Megtartotta Semmelweis-napi ünnepségét az Egészségügyi Centrum

Ebben az esztendőben június 28-án tartotta Semmelweis-napi ünnepségét az Egészségügyi Centrum. Az intézmény csurgói és környékbeli dolgozóit Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntötte, majd dr. Orbán Csaba igazgató főorvos ezen az alkalmon prof. dr. Péterffy Árpádról, a modern szívsebészet jeles alakjának a munkásságáról tartott előadást. Kiemelkedő munkájukért ketten vehettek át elismerő oklevelet.

Megtartotta Semmelweis-napi ünnepségét az Egészségügyi Centrum

Ebben az esztendőben nem július 1-jén, hanem június 28-án, szerdán került megrendezésre Csurgón a Semmelweis Nap, amikor az egészségügyi dolgozók munkáját méltatjuk. A Történelmi Parkban tartott esemény a Himnusz eléneklésével kezdődött. Ünnepi gondolataiban Szászfalvi László országgyűlési képviselő Semmelweis Ignácot méltatta.

 

A köszöntőt követően, a hagyományoknak megfelelően, dr. Orbán Csaba tartott előadást egy kiemelkedő magyar orvosról. Ezen az alkalmon prof. dr. Péterffy Árpádnak, a modern szívsebészet jeles alakjának a munkásságát és tudásának jelentőségét ismertette a résztvevőkkel.

 

Az előadás után egy kisfilmet tekinthettek meg az ünneplők, amely az Egészségügyi Centrumban zajló, aktuális fejlesztéseket mutatta be. A Semmelweis Nap utolsó eseményeként ezúttal is elismerő oklevelek átadására került sor. Idén ezt ketten érdemelték ki munkájukkal: Pádár Zsoltné egészségügyi szakdolgozó, illetve dr. Vörös Gyula pszichiáter, addiktológus főorvos. Az ünnepség zárásaként állófogadásra került sor.