Névadójára emlékezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Március végén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is megemlékeznek a névadóról. Így volt ez idén is. 24-én, pénteken reggel, a történelmi időket idéző műsort követően a Csurgói Általános Iskolák igazgatója, Sikesdi Veronika mondott ünnepi beszédet. Ezt követően került sor a koszorúzásra, majd zárásként könyvjutalmakat, elismeréseket vehettek át az azokat megérdemlő tanulók.

Névadójára emlékezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Ünnepségre vonulnak be a tornaterembe a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói. Ebben az évben március 24-én, pénteken reggel emlékeztek meg a diákok, tanárok és a meghívott vendégek az intézmény névadójáról, aki egyébként 1676. március 27-én született. Az elején, a szokásoknak megfelelően, a zászlóbehozatalra került sor, melyet az ünnepi műsor követett.

 

Beszédet ebben az esztendőben is Sikesdi Veronika, a Csurgói Általános Iskolák igazgatója mondott.

 

A megemlékezés elmaradhatatlan része a koszorúzás. A bejárat mellett található Rákóczi-szobornál a diákok virágokkal tisztelegtek, majd az általános iskola vezetői, az önkormányzat részéről Füstös János polgármester, Vassné Huszics Bernadett alpolgármester és Viola Ernő oktatási referens, valamint a résztvevő intézmények vezetői koszorúkat helyeztek el. A tornaterembe visszavonulva pedig zárásként különböző díjak kerültek kiosztársra. Először egy több oktatási intézmény számára kiírt pályázat legjobbjainak, majd az ünneplő általános iskola tanulóinak, akik kiváló tanulmányi vagy sportteljesítményt értek el.