Hírek

Sport

Meg van a harmadik győzelem is

  Rendkívül jól kezdte a 2023/2024-es bajnoki idény férfi kézilabda csapatunk. A Telekom Veszprém elleni papírforma vereséget követően, két ellenfelét is több góllal, magabiztosan győzte le. Ettől függetlenül nem számíthatott könnyű meccsre tegnap, vagyis 23-án, szombaton este, amikor a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese ellen, aki már szintén kettő győzelmet tudhat a magáénak.

  Elkezdte a felkészülést férfi kézilabdacsapatunk

   Rövid volt a nyár férfi kézilabdázóink számára, hiszen július 19-én elkezdték a felkészülést a 16. NBI-ben töltött idényre. Az együtteshez az öt távozó helyett ugyanennyi játékos érkezett, a kapusok pedig új kapusedzővel készülhetnek a következő szezonra. A hagyományoknak megfelelően az első edzést követően Barcsra utaztak csapatösszetartásra, majd a fennmaradó öt és fél hétben a kemény edzéseké lesz a főszerep. Augusztustól pedig indulnak a felkészülési mérkőzések is.

   Idén is nagyon sokan jöttek el a kézilabda táborba

    Negyedik nyáron kerül megrendezésre a kézilabda tábor Csurgón. Növekvő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy közel ötven gyermek jelentkezett rá. A szervezők ismét csak nagy gondot fordítottak arra, hogy kimagasló szaktudású szakembereket hívjanak foglalkozásokat tartani. Így eljött a táborba többek között Zsiga Gyula, a kézilabda szövetség utánpótlás szakmai igazgatója, illetve Sótonyi László is, aki az U21-es válogatottal ezüstérmet szerzett a pár hete befejeződött világbajnokságon.

    Hatodik helyen végzett a férfi kézilabda csapat a kis Veszprém legyőzésével

     A hatodik hely megszerzése volt a tét férfi kézilabda csapatunk számára a bajnokság utolsó fordulójában. Ehhez hazai környezetben kellett legyőzni a kis Veszprém együttesét. Ez nem is okozott gondot. A félidőben 19:15-re vezettünk, a végén pedig 33:23-ra nyertünk.

     Országos döntőbe jutottak az Eötvös Iskola III. korcsoportos kézilabdázói

      Csurgót már több évtizede az ország egyik híres kézilabda műhelyének tekintik országszerte. Köszönhető ez azoknak a kiváló szakembereknek, akik a legfiatalabb korosztályokkal dolgoznak, megteremtve az alapokat. Az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában ismét egy kiváló eredmény született. A III. korcsoportos fiú kézilabdázók ugyanis a diákolimpia országos döntőjébe jutottak.

      Folytatódott a gyenge tavaszi szezon

       Fájó vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a legutóbbi bajnoki fordulóban. Hazai pályán maradt alul a Dabas ellen. Hiába vezettünk négy találattal is a második félidőben, az utolsó másodpercekben kapott góllal végül 26:25-re alulmaradtunk. Ezzel sajnos tovább folytatódott gyenge tavaszi szezonunk.

       Erődemonstráció az első hazai mérkőzésen

        Kilenc góllal verte az élvonalba visszajutó Eger együttesét férfi kézilabda csapatunk az első hazai mérkőzésén. Gyakorlatilag esélyt sem adva ellenfelének, végig magabiztosan vezetve gyűjtötte be első pontjait együttesünk, melyben több új játékos is jól mutatkozott be.

        Sikeres évet zárt Sótonyi László edzőként

         Az idei kézilabda tábor egyik neves vendége volt Sótonyi László, aki rendkívül sikeres évadot tudhat maga mögött. A kiváló edző nagyon jól szerepelt az élvonalban a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával, illetve a júniusban zajló U21-es fiú kézilabda világbajnokságon ezüstérmet szerzett szövetségi kapitányként a magyar válogatottal.

         Évzáró éremosztás a labdarúgó klubnál

          Megtartotta évzáró rendezvényét a labdarúgó klub. Az utánpótlás korosztályban több érmet is sikerült szerezni, melynek átadására itt került sor. Ezen kívül kettő fejlesztés lett felavatva: egy zárt téri parkoló, illetve egy professzionális fűnyíró. Ezek megvalósításában a TAO pályázati rendszere segítette a szakosztályt.

          Vereség hazai pályán a Szeged ellen

           Vereséget szenvedett férfi kézilabda együttesünk a másik kiemelkedő csapat, az OTP Bank – PICK Szeged ellen. Ez, ellentétben a Veszprém ellen, nem hozott szoros összecsapást. A félidőben 18:12-re vezettek, a végén pedig 33:26-ra nyertek a Tisza-partiak.

           Nem sok hiányzott a bravúros pontszerzéshez

            Két héttel ezelőtti hazai mérkőzésén a Telekom Veszprémet fogadta férfi kézilabda csapatunk. Az első félidőben alaposan meglepte együttesünk nagynevű ellenfelét, hiszen a szünetben három góllal vezettünk. A második játékrészben ugyanilyen arányú hátrányba kerültünk, de nagyot küzdve végül úgy szenvedtünk vereséget 28:27-re, hogy az utolsó másodpercekben ziccert hibáztunk.

            Sokkal jobb játék a Komló ellen

             A Tatabányai hazai vereséget követően ismét itthon lépett pályára férfi kézilabda csapatunk a legutóbbi bajnoki fordulóban. Múlt héten, szombaton ezúttal a Komló volt az ellenfél. Együttesünk sokkal összeszedettebben játszott, mint eddig. Elsősorban a védekezésünk és a kapusteljesítményünk volt dicsérhető. Gyakorlatilag végig vezetve, 25:19-re nyertük a találkozót.

             Műsor

             Október 2. hétfő

             18.20: Torna időseknek: kartorna állva

             18.30: A szomszéd vár - turisztikai magazin

             19.00: Csurgói Híradó

             19.17: Torna időseknek: kartorna állva

             19.27: Így történt – archívműsor

             20.05: Képújság

             22.00: Csurgói Híradó ismétlés

             22.17: Így történt – archívműsor ismétlés

             22.55: A szomszéd vár - turisztikai magazin ismétlés

             23.25: Képújság

              

             Október 3. kedd

               7.00: Csurgói Híradó ismétlés

               7.16: Képújság

             10.00: Csurgói Híradó ismétlés

             10.17: Torna időseknek: talajtorna

             10.27: Képújság

             13.00: Csurgói Híradó ismétlés

             13.17: Így történt – archívműsor ismétlés

             13.55: Képújság

             16.00: Csurgói Híradó ismétlés

             16.17: Torna időseknek: talajtorna

             16.27: Képújság

             18.50: Torna időseknek: talajtorna

             19.00: Csurgói Híradó ismétlés

             19.17: Így történt – archívműsor ismétlés

             19.55: A szomszéd vár - turisztikai magazin ismétlés

             20.25: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár