Behajtó céggel kötött szerződést az önkormányzat

A kintlévőségek behajtása érdekében külső céggel történő szerződéskötésről határozott legutóbb a képviselő-testület. Minderről a honlapján is tájékoztatást tett közzé az önkormányzat. Ennek értelmében a lakossági adóhátralékot, étkezés és bérbeadásból származó bármilyen tartozásokat a Safety GV 2012 Kft. fogja személyes megkeresés útján behajtani.

Behajtó céggel kötött szerződést az önkormányzat

Csurgó pénzügyi helyzete, több tényezőnek is köszönhetően, eléggé feszített. Éppen ezért szükséges a kintlévőségek behajtása. Ennek a feladatnak az elvégzésére került megbízásra a Safety GV 2012 Követeléskezelés és Vagyonvédelmi Kft., melyet az augusztus végi ülésen tárgyaltak.

 

A jelenlévő képviselők egyhangúan szavazták meg az előterjesztést. A szerződés értelmében a vállalkozást minden sikeres munka után a befolyó összeg 25 % + ÁFA jutalék illeti meg. Az önkormányzat a honlapján is közzétette már ezt az információt. E szerint a behajtás már megkezdődött. A cég személyesen keres meg mindenkit, akinek adótartozást jegyeznek, vagy esetleg étkezésből, bérlésből vagy egyébből származó fizetési hátraléka van a város felé.