti két alkalommal vezeti a judo foglalkozásokat. Az edzések két helyszínen, az Eötvös Általános Iskolában, és a Sótonyi László Sportcsarnokban zajlanak. Az edzők, a Magyar Judo Szövetséggel egyetértésben, folyamatosan igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni a sportágat, mint sportot, mint szabadidős tevékenységet és mint életformát egyaránt.

         Összes Sport cikk