Megtartotta májusi ülését a képviselő-testület

Megtartotta májusi ülését a képviselő-testület a rendeletben előírt időpontnak megfelelően, vagyis a hónap utolsó csütörtökén. Több előterjesztés is a város költségvetését érintette, főként a tavalyi esztendő vonatkozásában. Összesen 14 napirendi pontot vitattak meg.

Megtartotta májusi ülését a képviselő-testület

Az eredetileg tervezetthez képest hárommal bővült a napirendi pontok száma a képviselő-testület májusi, soros ülésén, melyre 25-én, csütörtökön délután került sor. Elsőként a köztemetőről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet megalkotása volt a téma.

 

Az egyhangú elfogadását követően az önkormányzat 2022. évi költségvetésének a módosításánál egy kérdés hangzott el. Egy ellenszavazat mellett végül támogatásra került. Ugyanilyen arányú voks született a tavalyi esztendő költségvetésének a teljesítése, a 2023. január 1-jétől február 13-ig teljesített városi kiadások és bevételek teljesítése, a 2022-es év konszolidált beszámolója, illetve a belső kontrollrendszer működésére vonatkozó vezetői nyilatkozat kapcsán. Következett az az előterjesztés, amely egy békepárti határozathoz való csatlakozásról szólt. Ezt végül mindenki támogatta.

 

A Városgazdálkodási Kft. tavalyi évi üzleti tervének a beszámolójánál kettő kérdés hangzott el. Ez is egyhangú „igen”-t kapott, csakúgy, mint a Sportcsarnok Kft. ugyanilyen jellegű beszámolója. Az Ipari Park Kft. esetében viszont kritikák kerültek megfogalmazásra. Egy „nem” szavazattal azonban ez a beszámoló is támogatásra került. Következett három önkormányzat ingatlan átvétele egyházi tulajdonba.

 

Az elfogadása után egy szerződés átruházását hagytak jóvá a sportcsarnok ingyenes használati jogáról, melyben a férfi kézilabda csapat érintett, majd pedig pályázatra kiírták a Városi Könyvtár magasabb vezetői álláshelyét, amely szeptember 30-án jár le. A két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló tájékoztatásnál városunk polgármesteréhez szólt három kérdés.

 

Az ülés lezárása előtt Szita László kapott lehetőséget a képviselőktől, hogy elmondja könyvvizsgálati értékelését a költségvetéshez kapcsolódó a zárszámadási rendeletről és a konszolidált beszámolóról.