Hírek

Közélet

A köszönetet és a példamutatást hangsúlyozták az idei Semmelweis Napon

  A Történelmi Park adott otthont június 30-án, kedden az idei Semmelweis Nap. Ünnepi beszédében a példamutatást és a köszönetnyilvánítást hangsúlyozta Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Munkájuk elismeréseként ez alkalommal hárman vehettek át oklevelet. Ez volt egyben a kettő éve indított Egészségfejlesztési Iroda zárórendezvénye is.

  Megtartotta a járvány időszak utáni első ülését a képviselő-testület

   Nyolc volt a tervezett, de végül tíz napirendi pont várt városunk képviselő-testületére a járvány időszak utáni első ülésen. A megtárgyalásukon több vélemény és kérdés is elhangzott. A rendkívüli döntéshozatalon minden előterjesztés támogatásra került.

   Június 4-én került elültetésre az új fasor a Templomkertben

    Június 4-én, vagyis a Nemzeti Összetartozás Napján került elültetésre az új fasor a Jézus Szíve Templom és a Mókuskert Óvoda között. Göndics János esperes, plébános kiemelte, mindez egy példaértékű összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg. Szomorúságának adott hangot, hogy mennyien támadták őt a februári fakivágások miatt, pedig már akkor meg volt a beteg növények pótlásának a terve. Reméli, a most elültetett, vöröslevelű japán díszcseresznyefák több évtizedig ékesíthetik, színesíthetik a Templomkertet.

    Kilencven megpróbáltatásokkal teli év

     Ráskó József idén ünnepelte 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Füstös János polgármester is köszöntötte. Józsi bácsi 1930-ban született, így családjával együtt a történelem viharos korszakait is átélte. Az Istenbe vetett hite soha nem hagyta el, munkája mellett mindig jutott idő az édesapjától megörökölt Alsoki Református Templom gondnoki feladatainak ellátására.

     Megtartásra került a ballagási ünnepség az Eötvös Iskolában

      Múlt héten, szombaton délelőtt elköszöntek tanulmányaik helyszínétől az Eötvös Általános Iskola nyolcadikosai. Természetesen szűk körben, a biztonsági előírások betartásával. A műsorukat követően, az intézmény nevében Simon Mihály igazgató búcsúzott el tőlük. Átadásra került az Eötvös-díj, majd utoljára sétáltak végig az udvaron, a harang hangjától kísérve. Az ünnepségről készült felvételeket ezúton is köszönjük az iskolának.

      Visszaállt az élet Csurgón is

       A veszélyhelyzet visszavonásának bejelentését követően, pénteken sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester. Témája természetesen a megváltozott helyzet volt, mit is jelent ez Csurgó életében. A végén egy örömteli bejelentést is tett, kettő idős helyi állampolgár köszöntését illetően.

       Három útszakasz újulhat meg

        Nyolcadikként tárgyalta a képviselő-testület azt az előterjesztést, melyben egy közbeszerzési eljárás nyertesét választották ki. Az „Önkormányzati utak minőségi javítása” című projekt keretében három útszakasz kaphat új burkolatot. A Zis-tó és Csentei temető felé vezető, valamint a Szőlőhegyben a Csoti-kúti dűlőnél lévő. A tárgyalásakor többen is hozzászóltak, megfogalmazva véleményüket. A testület végül a munkálatok elvégzésére a Juhai és Társa Kft-t választotta ki.

        Kézilabdatábor neves példaképekkel

         Az elmúlt héten zajlott a Super Women’s Egészségműhely által szervezett kézilabdatábor. Helyszíne a Sótonyi Lászó Sportcsarnok volt. Szervezői nagy gondot fordítottak a napi kettő edzés mellett arra is, hogy a gyerekek elé valós, követendő példaképeket állítsanak. A 41 kézilabdás palántával zajló táborba ellátogatott és edzést tartott Bencze József szakedző, Balogh Beatrix olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, illetve a zárónapra eljött Kovacsics Anikó, a Magyar Női Kézilabda Válogatott és a Ferencvárosi TC csapatkapitánya.

         Jó átlagokat értek el az Eötvös Általános Iskola tanulói

          Nem volt pótvizsgázó az Eötvös József Általános Iskolában. Vagyis mindenki minden tantárgyból átment. Ezt emelte ki legfőképpen Simon Mihály igazgató évzáró értékelésében. Ráadásul a rendkívüli helyzet ellenére meg tudták tartani a ballagást, illetve a bizonyítványokat is személyesen vehették át a diákok. Azt is elmondta, fel vannak készülve a digitális oktatásra, ha a járványidőszak visszatérne, de szeptemberben mindenképpen rendes tanévkezdésre számít.

          Ünnepelt a Jézus Szíve Templom

           1937 szeptemberében kapta a nevét a Jézus Szíve Katolikus Templom. Jézus Szentséges Szívének az ünnepe Pünkösd utáni harmadik pénteken van, ami idén június 19-ére esett. Ebből kifolyólag különleges szentmisén vehettek részt a hívek múlt héten, vasárnap délelőtt.

           Már csak a nyári gyakorlatok vannak vissza a Nagyváthy Középiskolában

            Kedden kiosztották az utolsó érettségi bizonyítványokat a Kolping Nagyváthy Középiskolában, ami egyben az idei vizsgák zárása is volt. Vargáné Nagy Viola igazgató, a nehézségek ellenére is, elégedettségét hangsúlyozta a tanév értékelése tekintetében. Jelenleg a nyári gyakorlatok folynak, a szükséges védelmi intézkedések betartásával. Sajnálatát fejezte ki viszont amiatt, hogy a járvány miatt nem rendezték meg az országos szakmai és tanulmányi versenyeket, melyekre ismét csak több nagyváthys diák vívta ki a részvételt.

            Különleges érettségin van túl a református gimnázium

             Ezen a héten, csütörtökön és pénteken került sor a református gimnáziumban az érettségi bizonyítványok átadására. Az „A” osztályosoknál sok szép eredmény született annak ellenére, hogy a rendkívüli helyzetben csak írásban lehetett számot adni tudásukról. A diákok és a tanárok is egyöntetűen sajnálatukat fejezték ki, hogy szóban nem lehetett felelni, mivel ott többnyire javít mindenki. A bizonyítványok átvételét követően a Festetics Kapuhoz vonultak, ahol jelképesen kiléptek az iskola életéből a sikeresen vizsgázók, mintegy kicsit pótolva a ballagáson megszokott jelképes búcsúzást.

             Műsor

             Július 16. csütörtök

             19.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

             19.44: Forgószínpad – színházi magazin

             20.13: Képújság

             22.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

             22.44: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

             23.12: Képújság

              

             Július 17. péntek

             10.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

             10.43: Képújság

             13.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

             13.43: Vallási Magazin – Szentlélek Katolikus Templom ismétlés

             14.24: Képújság

             16.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

             16.44: Képújság

             19.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

             19.44: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

             20.13: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             CsurgóTV a Facebookon

             Naptár