15 előterjesztés a márciusi ülésen

Március 27-én, szerdán tartotta márciusi, soros ülését a képviselő-testület. A nem egészen egy órát tartó döntéshozatalon 15 előterjesztés várt megtárgyalásra. Köztük beszámolók, ingatlanértékesítések, illetve orvosi ellátásokat érintő témák. Az összes napirendi pont egyhangú támogatást kapott.

15 előterjesztés a márciusi ülésen

Füstös János polgármester 27-re, vagyis szerdára hívta össze a képviselőket a márciusi, soros ülés időpontját illetően, 15 napirendi pontot tervezve, melyekhez ezúttal nem érkezett helyi kiosztású anyag. Kezdésként kettő beszámoló került elfogadásra. Elsőként a Somogy Megyei Temetkezési Kft-é, majd a Városi Könyvtáré. Utóbbinak a 2024-es munkatervét is. A folytatásban szerződésekkel és megállapodásokkal biztosította a testület a II. sz. háziorvosi körzet feladatainak a tartós helyettesítéssel történő további ellátását május 1-jétől, majd egészségügyet érintő téma jött ismét, hiszen fogorvosi szolgálati jogviszony létesítésére nyomott minden képviselő „igen” gombot.

 

Megújításra került a közművelődési megállapodás a Sportcsartnok Kft-vel, majd a Települési Értéktár Bizottság létrehozását vitatták meg. A témáról Vargáné Hegedűs Magdolna mondta el véleményét. A megalakítását szintén mindenki támogatta. Idén is nyújt be a testület szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatási igényt, keménylombos fára. Természetesen erre az esztendőre vonatkozóan is benyújtja az önkormányzat az idei évi rendkívüli költségvetési támogatási igényét a kormány felé. Ezekről hetedikként és nyolcadikként határoztak.

 

Több érdeklődő is volt, mégsem adott be senki sem pályázatot egy második emeleti önkormányzati lakás megvásárlására a Csokonai utcában. Ezért úgy döntött a testület, hogy újra meghirdeti. A folytatásban egy Csokonai és egy Rákóczi utcai ingatlant jelöltek ki értékesítésre, majd maradva a témánál újabb négy ingatlan került az eladók közé.

 

A végén elfogadták az éves ellenőrzési jelentést 2023-ra vonatkozóan, a nem közművel összegyűjtött szennyvízről szóló közszolgáltatás beszámolóját, ugyancsak a tavalyi évet illetően, végül pedig a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló tájékoztatókat, melynél négy kérdés elhangzott a polgármester felé, melyekre Füstös János adott kielégítő választ azonnal.

 

 

 



Műsor

Április 29. hétfő

18.27: A szomszéd vár – turisztikai magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

23.36: Képújság

 

Április 30. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.03: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

20.36: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár