Előadás a Gondosóra programról

Előadás keretében került bemutatásra a kormány által indított Gondosóra program. Ez az állami jelzőrendszer-szolgáltatás azoknak 65 év felettieknek nyújt segítséget, akik nem valamilyen bentlakásos intézményben laknak. Az viszont nem feltétel, hogy egyedül kell élni. Mindezzel az a program indítójának a célja, hogy az idősebb embereknek fokozza a biztonságérzetét. Az érdeklődőknek a Városi Szociális Intézményben szívesen nyújtanak segítséget.

Előadás a Gondosóra programról

2022 decemberében már elkezdődött, de január elsejétől kezdődött el teljes gőzzel a propagálása a kormány által indított Gondosóra programnak, mellyel az idős embereknek kívánnak segíteni.

 

Jelenleg gőzerővel folyik ennek a lehetőségnek az ismertetése, népszerűsítése. Nem csak az internet segítségével, hanem személyesen is. Csurgón is elhangzott az az előadás, amelynek keretében részletes betekintést kaphattak az érdeklődők a Gondosóra program hasznosságába és igénybevételének a lehetőségébe. Ennek megvalósulásában a Városi Szociális Intézmény segített.

 

Mivel a program nagyon sok embert érint, így azért sok időbe telik, míg minden érintetthez eljut ennek a lehetőségnek a híre.

 

Segítséget, információt a Basakuti utcai Városi Szociális Intézményben mindig lehet kérni, természetesen a nyitvatartási időben.