Hírek

Közélet

A malakológiáról szólt az első tudományos előadás

  Újabb népfőiskolai tanévet indított a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány. A tudományos témájú előadás-sorozat első alkalmán a malakológiával, vagyis a puhatestűekkel foglalkozó állattannal ismertette meg a résztvevőket Szabó Sándor. Az esemény másik részében a civil szervezet elnöke mutatta be „Az ezer éves végvár Csurgó” című könyvet, amely az előző tanév előadásainak a kivonatát tartalmazza. A végén oklevelek kiosztására került sor.

  Tíz éves a Napsugár Egyesület

   Tíz esztendeje lett megalapítva a Csurgói Napsugár Egyesület. Ebből az alkalomból került ünnepségre a Napsugár Szociális Intézményben október 29-én, pénteken. Elnöke, Vassné Huszics Bernadett rengeteg megvalósult programjukról tudott beszámolni a jubileumi évfordulón. Mindemellett jövőbeli terveikről is hosszasan beszélt.

   Háromszáz töklámpás világított a gesztenyesoron

    A Csokonai Közösségi Ház munkatársai az elmúlt időszakban többször varázsolták színessé a sugárúti gesztenyesort. Idén Halloween ünnepére töklámpások készítésére hívták az érdeklődőket. Az ötlet nagy kihívás volt és óriási sikert aratott, amelynek leginkább a kicsik örültek. Az akciónak köszönhetően minden este háromszáz töklámpás világította meg a sugárutat.

    Gobelin kiállítás a közösségi házban

     Gróf Józsefné Vincze Erzsébet gobelinkészítő mára már túl van egy bemutatón. Ugyanis a Közösségi Ház munkatársai felkérték, hogy mutassa meg a nagyközönségnek is az alkotásait. Az október 20-án nyílt kiállításon sok érdeklődő jelent meg.

     A gyógytestnevelés új lehetőségeiről szólt a konferencia

      „Új lehetőségek a gyógytestnevelésben” címmel szervezett egésznapos szakmai konferenciát a Csurgói Pedagógiai Szakszolgálat október 20-án, szerdán. Több érdekes előadás hangzott el a délelőtt folyamán, melyet követően a délutáni műhelymunkákon a gyakorlatban is bemutatásra került három foglalkozás, amely újfajta elemeket tartalmazott.

      Idős polgárait ünnepelte Csurgó

       Október elseje az idősek világnapja. Ilyenkor köszöntik és ünneplik az idős generáció tagjait. Sajnos az ismert járványhelyzet következtében Csurgón másfél éve elmaradtak ezek az ünnepségek. Idén azonban ismét megrendezésre kerülhetett, a hagyományoknak megfelelően a Csokonai Közösségi Házban.

       A horgolás a szenvedélye

        A kézimunka technikák közül az egyik legismertebb a horgolás. Ez a fajta módszer elsősorban a nők körében terjedt el. Füstös Dezsőné kislány korában ismerkedett meg ezzel a technikával. Egykoron a kézimunka klub vezetőjeként is tevékenykedett. Azóta számtalan darabot készített és a mai napig is a szabadidejét ezzel köti le a legszívesebben.

        Másodszor lett „idősbarát” a csurgói önkormányzat

         2017-ben kapta meg először a Csurgói Önkormányzat az „idősbarát” kitüntető címet. Ebben az esztendőben ismét pályázott erre az elismerésre, és ez alkalommal egyedüli somogyiként, másodszor is elnyerte. Ebből az alkalomból köszöntötte a város és a Szociális Intézmény az ott dolgozóikat és a koronavírusos időszakban őket segítő intézmények képviselőit. Hiszen, ahogy elhangzott, mindez egy közös csurgói összefogásnak az eredménye.

         Hat téma az októberi testületi ülésen

          Október 28-án, csütörtökön délután tartotta októberi, soros ülését városunk képviselő-testülete. Összesen hat előterjesztés várt megtárgyalásra. Annak ellenére, hogy a két ülés közötti tisztségviselői beszámolónál viszonylag hosszabb ideig tartott a vita, végül minden napirendi pont egyhangú támogatást kapott a szűk félórás döntéshozatalon.

          Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

           Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezésre október 22-én, pénteken este került sor. A közösségi házban megtartott ünnepségen Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott beszédet. Műsort ebben az esztendőben a református iskola diákjai adtak.

           Az elmúlt időszak fejlesztéseit összegezte az államtitkár

            Csurgóra látogatott október 13-án Dömötör Csaba államtitkár, miniszterhelyettes. Sajtótájékoztatóján elsőként a gazdaság újraindítását hangsúlyozta, majd térségünk nagyobb fejlesztéseit emelte ki. Mindezzel párhuzamosan választókerületünk országgyűlési képviselőjének, Szászfalvi Lászlónak a munkásságát méltatta.

            Átadták át a református iskola új tornacsarnokát

             Ünnepélyes keretek közt került átadásra a református iskola új tornacsarnoka. A rendezvényen részt vett Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár. A diákok több műsorszámmal is készültek a jeles eseményre: volt társastánc, torna- és kézilabda-bemutató.

             Műsor

             December 1. szerda

             16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

             16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

             17.29: Képújság

             18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

             19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

             20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

             20.53: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár