Ülést tartott a képviselő-testület

Szeptember 19-én, vagyis hétfőn ülést tartott városunk képviselő-testülete. Kettő új napirendi pontot is felvettek a képviselők, így összesen hatot tárgyaltak a nyílt részen. Hiába hozott kettő előterjesztés is hosszasabb vitát, végül mindegyik elfogadásra került.

Ülést tartott a képviselő-testület

Előzetesen négy napirendi pont szerepelt a képviselő-testület szeptember 19-én, hétfőn megtartott ülésén, de kettő helyi kiosztású anyaggal bővült ez a szám. Ezek közül az egyiket rögtön elsőként tárgyalták meg, amely az élményfürdő és wellness szálló kivitelezési szerződésének a módosítása volt, amely megszavazásra került.

 

Másodikként egy szabályzatot fogadtak el, amely az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok tevékenységeinek a mérésére, az értékelésükre alkalmas követelményekre, valamint az elvárások meghatározására vonatkozik. A folytatásban az önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos lakáshátralékok rendezése volt a téma, ahol ügyvéd megkereséséről döntöttek.

 

Következett a víziközmű szolgáltatás állam általi átvételének a lehetősége. A téma viszonylag hosszasabb vitát okozott, de végül az államnak történő átadásról határoztak. Szintén véleményütköztetés volt az ötödik napirendi pontnál, ahol a központi beruházások közül az önkormányzat udvarának a megújítása körül adódtak problémák a munkálatokat végzendő vállalkozás miatt. A témához Ilia Csabának voltak kérdései, aki később a véleményét is megfogalmazta, melyre a polgármester reflektált. Végül mindenki megszavazta az új közbeszerzési eljárás megindítását.

 


Utolsóként egy önkormányzati ingatlant jelöltek ki értékesítésre. A testületi ülés zárt résszel folytatódott.