Hírek

Közélet

Változások a Városi Uszodában

  Idén június közepén került átadásra Csurgón a Városi Uszoda. A nagy reményekkel fogadott sportlétesítményt a vártnál kevesebben látogatják. Az intézmény üzemeltetője emiatt változtatásokra kényszerült. A város polgármestere szerint kényszerű volt a módosítások bevezetése, pedig kedvezményeket is biztosítottak a csurgói lakosság számára.

  Bűzlik a levegő Csurgón

   Javában tombol a nyár. A nagy hőség és szárazság mindenkit megvisel és próbára tesz. A rendkívüli időjárás mellett, Csurgón más problémák is borzolják a kedélyeket. Néhány utcában elviselhetetlen bűz árad, az ott lakók pedig elégedetlenek és keresik a választ. A város polgármestere a napokban megbeszélésre hívta az érintett szolgáltatókat. A lakosság várja a megoldást és a tiszta levegőt.

   Újabb csurgói városfejlesztési pályázatok

    Kettő forduló alatt 8 milliárd Ft pályázati forrás került pozitív elbírálásra választókerületünkben. Mindez a Területi Operatív Program keretében, amely elsősorban a települések számára nyújt felzárkóztatási lehetőséget. Szászfalvi László kihangsúlyozta, Csurgó ismét jól pályázott, hiszen most 1,5 milliárd Ft-ot sikerült elnyernie, melyből több dolog valósulhat meg. Térségünk országgyűlési képviselője azt is kiemelte, a választókerület számára még 4,3 milliárd Ft-os forrás áll rendelkezésre ebben az esztendőben. Bízik benne, hogy az önkormányzatok továbbra is élnek a rendkívül kedvező lehetőséggel.

    12 előterjesztésben döntött a képviselő-testület

     Megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. A június végi döntéshozatalon 12 előterjesztésben kellett dönteniük. Természetesen most is szerepeltek köztük pályázatokhoz kapcsolódó napirendi pontok.Az ülés végén több képviselő szólalt fel a város egyes részein tapasztalható kellemetlen szagok miatt.

     Egyedi kézműves termékek kiállítása a Történelmi Parkban

      Egyedi kézműves termékek, képek, dísztárgyak, használati tárgyak az újrahasznosítás jegyében. Mindez paverpol technikával. Menyhért Andrásné munkáiból nyílt kiállítás a Történelmi Parkban, melyet Violáné Bakonyi Ibolya nyitott meg. A rendkívül színes és látványos tárlat július 22-ig látogatható.

      Átadták az új Városi Uszodát

       Ünnepélyes keretek között került átadásra június 16-án, pénteken este Csurgón az új Városi Uszoda. A beruházás másfél milliárd Ft-os hazai forrásból valósulhatott meg. Az eseményen, a megyei elöljárók mellett, részt vett dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke is. A rendkívül színvonalas rendezvény mintegy 300 érdeklődőt vonzott.

       Tanévnyitó a Kolping Nagyváthy János Szakgimnáziumban

        A Kolping Nagyváthy János Katolikus Szakgimnáziumban szeptember 1-jén a reggeli órákban rendezték meg a tanévnyitó ünnepséget. Az új tanévben 119 új tanuló, öt új osztályban kezdte meg tanulmányait. Az eseményen az iskola igazgatója megnyitójában felemlítette az elmúlt tanév tanulmányi eredményeit, majd kihangsúlyozta a horvát határ közeli középiskolákkal létrehozandó cserekapcsolatot.

        Csurgó vendége volt Bertók László Kossuth-díjas költő

         Bertók László Kossuth díjas költő 1954-ben végzett a Csokonai Gimnáziumban. Az egykori csurgói diák igazán páratlan karriert tudhat maga mögött. Ezt jelzik a számolatlan kitüntetései is. A közelmúltban 80.-dik születésnapját ünneplő poéta, rendszeresen visszatér az egykori hazájába, Csurgóra. Így volt ez legutóbb is, amikor egy könyvbemutatót rendeztek a Csokonai Közösségi Házban.

         Szentágothai professzorról szólt az előadás a Semmelweis Napon

          Június 30-án tartotta meg a Semmelweis napi ünnepségét a Csurgó Kistérségi Járóbeteg Szakellátó központ. A Himnusz eléneklését követően Füstös János polgármester mondott köszöntőt. Ebben az esztendőben Szentágothai János professzorról emlékezett meg előadásában dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos, több oldaláról is bemutatva a kiváló tudóst és orvost.

          Tartalmas, eredményes évet zárt a Kolping Nagyváthy Középiskola

           Tartalmas és eredményes évet zárt az intézmény. Így összegezte röviden Vargáné Nagy Viola, a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola igazgatónője az elmúlt tanévet. Kiemelte az év közbeni tanulmányi sikereket, illetve azt a tényt, hogy több mint 130-an fejezeték be középiskolai tanulmányaikat, sikeres szakmunkás, illetve érettségi vizsgát téve. Közülük is az egyik legeredményesebb egy csurgói diák, Olvasó György lett. Az év azonban még nem ért véget, hiszen jelenleg a nyári gyakorlatok folynak.

           Nehéz, de eredményes évet zártak általános iskoláink

            Nehéz, de eredményes tanéven vannak túl általános iskoláink. Erről számolt be a tanévzáró ünnepségen Simon Mihály igazgató. A sok törvényi változás mellett is eredményesen tudtak dolgozni. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy az iskola tanulmányi mutatója az eddigiekhez képest egy tizeddel javult, majdnem elérve a kerek négyes átlagot.

            Műsorral búcsúztak az Eötvös Általános Iskola nyolcadikosai

             Elballagtak az Eötvös József Általános Iskola végzősei is. A két osztály meghitt műsorral mondott köszönetet az eltöltött évekért, amelyek alatt komoly tudást szereztek tanáraiktól. Az intézmény nevében Simon Mihály igazgató osztotta meg gondolatait, útjára engedve a nyolcadikosokat.