Különleges irodalmi beszélgetés a Költészet Napján

Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Ebből az alkalomból három vendégnek köszönhetően különleges beszélgetésre került sor a Sótonyi László Sportcsarnokban a közösségi ház dolgozóinak szervezésében. Tallér Edina író irodalmat érintő kérdéseire igyekezett legjobb tudása szerint válaszolni Szöllősi Mátyás költő, fotóriporter és Kovács Áron színész, énekes, akit az országos televíziókból jól ismerhetünk műsorvezetőként. A rendezvényen saját versek és megzenésített József Attila költemények is elhangzottak.

Különleges irodalmi beszélgetés a Költészet Napján

Zsúfolásig megtelt a Sótonyi László Sportcsarnok kisterme április 11-én, csütörtökön a késő délutáni órákban. Talán még a szervező közösségi ház dolgozói sem gondolták, hogy ennyi érdeklődő lesz azon az beszélgetésen, amely a Költészet Napja alkalmából került megrendezésre. Három vendég érkezett, hogy zenés, verses beszélgetéssel fejtsék ki véleményüket az irodalomról, és mindarról, ami köthető hozzá ezen a jeles alkalmon. Ez az összeállítás egyébként egy országjáró sorozatnak az egyik állomásaként érkezett Csurgóra.

 

A beszélgetés során Szöllősi Mátyás személyében az irodalomra, a természet szeretetére és az emberi sorsokra rendkívül érzékeny költőt, írót, fotóriportert ismerhettünk meg, de közülük a nagyközönség számára nyilván a legismertebb név Kovács Ároné volt, akit kiváló televíziós műsorvezetőként láthattunk több produkcióban is.

 

Az eseményen nem csak egy érdekes beszélgetést, illetve véleménynyilvánítást hallhattak a résztvevők, akik között nagyon sok volt a diák, hanem másra is készültek a vendégek, hiszen irodalmi műsorszámok is színesítették összeállításukat.

 

A műsor több mint egy órát tartott, bevonva a beszélgetésbe a közönséget is egy-egy adott alkalommal, és amelyben még több vers, illetve megzenésített József Attila-költemény hangzott el, mint például a „Nagyon fáj”.

 

 

 



Műsor

Április 29. hétfő

18.27: A szomszéd vár – turisztikai magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

23.36: Képújság

 

Április 30. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.03: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

20.36: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár