Hat előterjesztés a júniusi testületi ülésen

Egy előterjesztéssel kibővülve, összesen hat napirendi pont várt megtárgyalásra városunk képviselő-testületének júniusi, soros ülésén, melyre 29-én, csütörtökön délután került sor. Szó volt a Csurgó Kártyáról, egy pályázat benyújtásáról, egy lakás vételárának a meghatározásáról, a II. sz. házi gyermekorvosi körzet további működtetéséről, illetve az önkormányzat udvarát érintő fejlesztésről.

Hat előterjesztés a júniusi testületi ülésen

Viszonylag kevés napirendi pont várt megtárgyalásra a képviselő-testület június 29-én, csütörtökön megtartott, soros ülésén. Szám szerint egy helyi kiosztású anyaggal együtt hat. Elsőként a Csurgó Kártyáról szóló rendelet került módosításra, mellyel gyakorlatilag az érvényessége került meghosszabbításra fél évvel. Másodikként egy pályázat beadásáról volt szó a Magyar Falu Program keretében. Természetesen mindenki megszavazta az állami forrásból történő járdafejlesztés lehetőségét.

 

A folytatásban meghatározták egy Csokonai u. 10-12. sz. alatti önkormányzati bérlakás vételárát, majd következett a II. sz. házi gyermekorvosi körzet további működtetéséről szóló előterjesztés. Ennél mind a négy határozati javaslat egyhangú támogatást kapott. Pont kerülhet az önkormányzat udvarának a felújítása körüli probléma megoldására. Ezt tárgyalták ötödikként. Egy ellenszavazat mellett öten az „igen” gombot nyomták meg arra, hogy kezdődjön meg a hivatal udvarának a fejlesztése, melynek munkálataira, a közösségi házat is felújító Juhai és Társa került kiválasztásra, mint a legelőnyösebb ajánlatot tévő cég.

 

Zárásként hosszabb vita és több téma hangzott el a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló tájékoztatóknál. De végül ez is elfogadásra került.