Hírek

Közélet

Bűzlik a levegő Csurgón

  Javában tombol a nyár. A nagy hőség és szárazság mindenkit megvisel és próbára tesz. A rendkívüli időjárás mellett, Csurgón más problémák is borzolják a kedélyeket. Néhány utcában elviselhetetlen bűz árad, az ott lakók pedig elégedetlenek és keresik a választ. A város polgármestere a napokban megbeszélésre hívta az érintett szolgáltatókat. A lakosság várja a megoldást és a tiszta levegőt.

  Újabb csurgói városfejlesztési pályázatok

   Kettő forduló alatt 8 milliárd Ft pályázati forrás került pozitív elbírálásra választókerületünkben. Mindez a Területi Operatív Program keretében, amely elsősorban a települések számára nyújt felzárkóztatási lehetőséget. Szászfalvi László kihangsúlyozta, Csurgó ismét jól pályázott, hiszen most 1,5 milliárd Ft-ot sikerült elnyernie, melyből több dolog valósulhat meg. Térségünk országgyűlési képviselője azt is kiemelte, a választókerület számára még 4,3 milliárd Ft-os forrás áll rendelkezésre ebben az esztendőben. Bízik benne, hogy az önkormányzatok továbbra is élnek a rendkívül kedvező lehetőséggel.

   12 előterjesztésben döntött a képviselő-testület

    Megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. A június végi döntéshozatalon 12 előterjesztésben kellett dönteniük. Természetesen most is szerepeltek köztük pályázatokhoz kapcsolódó napirendi pontok.Az ülés végén több képviselő szólalt fel a város egyes részein tapasztalható kellemetlen szagok miatt.

    Egyedi kézműves termékek kiállítása a Történelmi Parkban

     Egyedi kézműves termékek, képek, dísztárgyak, használati tárgyak az újrahasznosítás jegyében. Mindez paverpol technikával. Menyhért Andrásné munkáiból nyílt kiállítás a Történelmi Parkban, melyet Violáné Bakonyi Ibolya nyitott meg. A rendkívül színes és látványos tárlat július 22-ig látogatható.

     Átadták az új Városi Uszodát

      Ünnepélyes keretek között került átadásra június 16-án, pénteken este Csurgón az új Városi Uszoda. A beruházás másfél milliárd Ft-os hazai forrásból valósulhatott meg. Az eseményen, a megyei elöljárók mellett, részt vett dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke is. A rendkívül színvonalas rendezvény mintegy 300 érdeklődőt vonzott.

      Pénzügyi témák a rendkívüli ülésen

       Rendkívüli ülés tartott városunk képviselő-testülete csütörtökön. Kettő olyan témában kellett döntést hozni, amely határidős volt, nem tűrt halasztást. Az egyikben egy 30 millió Ft-os folyószámlahitel felvételéről határoztak, a míg a másikban egy pályázat beadásáról, amellyel azt a 700 ezer Ft-ot szeretnék kifizetni, amely a helyi autóbusz közlekedés veszteséges működéséből adódott.

       Csurgó vendége volt Bertók László Kossuth-díjas költő

        Bertók László Kossuth díjas költő 1954-ben végzett a Csokonai Gimnáziumban. Az egykori csurgói diák igazán páratlan karriert tudhat maga mögött. Ezt jelzik a számolatlan kitüntetései is. A közelmúltban 80.-dik születésnapját ünneplő poéta, rendszeresen visszatér az egykori hazájába, Csurgóra. Így volt ez legutóbb is, amikor egy könyvbemutatót rendeztek a Csokonai Közösségi Házban.

        Szentágothai professzorról szólt az előadás a Semmelweis Napon

         Június 30-án tartotta meg a Semmelweis napi ünnepségét a Csurgó Kistérségi Járóbeteg Szakellátó központ. A Himnusz eléneklését követően Füstös János polgármester mondott köszöntőt. Ebben az esztendőben Szentágothai János professzorról emlékezett meg előadásában dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos, több oldaláról is bemutatva a kiváló tudóst és orvost.

         Tartalmas, eredményes évet zárt a Kolping Nagyváthy Középiskola

          Tartalmas és eredményes évet zárt az intézmény. Így összegezte röviden Vargáné Nagy Viola, a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola igazgatónője az elmúlt tanévet. Kiemelte az év közbeni tanulmányi sikereket, illetve azt a tényt, hogy több mint 130-an fejezeték be középiskolai tanulmányaikat, sikeres szakmunkás, illetve érettségi vizsgát téve. Közülük is az egyik legeredményesebb egy csurgói diák, Olvasó György lett. Az év azonban még nem ért véget, hiszen jelenleg a nyári gyakorlatok folynak.

          Nehéz, de eredményes évet zártak általános iskoláink

           Nehéz, de eredményes tanéven vannak túl általános iskoláink. Erről számolt be a tanévzáró ünnepségen Simon Mihály igazgató. A sok törvényi változás mellett is eredményesen tudtak dolgozni. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy az iskola tanulmányi mutatója az eddigiekhez képest egy tizeddel javult, majdnem elérve a kerek négyes átlagot.

           Műsorral búcsúztak az Eötvös Általános Iskola nyolcadikosai

            Elballagtak az Eötvös József Általános Iskola végzősei is. A két osztály meghitt műsorral mondott köszönetet az eltöltött évekért, amelyek alatt komoly tudást szereztek tanáraiktól. Az intézmény nevében Simon Mihály igazgató osztotta meg gondolatait, útjára engedve a nyolcadikosokat.

            Lezárták a tanévet a református iskolában

             Június 16-án, péntek délelőtt tartotta tanévzáró ünnepségét a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, ahol az istentiszteletet követően, először a különböző díjak kerültek átadásra. Az eseményre az alsó tagozatos diákok műsorral készültek. A könyvjutalmak kiosztását követően az iskola tanulói már nagyon várták azt a bűvös és rendkívül népszerű mondatot, mellyel Kovács József, az intézmény igazgatója hivatalosan is lezárta a 2016/17-es tanévet.