Hírek

Közélet

Hulladékkupacok a közterületeken

  Megnőtt a szemétkupacok száma a városban. A beköszöntött őszi időszak terméke, a zöldhulladék, tömegesen jelenik meg az utcákon, köztereken. Csurgó városában rendelet szabályozza a közterületek használatát és védelmét. A probléma megoldása érdekében az önkormányzat felhívással fordult a város ingatlantulajdonosaihoz.

  Csokonairól szólt a zárórendezvény

   „Este Csokonaival.” Ez volt annak a zárórendezvénynek a címe, melyet a Helytörténeti Gyűjtemény szervezett a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretén belül. Az irodalmi esten versek hangzottak el a Csokonai Irodalmi Kör jóvoltából, illetve borkóstolóra várta az érdeklődőket a Csokonai Borlovagrend.

   A jubileumi évfordulót ünnepelte a református iskola

    Az 500 éves reformációra emlékezett a református iskola. Az ünnepi istentiszteleten dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa hirdetett igét. Az eseményen az Úr asztala is megterítésre került, majd a záróáldást követően az iskola énekkara szolgált műsorral.

    Folytatódik a Nyitott Iskola program

     Második éve zajlik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a Nyitott Iskola program. Az intézmény leleményes, ötletgazdag pedagógusai évente 7-8 nyitott délutánra várják saját kisdiákjaikat és a környékbeli óvodásokat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a beiskolázást segítsék. A legutóbbi rendezvény a Halloween jegyében zajlott.

     Kérdőívekkel a városmarketing kialakításához

      Csurgó város Önkormányzata a jövő évben pályázni kíván a Magyar Marketing Szövetség által kiírt városmarketing pályázaton. Ennek érdekében szeretnék felmérni a lakosság igényeit, szükségleteit a város imázs javításának érdekében. A kérdőíveket több helyszínen és az interneten is megtalálhatják azok, akik élni kívánnak a véleményadás lehetőségével.

      Emléktábla avatással egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

       Ünnepi istentiszteletre került sor vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomban. Igét Nagy Csaba hirdetett, akinek gondolatai természetesen a reformáció 500. évfordulójáról szóltak. Az eseményen emléktábla avatására is sor került, melyet megelőzően Füstös János polgármester köszöntötte az ünneplő csurgói református lelkipásztorokat és a híveket.

       125 éves a Mókuskert Óvoda

        Jubileumi születésnapját ünnepelte a Mókuskert Óvoda. Az alapításának 125 éves évfordulója alkalmából tartott rendezvényen előadások keretében ismerkedhettek meg a meghívottak az intézmény múltjával és jelenével. Mindez egy fotókiállítás elkészítésével is bemutatásra került. Pappné Tősér Éva a mai gyermeknevelés kapcsán kiemelte, az óvónőknek egyre nagyobb szakmai, pedagógiai kihívásokkal kell megbirkózniuk, ami folyamatos képzést igényel. Éppen ezért tartja nagyon fontosnak a munkaközösségek segítségét.

        Emléktáblát avattak a református gimnáziumban

         Október 27-én, pénteken tartotta ünnepségét a református iskola a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A műsorral egybekötött istentiszteletet követően egy emléktábla avatására is sor került a gimnázium bejáratánál, melyet Nagy Csabának, a Somogyi Református Egyházmegye esperesének a gondolatait követően, az intézmény igazgatónője leplezett le.

         Újabb állami elismerést kapott Csurgó

          „Idősbarát Önkormányzat” elismerést kapott Csurgó. Az emberi erőforrások minisztere és a belügyminiszter által kiírt közös pályázatra több mint 90 település jelentkezett. Közülük 12-en kapták meg a kitüntető címet, melyekből kettő jutott Somogy megyébe, egyik Csurgóra. Füstös János polgármester rendkívül büszke az újabb díjra. Kihangsúlyozta azt is, mindez elsősorban a Városi Szociális Intézmény dolgozóinak a munkáját dicséri, akik számos programot szerveznek az év folyamán.

           Bezárták a termálmedencéket a Városi uszodában

           A Városi uszoda átadását követően a vizes sportokat kedvelők hamar megkedvelték az új létesítményt. Ennek köszönhetően nem csak a helyi lakosok, hanem a környező településekről is rendszeresen igénybe veszik az uszoda szolgáltatásait. Az elmúlt napokban történtek felborzolták a kedélyeket. Ugyanis a közegészségügyi hatóság utasítására bezárták a kültéri termál medencéket.

           Átadták a felújított első világháborús hadisírokat

            Az első világháborúban életüket vesztett magyar katonák felújított hadisírjainak az ünnepélyes átadására került sor november 1-jén a késő délelőtti órákban. A munkálatokra 1,4 millió Ft-ot nyert az önkormányzat pályázat útján. A köszöntőt és a beszédeket követően, a vallási felekezetek plébánosa, illetve lelkipásztorai áldották és szentelték meg a sírokat.

            Csíksomlyó üzenetét adja át a kiállítás

             Előadással egybekötött kiállításmegnyitóra került sor október 26-án a Történelmi Parkban. Dr. Hegedüs György hozta el fotóit, Csíksomlyó üzenetét átadva a segítségükkel. A tárlaton 55 képet láthatnak az érdeklődők december 1-jéig. Az esemény a Zarándokúton című előadássorozat keretében került megrendezésre.