Hírek

Sport

Két héten át zajlott a kézilabdatábor

    Kettő héten keresztül zajlott idén a kézilabdatábor az elmúlt évek sikerességének köszönhetően. A szervezők ugyanis kettő korosztályra bontották a jelentkezőket a jobb szakmai munka érdekében. Természetesen idén sem hiányoztak a neves szakemberek, akik színvonalas foglalkozásokat tartottak az ifjú kéziseknek.

    Városi futást szervezett a református iskola

      Városi futást szervezett a református iskola a kihívás napjának reggelén. Ehhez csatlakozott az Eötvös Általános Iskola. A diákok és mozogni vágyó tanárok mintegy 2,5 km-t teljesítettek, melynek végállomása a közösségi ház melletti tér volt. Füstösné Ábrahám Judit igazgató elmondta, fontosnak tartják az intézményben a mozgást, a tanulók lelki és testi épségét egyaránt.

      Fontos győzelem az ötödik hely megszerzéséért

        Az ötödik hely megszerzése szempontjából nagyon fontos mérkőzést nyert férfi kézilabda csapatunk a múlt hétvégén. A Gyöngyös együttesét sikerült legyőzni 27:25-re. A hazai pályán lejátszott összecsapás a várt nagy csatát hozta, melyen elsősorban a jó védekezésünknek és Füstös Ádám kapusteljesítményének köszönhetően sikerült begyűjteni mindkét bajnoki pontot.

        A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen

          A tavaszi szezon legjobb játékát nyújtotta ugyan férfi kézilabda csapatunk szerdán a Ferencváros elleni, hétközi bajnoki fordulóban, ennek ellenére sajnos nem sikerült pontot szerezni. A félidőben ugyan 16:14-re vezettünk, de a kihagyott hétméteresek, tiszta helyzetek megbosszulták magukat és 30:29 arányban vereséget szenvedtünk.

          26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat

            Gazda Ferenc a Csurgói KK masszőrje, vagy szakmailag hivatalosan a fizioterapeutája. Idén tizennégy éve gyógyítja a játékosok sportsérüléseit. A regeneráció és a rehabilitációs tevékenység mellett, ha kell a lelküket is. Összeállításunkban megismerkedhetünk a tevékenységével és magyar válogatottnál végzett munkájával is

            Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

              A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

              Felújítást adtak át, érmeket osztottak a labdarúgók

                Rendkívül sikeres évadot zárt a CSTK, vagyis a labdarúgó szakosztály. A felnőttek az utóbbi évek legjobb helyezését érték el, illetve az utánpótlás korosztályban több csapatuk is felállhatott a dobogóra, akik közül bajnokot is köszönthettek. Az éremosztásra egy ünnepség keretében került sor, ahol átadták a legújabb fejlesztést is, az öltözők hőszigetelését.

                Óriási meccs a Tatabánya ellen az utolsó hazai összecsapáson

                  Lejátszotta utolsó hazai mérkőzését a az idei bajnokságban férfi kézilabda csapatunk. Az ellenfél a már biztosan bronzérmes Tatabánya volt. A hétközi fordulóban nagy küzdelmet, óriási összecsapást láthattak a nézők. A 27:27-es döntetlent, ezzel együtt az ötödik helyet, távozó irányítónk, Mladen Krsmancic időn túli értékesített hétméterese jelentette.

                  Magabiztos első félidő, szerencsés győzelem a kieső ellen

                    16:10-es félidei vezetést követően 29:26-ra nyert végül férfi kézilabda csapatunk a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen. A hazai környezetben lejátszott összecsapás első negyedórájában már nyolc gól volt az előnyünk. A végén azonban majdnem megtréfáltak bennünket a már biztos kieső vendégek, hiszen hat perccel a lefújás előtt egyenlíteni tudtak. Innét sikerült aztán begyűjteni a bajnoki pontokat.

                    Újabb kínos vereség hazai pályán

                      A Dabas után a Budakalász is nyerni tudott férfi kézilabda csapatunk ellen a Sótonyi László Sportcsarnokban. A félidőben 13:12-re vezettek, a végén 32:29-re győztek a vendégek. A sajtótájékoztatón elég kínos volt Baranyai Norbert vezetőedző újabb magyarázkodása. Szurkolói szemmel továbbra is érthetetlen, hogy egy remek őszt követően, miért ilyen hullámzó eddig a tavaszi teljesítmény. Különösen haza környezetben nem megy a játék. Az látszik, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebben érkeznek Csurgóra.

                      Vereség hazai pályán a Dabas ellen

                        Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk hazai pályán a Dabas ellen. A végig küzdelmes összecsapáson az első félidő végén 14:13-ra vezettünk. A második játékrész elején azonban alaposan az öltözőben maradtunk, amikor fordítottak a vendégek és onnét már folyamatosan vezettek a lefújásig. 30:28-ra nyerték a találkozót.

                        Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón

                          Megkezdődött február harmadikán a férfi kézilabda bajnokság tavaszi szezonja. Együttesünk haza pályán fogadta a Telekom Veszprémet. A világhírű vendégek már a meccs elejétől nyomatékosították az erőviszonyokat. A végén, 21:10-es félidei vezetésüket követően, 36:23-ra nyertek