Hírek

Sport

26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat

    Gazda Ferenc a Csurgói KK masszőrje, vagy szakmailag hivatalosan a fizioterapeutája. Idén tizennégy éve gyógyítja a játékosok sportsérüléseit. A regeneráció és a rehabilitációs tevékenység mellett, ha kell a lelküket is. Összeállításunkban megismerkedhetünk a tevékenységével és magyar válogatottnál végzett munkájával is

    Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

      A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

      Győzelemmel búcsúzott a férfi kézilabda csapat ettől az évtől

        Lejátszotta idei utolsó mérkőzését férfi kézilabda csapatunk. Hazai pályán fogadta az újonc PLER-Budapest együttesét, soraiban az Európa Bajnok, ifjúsági világbajnok Dissingert. A német játékos aztán Csurgón is letette a névjegyét, hiszen 11 góllal terhelte meg a kapunkat. De mindez kevés volt a vendégeknek a sikerhez. 17:15-ös félidőt követően végül 35:30 arányban sikerült megnyerni a találkozót.

        Vereség hazai pályán a Komlótól

          Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a legutóbbi bajnoki fordulóban, amikor hazai pályán a Komló volt az ellenfél. A vendégek végig vezettek, és 14:12-es félidőt követően, 28:25-re nyertek.

          Meg van a harmadik győzelem is

            Rendkívül jól kezdte a 2023/2024-es bajnoki idény férfi kézilabda csapatunk. A Telekom Veszprém elleni papírforma vereséget követően, két ellenfelét is több góllal, magabiztosan győzte le. Ettől függetlenül nem számíthatott könnyű meccsre tegnap, vagyis 23-án, szombaton este, amikor a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese ellen, aki már szintén kettő győzelmet tudhat a magáénak.

            Elkezdte a felkészülést férfi kézilabdacsapatunk

              Rövid volt a nyár férfi kézilabdázóink számára, hiszen július 19-én elkezdték a felkészülést a 16. NBI-ben töltött idényre. Az együtteshez az öt távozó helyett ugyanennyi játékos érkezett, a kapusok pedig új kapusedzővel készülhetnek a következő szezonra. A hagyományoknak megfelelően az első edzést követően Barcsra utaztak csapatösszetartásra, majd a fennmaradó öt és fél hétben a kemény edzéseké lesz a főszerep. Augusztustól pedig indulnak a felkészülési mérkőzések is.

              Vereség hazai pályán a Dabas ellen

                Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk hazai pályán a Dabas ellen. A végig küzdelmes összecsapáson az első félidő végén 14:13-ra vezettünk. A második játékrész elején azonban alaposan az öltözőben maradtunk, amikor fordítottak a vendégek és onnét már folyamatosan vezettek a lefújásig. 30:28-ra nyerték a találkozót.

                Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón

                  Megkezdődött február harmadikán a férfi kézilabda bajnokság tavaszi szezonja. Együttesünk haza pályán fogadta a Telekom Veszprémet. A világhírű vendégek már a meccs elejétől nyomatékosították az erőviszonyokat. A végén, 21:10-es félidei vezetésüket követően, 36:23-ra nyertek

                  Értékes győzelem a Balatonfüred ellen

                    Rangadót játszott az elmúlt hétvégén férfi kézilabda csapatunk. Hazai pályán fogadta a Balatonfüredet. A vártnak megfelelően végig szoros csata zajlott a pályán. Kettőgólos félidei vezetésünk megmaradt a végééig, így értékes kettő pontot sikerült szerezni.

                    Nem sikerült meglepetést okozni a Szeged ellen

                      Papírforma vereséget szenvedett férfi kézilabda együttesünk hazai pályán az OTP Bank-Pick Szeged ellen. A múlt heti vasárnapi összecsapást gyakorlatilag az első félidő utolsó tíz perce döntötte el, amikor képtelenek voltunk betalálni az ellenfél kapujába. A szünetre összeszedett ötgólos hátrányt pedig már nem tudtuk ledolgozni. A vége 31:24-es szegedi győzelem lett.

                      Erődemonstráció az első hazai mérkőzésen

                        Kilenc góllal verte az élvonalba visszajutó Eger együttesét férfi kézilabda csapatunk az első hazai mérkőzésén. Gyakorlatilag esélyt sem adva ellenfelének, végig magabiztosan vezetve gyűjtötte be első pontjait együttesünk, melyben több új játékos is jól mutatkozott be.

                        Sikeres évet zárt Sótonyi László edzőként

                          Az idei kézilabda tábor egyik neves vendége volt Sótonyi László, aki rendkívül sikeres évadot tudhat maga mögött. A kiváló edző nagyon jól szerepelt az élvonalban a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával, illetve a júniusban zajló U21-es fiú kézilabda világbajnokságon ezüstérmet szerzett szövetségi kapitányként a magyar válogatottal.