Hírek

Közélet

A helyben és a környéken élő idős polgárokat köszöntötte Csurgó

    A városunkban és a környéken élő idős polgárokat köszöntötte Csurgó. Az ünnepségre október harmadikán, csütörtökön délután került sor a közösségi házban a Városi Szociális Intézmény szervezésében. Természetesen most is külön köszöntötték a legidősebb női és férfi ellátottat, akik sajnos nem tudtak részt venni az eseményen. Műsorral a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, illetve az Egészségfejlesztési Iroda gyermektáncosai készültek.

    35 éve újra város Csurgó

      Újra várossá válásának 35. évfordulóját ünnepelte Csurgó. A szeptember 26-án megtartott eseményen Szászfalvi László egykori polgármester és Füstös János az ünnepség idején még hivatalban lévő városvezető tartott előadást, illetve beszédet, felidézve múltat és jelent egyaránt. A kulturális műsor keretében felléptek a Pálóczi Horváth Ádám Református Művészeti Iskola táncosai, illetve a Nagykanizsai Fúvószenekar Kisegyüttese.

      Városi Uszodát érintő témák a rendkívüli testületi ülésen

        Rendkívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete szeptember 26-án, csütörtökön reggel. Füstös János polgármester elmondta, a téma fontossága miatt volt szükséges, hiszen a döntéshozatalra váró, mindkét előterjesztés a Városi Uszodáról szólt.

        Éles bírálat a környékbeli települések polgármesterek sajtótájékoztatóján

          Sajtótájékoztatót tartott négy környékbeli település polgármestere, akiknek a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal segíti a munkáját, mint tagoknak. Mindannyian élesen bírálták városunk október 1-jétől hivatalba lépő polgármesterének az eddigi döntéseit, kiemelve a jelenlegi jegyző körül kialakult helyzetet. Állításuk szerint Ilia Csaba jogszerűtlenül járt el, veszélybe sodorva az ide tartozó települések képviselő-testületeinek a hivatalos beiktatását.

          Ünnepélyes keretek közt átadták a felújított Mesevár Tagóvoda épületét

            Ünnepélyes keretek között került átadásra a felújított, korszerűsített Mesevár Óvoda épülete. A gyermekek műsora után került sor a beszédekre, illetve a szalagátvágásra. Elhangzott, hogy van ugyan még felújításra váró rész, de a mostani, kettőszáz millió Ft-os állami támogatásból megvalósult fejlesztés mellett már egy korszerű környezet várja az óvodásokat és az itt dolgozókat egyaránt.

            Megtartotta utolsó ülését a leköszönő képviselő-testület

              Megtartotta utolsó ülését a leköszönő képviselő-testület. Összesen hat napirendi pont várt döntéshozatalra, melyek mind elfogadásra kerültek. A végén a távozó Füstös János polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik 14 évig segítették munkáját. Az új polgármesternek és képviselő-testületnek pedig sok sikert kívánt.

              Hivatalosan is átvette a polgármesteri munkakört Ilia Csaba

                Megtörtént a polgármesteri munkakör hivatalos átadása, átvétele. Minderre október harmadikán, csütörtökön délelőtt került sor. Az elsejétől hivatalba lépő Ilia Csaba apparátusi értekezletet is tartott első munkanapján, melyen részt vettek az új képviselők is.

                Újabb kettő könyvet adott ki a Baksay Alapítvány

                  Újabb kettő könyvet adott ki a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány. Egyiknek a szerzője a civil szervezet elnöke, Vörös Mátyás, aki a johannita rendházról írt, míg a másikban Szatlóczki Gábor mutatja be, milyen volt Csurgó városa, illetve vára a 16. század közepén. Az eseményen egy kivételes ajándék is átadásra került, a sikeres vármegyei levéltári programok megvalósításáért.

                  Sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester

                    A környékbeli polgármesterek sajtótájékoztatóját követően, Füstös János polgármester is sajtótájékoztatót tartott. Témája ugyancsak a személyi változások voltak. Kiemelte, Csurgó egy hátrányos helyzetű kistérség, kevés a jó szakember. Ezért szükség van egy tapasztalt, helybeli jegyzőre és egy ügyvezetőre a Városgazdálkodási Kft. élére, akik október elsejétől távoznak pozíciójukból. Egyikük kényszerűségből, a másikuk saját döntése alapján.

                    Termelői piknik a közösségi házban

                      Csurgói Kertek Csodái”. Ezzel az elnevezéssel rendezett termelői pikniket a közösségi ház szeptember 13-án, pénteken. A 17 órától kezdődő eseményre helyi gazdálkodók, kerttulajdonosok, ügyes kezű háziasszonyok, férfiak hozták el termékeiket kóstolásra, arra a felhívásra jelentkezve, amely „Lássuk mi lapul a spájzok polcain” címmel került kiírásra.

                      Természetfotó kiállítás „Fókuszban a szarvas” címmel

                        „Fókuszban a szarvas” címmel nyílt kiállítás a közösségi házban szeptember 13-án, pénteken. Szigeti Edit gyönyörű fotói engednek bepillantást nyerni a természet szépségébe. A szeptember végéig megtekinthető tárlatot, Márton-Szűcs Brigitta intézményvezető köszöntőjét követően, Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója ajánlotta a látogatók figyelmébe.

                        Korlátozás a mobiltelefonok és okoseszközök iskolai használatára

                          Kormányrendelet korlátozza központilag a mobiltelefonok és az okoseszközök iskolai használatát a diákoknak ettől a tanévtől. Ez korábban is problémát okozott, így több csurgói oktatási intézményben már bevezetésre került. A pedagógusok egyébként helyeslik a törvényi szabályozását. Amelyik tanuló nem tartja be, akár szabálysértési eljárás is indulhat ellene.

                          Műsor

                          Október 22. kedd

                            7.00: Csurgói Híradó (2024. október 21.)

                            7.15: Képújság

                          10.00: Csurgói Híradó (2024. október 21.)

                          10.15: Csurgói KK – OTP Bank-PICK Szeged NB I-es bajnoki férfi kézilabda                     mérkőzés

                          11.40: Képújság

                          13.00: Csurgói Híradó (2024. október 21.)

                          13.15: Így történt – archívműsor

                          13.53: Képújság

                          16.00: Csurgói Híradó (2024. október 21.)

                          16.15: Képújság

                          17.36: Csurgói KK – OTP Bank-PICK Szeged NB I-es bajnoki férfi kézilabda                     mérkőzés

                          19.00: Csurgói Híradó (2024. október 21.)

                          19.15: Így történt – archívműsor

                          19.53: Diagnózis - egészségügyi magazin

                          20.32: Képújság

                          Időkép

                          Legfrissebb hírek

                          Naptár