Látványos fejlesztések a Történelmi Parkban

Javában folynak a munkálatok a Történelmi Parkban annak a határon átnyúló pályázatnak köszönhetően, melynek negyedmagával a Csurgói Önkormányzat is a partnere. Ennek keretében egy alagút kerül kialakításra, ahol különböző interaktív elemek lesznek kialakítva: fotobox, androidos alapú kvíz és játékprogram, illetve egy infografika, melynek segítségével három nyelven lehet megismerkedni a csurgói vár történetével. Ezen kívül infokommunikációs eszközök kerülnek beszerzésre, nyílik egy néptörténeti kiállítás, valamint nagyon komoly játszótér épül.

Látványos fejlesztések a Történelmi Parkban

A horvátországi Varasd Megye Önkormányzatának, Varasd Megye Turisztikai Egyesületének, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának és a Csurgói Önkormányzatnak a részvételével javában zajlik egy határon átnyúló pályázatnak a megvalósítása. Ennek keretében városunk 496 ezer eurót, vagyis mintegy 200 millió Ft-ot nyert 5 %-os önrésszel. Mindebből a Történelmi Parkban kerül kialakításra egy több elemből álló, nagyon komoly fejlesztés, melynek a munkálatai javában zajlanak.

 

Ettől a nagyon komoly fejlesztéstől az önkormányzat azt reméli, hogy a Történelmi Parkban eltöltött turistaórák száma jelentősen megnövekszik majd. Ennek a határon átnyúló projektnek a zárása egyébként májusban lesz, a terveknek megfelelően.