Hírek

Közélet

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a Csuszafesztivál

  Kettő év kihagyást követően került ismét megrendezésre városunkban a Csuszafesztivál 15 főzőcsapattal. Közülük a postai dolgozók, vagyis a Tértivevény csapatának és a barátokból álló Garage Team főztje nyerte el a legjobban a zsűri tetszését. A kulturális fellépők mellett színes kísérőprogramok várták az érdeklődőket. Rendelkezésére. A június első szombatján megtartott eseményre nagyon sokan látogattak ki.

  Trianoni megemlékezés az Országzászlóná

   Trianoni megemlékezésre került sor június 4-én a Petőfi téri Országzászlónál. A Nemzeti Összetartozás Napján a városi ünnepség zászlófelvonással és a Himnusz elhangzásával kezdődött. Megemlékező beszédet dr. Simicskó István országgyűlési képviselő mondott, kitérve a jelenleg zajló háborúra is. Az ünnepi műsor részeként egy vers és egy ének hangzott el.

    Pedagógusait köszöntötte a város

    Június első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük. Ebből az alkalomból tartott ünnepséget csütörtökön Városunk Önkormányzata és a Kaposvári Tankerületi Központ. A megjelent pedagógusokat Füstös János polgármester köszöntötte. Természetesen elismerő díjak is átadásra kerültek. Műsort a kaposvári Kultúr Találka művészeti csoport zenészei adtak, megzenésített versekkel készülve.

    Nyílt napot tartott a CSKK az általános iskolásoknak

     Nyílt napot tartott május 31-én, kedden délután a férfi kézilabda csapat, általános iskolások részére. Célja az volt, hogy megismertessék a profi sportolók hétköznapjait a diákokkal. Ennek érdekében különböző játékos állomások lettek kialakítva a Sótonyi László Sportcsarnokban megtartott eseményen, ahol a három csapattag nyújtott segítséget számukra.

     Megkezdődtek a beruházások a városközpontban

      Már korábban hírt adtunk róla, hogy Csurgó város Önkormányzata a „Zöld város kialakítása” program keretében 627 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A pályázat három átfogó célt tartalmaz. A Csokonai közösségi ház teljes felújítását, a polgármesteri hivatal belső udvarának rehabilitációját, valamint a csapadékvíz elvezetését.

      Több mint harminc előterjesztés a májusi testületi ülésen

       Megtartotta májusi ülését városunk képviselő-testülete szerdán. Nagyon sok előterjesztés várt döntéshozatalra, egészen pontosan harmincegy. Ezek egy része a költségvetést érintette, de nagyon sok beszámoló is szerepelt a napirendi pontok között. Végül az összes beterjesztés elfogadásra került.

       230 éves a Csokonai Református Gimnázium

        1792-ben már megindult a tanítás az első oskolában a Festetics-major egyik épületében. Majd utána indult meg az új iskola a Csokonai Református Gimnázium építése. Ennek a rendkívüli eseményeknek a 230-ik születésnapját ünnepelték az elmúlt hét végén. A magasztos nap június 4-én ünnepi hálaadó istentisztelettel indult.

        A Petőfi év ihlette az újabb központi szoborcsoportot

         A betlehemi mellett újabb szoborcsoporttal gazdagodott a város. A Petőfi év alkalmából a kiváló költő „Anyám tyúkja” c. verse ihlette ezt az alkotást. Ötletgazdája ismét csak Peti József volt. Költségeit a jelenleg bejegyzés alatt álló legújabb csurgói civilszervezet vállalta magára, amelynek idősebb, polgári gondolkodású emberek a tagjai. Az átadási ünnepségen a református kisiskolásoktól elhangzott a vers is.

         Magyar Hősök Emléknapja

          A Magyar Hősök Emléknapján idén is megtartották a megemlékező eseményt. A csurgói emlékműnél ünnepi beszéddel, szavalattal, majd az állami és civil szervezetek koszorúzásával zárult a hivatalos rendezvény. Emlékező beszédet Maronics Gábor járási hivatalvezető mondott.

          Módosult az önkormányzat környezetvédelemről szóló rendelete

           Idén Csurgó város önkormányzata módosította a környezetvédelemről és a közterületek használatáról szóló rendeletét. Elsősorban a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezés, valamint az avar és kerti hulladék égetésének szabályozása került ismét önkormányzati hatáskörbe, de természetesen vannak más elemei is az előírásnak.

           Csurgó közbiztonsági helyzete volt a téma a közmeghallgatáson

            A testületi ülést követően közmeghallgatásra került sor a Történelmi Parkban. Témája településünk közbiztonsági és bűnügyi helyzete volt, melyről beszámoló készült. Ezt Horváth Ádám, a Csurgói Rendőrőrs parancsnoka ismertette is röviden. Sajnos mindössze kettő érdeklődő érkezett az eseményre, akik azért több, általuk tapasztalt problémára hívták fel a figyelmet.

            16. alkalommal rendezik meg a Csuszafesztivált Csurgón

             A Csurgói Csuszafesztivál 2004-ben, a Különleges Asztali Örömök Somogyban rendezvénysorozat egyik állomásaként indult. A fesztivál célja továbbra is a turizmus fellendítése mellett a város gasztronómiájának bemutatása. Idén tizenhatodik alkalommal, június első hétvégéjén rendezik meg a népszerű eseményt.