Bemutatkozás

A médiaszolgáltatói tevékenység bemutatása

A Csurgói Városi Televízió 1991-ben kezdte meg hivatalos működését. A Csurgói VTV a nagykanizsai HIRTECH Kft. kábelrendszerén továbbítja műsorát. Az új optikai kábelrendszer kiépítése folytán folyamatosan növekszik a láthatóságunk száma. Jelenlegi adataink szerint Csurgó, Iharosberény, Zákányfalu, Szenta, Nagykanizsa egy részén látják a Csurgó Tv adását. Ez közel 8.000 fő, amely a bekötések során növekedni fog. Kezdetben csak képújság szolgáltatás volt, 1992-ben 4 fő lelkes amatőr szerkesztett adást készített. Az önkormányzat szakfeladatként működtette.

1999-ben önálló önkormányzati tulajdonú épületbe költözött és önálló költségvetésű intézménnyé alakult 4 fő közalkalmazottal. Ebben az időszakban megnőtt a kábelhálózatra csatlakozók száma. Megnőtt az érdeklődés – a több adás indokolta - és szükségessé vált az eszközök fejlesztése.

2003-ban újabb változás történt. Az önkormányzat vállalkozásba adta a Csurgói VTV működtetését. 2004. jan.1-jétől a GA-BU Média Kft. üzemelteti, egy „Közművelődési és helyi televíziós műsorszolgáltatási megállapodás” keretében. Az elmúlt 5 évben korszerűsítettük a technikát. Az analóg technika lecserélése után, új digitális eszközöket vásároltunk, korszerűsítettünk, amelyek a technikai eszközök mellékletében vannak felsorolva. A Csurgói VTV napközben képújság programot ad, amely rovatolt rendszerű, így jól követhető. Szerkesztett televíziós műsorral szinte a hét minden napján jelentkezünk. A Csurgói Híradó (hétfő, csütörtök) 19.00 órától, míg a Csurgói Hírmagazin (vasárnap)13.00-tól látható. Ezeket, az adást követő nap öt alkalommal megismételjük. Saját készítésű adásunk még a Háttér az aktuális városproblémák, érdekes emberek, köztiszteletben élő városlakók, és egyéb problémák, kibeszélésére szolgál. Így történt…című magazinunk a CSTV archívumából válogat. Havi egy alkalommal vasárnaponként jelentkezik a Csurgói Hitélet című vallási magazinunk, amelyben egyházi szertartásokat (mise, istentisztelet) felvételről közvetítünk A Csurgói Sportmagazin csütörtök, vasárnap, amelyben kommentárral a teljes kézilabda mérkőzések - hazai és idegenbeli találkozók egyaránt – láthatók. Havi egy alkalommal élőben Önkormányzati Képviselőtestületi ülést közvetítünk. A Visszapillantás című magazinunk, elsősorban a diákszínjátszásról szól. Csurgói Kézilabda Klub magazinja, amely az NB.I-es klub életét és szurkolók, a város sportszerető közönségének hozzászólásait is tükrözi. Az adások adáslebonyolítóról kerülnek a kábelhálózatra kiváló minőségben. Minden adásnapot DVD-én archiválunk, emellett a törvény szellemében a napi adásokat rögzítjük. A műsorszerkezet kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottunk a már évek óta nagy nézettségnek örvendő, ebből fakadóan sok embert érdeklő műsoraink állandóságának megőrzésére. Emellett nagy gonddal állítottuk össze a különböző magazinok sorrendjét, törekedve a változatosságra és sokszínűségre.

A műsorszámok közül a hír és a hírmagazinok domináns szerephez jutnak. A hivatalos titulusokon túl szinte mindenki részt vesz az anyagok elkészítésében. A felelős szerkesztő, mint hivatalos kapcsolattartó a lakosság, civil szervezetek, üzemek, intézmények, önkormányzat részéről érkező visszajelzéseket gyűjti.

Továbbá Csurgó városában az aktuális heti eseményeket, programokat és meghívókat is nyilvántartja. Ezek tükrében az állandó stáb heti terv alapján végzi a forgatásokat. A munkákat általában egy napon belül megvágjuk. A megszerkesztett anyagokat vágás után tároljuk, majd az adások műsorvezetőinek felkonfjaival montírozva az adáslebonyolítóba küldjük. A feltöltött műsorok innen kerülnek adásba.

A teljes digitális feldolgozási technológiának köszönhetően a nézők elé kerülő anyagok minősége megegyezik az eredeti nyersanyagéval.

A Csurgói Városi Televíziónak köszönhetően 1991-óta tartó működésének, jelentős archívummal rendelkezünk. Ennek is köszönhető az „Így történt” című műsorunk elindítása, amely nagyon nagy érdeklődést – elsősorban az idősebb korosztály - váltott ki a nézőink körében. A csurgói nézők az országos – közszolgálati- és kereskedelmi televíziókból friss hírekhez juthatnak a világ, valamint az országban történt eseményekről. A Csurgón élők azonban nem tudnak megfelelően tájékozódni a közvetlen környezetükben történt eseményekről. A Csurgó Városi Televízió fontosnak tartja, hogy állandó, hetente jelentkező híradókat, hírmagazinokat készítsen. A televízió szerkesztői folyamatos és rendkívül jó kapcsolatban vannak a város vezetőivel, az intézmények, üzemek irányítóival, valamint a társadalmi és civil szervezetek vezetőivel. Televíziónk tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének, továbbá jó kapcsolatot tart fenn országos, regionális és a megye televízióival. 2013. augusztustól elkészült a weboldalunk, melynek a segítségével egyre többen tudnak kapcsolatban lépni velünk, illetve megnézhetik műsorainkat (www.cstv.hu). A Csurgói Városi Televízió közösségi lineáris médiaszolgáltató. Ennek értelmében kötelességünknek tekintjük, hogy a ránk vonatkozó törvényeket és a közösségi médiaszolgáltatási szabályzatunkat maradéktalanul betartsuk.

 

Műsor

Február 26. hétfő

18.25: Diagnózis – egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.15: Így történt – archívműsor

20.12: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.15: Így történt – archívműsor

23.12: Diagnózis – egészségügyi magazin

23.48: Képújság

 

Február 27. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.15: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.15: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.15: Így történt – archívműsor

14.12: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.15: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.13: Diagnózis – egészségügyi magazin

20.50: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár