Hírek

Sport

Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón

  A Csurgói KK idén ismét indulhatott az EHF Kupában. A második fordulóban a román Constanta csapatával kerültek össze. Az első idegenbeli mérkőzésen 24-22 arányú győzelmet arattak a Csurgói fiúk, emiatt a visszavágóra kedvező helyzetben érezhették magukat. A hazai mérkőzésen kemény, férfias küzdelem mellett, a fantasztikus véghajrában Leimeter Csaba utolsó másodperces góljával, a harmadik fordulóba lőtte a csapatot.

  Másfél éve működik a Városi uszoda

   A Városi uszoda közel másfél éve került átadásra. Ma már az úszószakosztály és az iskolai úszásoktatás mellett nem csak a helyi lakosok, hanem a környező településekről is rendszeresen igénybe veszik a létesítmény szolgáltatásait.

   Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

    A női kézilabda klub edzője mellett természetesen értékelte a csapat teljesítményét az egyesület elnöke is. Szászfalvi Bence gyakorlatilag egyetértett a szakmai munkák irányítójával. Ezen kívül kihangsúlyozta, nagy energiát fektetnek az utánpótlás nevelésbe is. A csapat ugyan a kieső, 12. helyen végzett, de mindenképpen bízik a bennmaradásban, amire 50 %-os az esély.

    Bemutatásra került a következő bajnoki évad csapata

     A férfi kézilabda klub vezetősége nemrégiben tartott szurkolói ankétot. Itt nem csak az elmúlt bajnoki évad került értékelésre, melyről múlt heti magazinunkban számoltunk be, hanem a rendezvény második felében a jövőről is szó esett. Dr. Varga János elnök részletesen bemutatta a szakmai stábot, illetve posztonként azokat a játékosokat, akik a szeptemberben induló bajnokságban alkotják majd a keretet. Az érkezők tekintetében egyébként négyen tudtak részt venni a rendezvényen, akik közül a két fiatal, tehetséges magyar kézilabdázó egyöntetűen elmondta, nagy kihívást jelent számukra Csurgón játszani, szívesen igazoltak ide.

     Csurgón zajlott a Dél-Dunántúli Regionális Judo Verseny

      Rangos judo eseménynek adott otthont a Sótonyi László Városi Sportcsarnok. A Dél-Dunántúli regionális versenyen három megye 16 csapata képviseltette magát. Szervezői a Nagykanizsai TE 1866 judó szakosztályának edzői, Mester József és felesége, valamint fiúk, Mester Marcell közel 3 éve vezetik városunkban is az edzéseket. Ennek köszönhetően a versenyen már elindultak csurgói sportolók is.

      Az EHF Kupa harmadik körében a Csurgói KK

       Az EHF Kupa második fordulójának visszavágóján dicséretesen küzdött a belga Bocholt csapata. A Sótonyi legénység azonban a sorozatos hibák és kihagyott ziccerek ellenére nem adta fel. Küzdött a Csurgó és az akaraterő vitte őket a siker felé vezető úton. Az izgalmas hajrá végén egy gólos hazai siker született, így továbbjutott a Csurgói KK a nemzetközi kupa harmadik fordulójába.

       Változások a Csurgói KK-nál

        Új idény változásokkal. Röviden, ezt mondhatjuk el a Csurgói Kézilabda Klub szervezeti életéről. A játékosmozgások, a csapatok versenyeztetése, a szervezeti felépítés változásai, az infrastruktúra kiépítése, amelyek idén leginkább jellemzők az első osztályú somogyi klubra.

        Két hete zajlik a felkészülés a férfi kézilabda csapatnál

         Július 16-án kezdte meg a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki évadra a férfi kézilabda csapat. Az első héten egy kétnapos összetartó táborra került sor Barcson, ahol inkább a ráhangolódás volt a lényeg. Bencze József vezetőedző elmondása szerint az igazán komoly munka a második héten kezdődött konditeremmel, sok futással. Mint ismert, az együttes magja megmaradt. Melléjük hat új játékos érkezett. Egy év után visszatért Aleh Astrashapkin, akin kívül egyedül a több Bajnokok Ligája találkozót is játszott Alem Toskic mondható rutinosnak, míg a többiek rendkívül tehetséges, fiatal kézilabdázók. Az első bajnoki mérkőzésre szeptember 5-én, szerdán Veszprémben kerül sor, míg az első hazai összecsapás szeptember 9-én, vasárnap lesz majd a Mezőkövesd ellen. Újdonság, hogy kötelező lesz indulni a csapatnak a ligakupában is.

         Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

          Mintha a tavalyi év ismételné meg önmagát, idén is nyitott a kérdés: melyik bajnokságban indulhat a csurgói női kézilabda csapat a következő szezonban. Az együttes, a 2017/2018-as bajnoki évadban, egy gyengébb őszi teljesítményen és egy lendületesebb tavaszi szakaszon túljutva, a 12. helyen végzett a bajnoki tabellán. Ezzel az eredménnyel 50% esélye van az NBI/B-s osztályban való maradásra, amely a Magyar Kézilabda Szövetség lebonyolítási módról szóló határozati döntésén múlhat. A csapat elnöksége és edzője természetesen mindenképpen bízik a bennmaradásban.

          Értékelésre került a most befejeződött bajnokság

           Szurkolói ankétot szervezett a férfi kézilabda együttes vezetősége. A közösségi házban megtartott eseményen elsőként dr. Varga János, a klub elnöke értékelte a most befejeződött bajnokságot, majd Bencze József vezetőedző is elmondta gondolatait ezzel kapcsolatosan. Természetesen szó volt negatívumokról és pozitívumokról egyaránt. Abban mindenki egyetértett, hogy a hibákból tanulni kell a következő bajnoki évad tekintetében, hogy sikeresebb bajnokságot zárhasson az együttes jövőre.

           Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

            Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

            Formalitásnak tűnik a visszavágó

             Remek második félidei játékával magabiztos győzelmet arattak férfi kézilabdázóink Belgiumban, a nemzetközi kupa második fordulójának első találkozóján. A házigazda Achilles Bocholt a huszadik percig tudott vezetni, de onnét már végig együttesünk dominált. A 11 gólos győzelemmel ott állunk a továbbjutás küszöbén. A visszavágóra október 15-én, szombaton 15 órakor kerül sor a Sótonyi László Sportcsarnokban.

             • 1
             • 2

             Műsor

             Május 29. péntek

             10.00: Csurgói Hírmagazin (05.24.) ismétlés

             10.48: Képújság

             13.00: Csurgói Hírmagazin (05.24.) ismétlés

             13.48: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

             14.40: Képújság

             16.00: Csurgói Hírmagazin (05.24.) ismétlés

             16.48: Egészségügyi percek – Góckutatás

             16.55: Képújság

             19.00: Csurgói Hírmagazin (05.24.) ismétlés

             19.48: Így nem játszunk mi – Körúti Színház 3. rész

             21.02: Egészségügyi percek – Góckutatás

             21.10: Képújság

              

             Május 30. szombat

             12.00: Felsőfokon a munka világába - magazin

             12.24: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

             13.13: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

             13.20: Felsőfokon a munka világába - magazin

             13.45: Csurgói Hírmagazin (április 24.) ismétlés

             14.33: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom ismétlés

             15.25: Egészségügyi percek – Góckutatás

             15.33: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

             16.21: Képújság


             Május 24. vasárnap

             8.00: Passiójáték 2019 – Evangélikus Templom

             8.59: Képújság

             13.00: Csurgói Hírmagazin

             13.40: Így történt – archívműsor ismétlés

             14.09: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

             14.17: Így nem játszunk mi – Körúti Színház 3. rész

             15:30: Csurgói KK – Balatonfüredi KSE NB/I-es férfi kézilabda                           mérkőzés ismétlés

             17.00: Passiójáték 2019 – Evangélikus Templom ismétlés

             18.00: Egészségügyi percek – Góckutatás

             18.07: Csurgói Hírmagazin ismétlés

             18.47: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             CsurgóTV a Facebookon

             Naptár