Újabb csapadékvíz-elvezető rendszer projektje fejeződött be

100 millió Ft-ból valósult meg Csurgó egy részén az újabb csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása. Az érintett területek: a Szabó István és a Béke utca, valamint a Malomköz. Az önkormányzat egy vármegyei pályázat segítségének köszönhetően tudta ezt megvalósítani ezt az újabb fejlesztést. Az ünnepélyes átadására Húsvét előtt került sor.

Újabb csapadékvíz-elvezető rendszer projektje fejeződött be

2020. júliusában árvíz borította a Béke utcát és a környékét, amikor a nagyon nagy mennyiségben lezúduló csapadékvíznek köszönhetően, ezen a városrészen katasztrofális állapotok voltak tapasztalhatók. Egy Somogy vármegyei Terület – és Településfejlesztési Programban elnyert pályázatnak köszönhetően viszont remélhetőleg ilyenre többé nem kerül sor a jövőben, ugyanis befejeződött ezen a területen a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése. A Malomköz mellett a Béke és a Szabó István utca lakói könnyebbülhetnek meg, hogy nagy esőzéskor is járható lesz lakókörnyezetük. A város legújabb megvalósult fejlesztését március 25-én adták át ünnepélyes keretek közt, ahol részt vett a nagyon fontos beruházáshoz anyagi támogatást nyújtó vármegyei közgyűlés elnöke is. Az eseményre szintén meghívást kapott Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője.

 

Füstös János polgármester elsősorban azt hangsúlyozta ki, nem ez volt Csurgón az első olyan projekt, amellyel egy adott terület csapadékvíz elvezetését kívánták megoldani, és nem is az utolsó.

 

A kivitelezést egy csurgói vállalkozás végezte. A Juhai és Társa Kft. ügyvezetője elmondta, korábban a Kodály utcában már végeztek ilyen jellegű munkát, majd a mostani projektben megvalósult fejlesztést részletezte.

 

Az ünnepség zárásaként a meghívott vendégek, Füstös János polgármester, valamint a projekt építési munkálatait végző cég ügyvezetője vágták át a nemzeti színű szalagot, átadva ezt a beruházást. Remélhetőleg jó szolgálatot, és biztonságot nyújt az itt élő embereknek erősen csapadékos időjárásban is.

 

 

 



Műsor

Április 29. hétfő

18.27: A szomszéd vár – turisztikai magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

23.36: Képújság

 

Április 30. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.03: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

20.36: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár