Hírek

Közélet

Több színvonalas rendezvény a Petőfi Programnak köszönhetően

    Sajtótájékoztatóra került sor a kommunizmus áldozatainak tiszteletére tartott városi megemlékezést követően a Polgármesteri Hivatalban. Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Füstös János polgármester és Márton-Szűcs Brigitta, a közösségi ház vezetője beszélt a június 30-ig megvalósuló, színvonalas városi rendezvényekről. Ezek a Petőfi Programnak köszönhetőek, melyre a vármegyéből másodmagával sikeresen pályázott Csurgó, mint járási központ.

    Kortárs irodalmi antológia és honlap mutatkozott be Csurgón

      „Helyőrség.ma”. Ezzel a címmel került sor egy irodalmi antológia bemutatójára Csurgón. Helyszíne a református gimnázium könyvtára volt, ahol azt is megismerhették a a diákok a rendhagyó irodalmi óra keretében, hogy az ugyanezt a nevet viselő honlap, milyen értékes magyar kortárs írók, költők, szerzők munkáit mutatja be. Mindez a Petőfi Program pályázatának volt köszönhető.

      Több mint 200 minta a nemzetközi borversenyen

        Megrendezésre került a hagyományos nemzetközi borverseny Csurgón. A gazdák erre az alkalomra 203 mintát hoztak bírálásra. A zsűri az értékelésében kiemelte, látszott a kedvezőtlenebb időjárás borokon. Így is összesen 43 arany minősítés született.

        Februári testületi ülés a költségvetés elfogadásával

          Megtartotta februári ülését a képviselő-testület. A korábbi időpont a költségvetés törvény szerinti beterjesztése miatt volt szükséges. A tizenhárom tárgyalt előterjesztés mindegyike elfogadásra került.

          Csurgói siker az ultiversenyen

            Nagyon szép sikerrel zárult a Hegyigazdák Egyesületének évadnyitó rendezvénye, az ultiverseny. A 45 nevező közül ugyanis ez alkalommal egy csurgói kártyás, Lőrincz Zoltán bizonyult a legjobbnak.

            Sajtótájékoztatón ismertette Szászfalvi László a nemzeti konzultáció eredményét

              Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László. Témája a nemzeti konzultáció eredménye volt. Térségünk országgyűlési képviselője elsőként köszönetét fejezte ki annak a több mint másfél millió választópolgárnak, aki kitöltötte és visszaküldte. Elmondta, a válaszadók 98 %-a a kormány politikájával ért egyet teljes mértékben.

              Városi megemlékezés a kommunizmus áldozatai előtt tisztelegve

                Megtartotta a kommunizmus áldozataira történő megemlékezését Csurgó városa ebben az esztendőben is. A február 23-án megtartott esemény első része az önkormányzat főbejárata mellett zajlott, ahol Baranyai Zoltán, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója mondott beszédet. Ezt követően került sor a koszorúzásra a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblája.

                Szalagot tűztek a Kolping Nagyváthy Középiskolában

                  Megtartotta szalagtűző ünnepségét a Kolping Nagyváthy János Középiskola. Elsőként Göndics János plébános köszöntötte a végzősöket egy Wass Albert idézettel készülve. A szalagtűzésre az intézmény igazgatójának és a végzős diákoknak a beszédei után került sor, az áldást követően.

                  Névadójára emlékezett az Eötvös József Sportiskolai Ált. Iskola

                    Az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola február 2-án emlékezett meg névadójáról. Az eseményen ez alkalommal az intézmény igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. A koszorúzás mellett természetesen nem maradt el a tantárgyversenyeken elért eredményekért járó jutalmak átadása sem.

                    Fontos téma az új csurgói egyesület első rendezvényén

                      „Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz”. Ez volt annak a rendezvénynek a címe, melyet egy új helyi civil szervezet, a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület hirdetett meg első programjaként. A február 10-én, szombaton délelőtt megtartott eseményen négy előadás hangzott el ebben a témában.

                      Évet értékelt és az idei jelentősebb változásokról beszélt Szászfalvi László

                        Újabb nehéz éven van túl Magyarország, több újítás is életbe lépett január elsejétől. Nagy részt megmaradtak a lakosságot érintő kedvezmények nagyobb keretösszeggel. Stúdióbeszélgetés Szászfalvi László országgyűlési képviselővel.

                        Tovább folytatódhat a szálloda és élményfürdő építése

                          A januári testületi ülésen hosszasabb vitát okozott az új műszaki ellenőr választása a szálloda és élményfürdő építése kapcsán. Mint kiderült, az eddigi vállalkozás plusz 14 millió Ft-ot szeretett volna kérni, ezért merült fel a kérdés másik szakértő keresésére. A testület végül támogatta ezt, megszavazta az új céget, amely 6 és fél millió Ft-os nettó költséget jelent. Így ténylegesen folytatódhat az építkezés.