Hírek

Közélet

Jutalmak átadása, köszöntések a református tanévzárón

  Rövid istentisztelet, a kiváló tanulók és sportolók jutalmazása, a nyugdíjas dolgozók búcsúztatása, a jubiláló pedagógusok köszöntése, igazgatói beszéd. Mindez a református iskola tanévzáró ünnepségén történt, melyet pénteken délelőtt tartottak.

  Szakmai napot tartott Csurgón a vármegyei pedagógiai szakszolgálat

   Szakmai napot tartott Csurgón a Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat. A közösségi házban megtartott eseményen a szakmai programok mellett táncosok bemutatóját láthatta a több mint kettőszáz megjelent pedagógus. A díjak átadását és az ebédet követően sokan maradtak a délutáni szabad programokra.

   Nyári gyermekfelügyelet és jelzőrendszeres szolgáltatás

    Jelzőrendszeres szolgáltatására hívja fel a rászorulók figyelmét a Családsegítő Központ és Szolgálat, amely az idei évtől ingyenessé vált a járás egész területén. Az intézmény száz ilyen készülékkel rendelkezik. Ezen kívül ismét meghirdette nyári gyermekfelügyeletét. Ennek keretében összesen hat hétig várják a jelentkezőket augusztus végééig.

    Ilia Csaba a polgármester, három új képviselő a testületben

     Ilia Csaba nyerte a polgármester-választást. Több mint 400 szavazattal utasította maga mögé Füstös Jánost. A testületbe három régi képviselő és három új került be. Utóbbiak a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület tagjai mindannyian. Az eredmény még nem jogerős. Az új polgármester és testület október 1-jétől kezdi meg a munkáját.

     18. alkalommal került megrendezésre a Csuszafesztivál

      18. alkalommal került megrendezésre a Csurgói Csuszafesztivál. A hivatalos megnyitója ez alkalommal pénteken kora este volt. Az eseményen több országos sztár is részt vett. A főzőversenyre tizenhat csapat nevezett, melyek közül a „Csusza, mint főétel” kategóriát a Családsegítő Központ csapata nyerte. A postai dolgozók kimagasló sikert értek el, hiszen „Csusza, mint köret” kategóriában zsinórban harmadszor bizonyultak a legjobbnak, ami egyedülálló a gasztronómiai esemény történetében.

      Három fellépő a Dél-Somogyi Dalostalálkozón

       Ebben az esztendőben Csurgón tartották meg a Dél-Somogyi Dalostalálkozót. Ennek keretében három kórus lépett fel a közösségi házban. A barcsi Bárdos Lajos Vegyeskar, a Nagyatádi Vegyeskar és a Harmónia Énekegyüttes.

       Lezárták a tanévet a Kolping Nagyváthy Középiskolában

        Középfokú oktatási intézményeink közül elsőként a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolában zárták le a tanévet. Vargáné Nagy Viola igazgató kihangsúlyozta, mintegy másfél osztálynyi diáknak lett megszüntetve idő előtt a tanulmányi viszonya túl sok hiányzás, vagy éppen a házirend súlyos megsértése miatt. Mindemellett számos siker született a különböző tanulmányi, szakmai, illetve sportversenyeken, illetve átlag felettiek voltak az eredmények az eddigi vizsgákon. Így összességében eredményes időszakon vannak túl.

        Zsidó emléktábla került felavatásra

         Emléktábla avatásra került sor Csurgón az elhurcolt zsidók tiszteletére. Az eseményen dr. Kunos Péter, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója mondott beszédet. A Petőfi téren található ház oldalán elhelyezett márványtáblánál többen is elhelyezték koszorúikat.

         Sajtótájékoztató a Nagyatádi Kórház újabb fejlesztéseiről

          „A Nagyatádi Kórház járóbeteg szakellátásainak a fejlesztése” címmel került sor sajtótájékoztatóra az érintett egészségügyi intézményben. A teljesen felújított Tüdőgondozó átadása mellett az épület teljes nyílászárójának a cseréje került bejelentésre. dr. Orbán Csaba megbízott orvosigazgató és Szászfalvi László országgyűlési képviselő által.

          Előadás sorozat indult az Alzheimer betegségről

           Előadás sorozat indult az Alzheimer betegségről a Csurgói Városi Szociális Intézmény Gondozottjaiért Alapítvány szervezésében. A nyitó rendezvényen Dallos Rita memóriakövet osztotta meg hasznos információit a demenciáról.

           Trianonra emlékezett Csurgó

            Trianoni ünnepségre került sor kedden, a késő délutáni időszakban a Petőfi téri Országzászlónál. A Nemzeti Összetartozás Napján a városi ünnepség zászlófelvonással és a Himnusz elhangzásával kezdődött. Megemlékező beszédet Szabó Sándor alpolgármester mondott. Az ünnepi műsorban Németh Istvánné versei, valamint és Decsi Richárd és Decsi Csaba éneke hangzott el.

            Felújítások és szakmai előrelépés az Önkéntes Tűzoltóság életében

             A csurgói önkéntes tűzoltó egyesület 150 éves évfordulója alkalmából felújításra került az épület mellett található Flórián szobor környezete, illetve a szintén 150 éves lóvontatású vízszállító szekér. A civil szervezet elnöke, Benedek György egy másik örömhírt is megosztott, mely szerint feljebb léptek egy szakmai kategóriát. Ennek köszönhetően több pénzre tudnak pályázni, így korszerűsíteni tudják a felszereléseiket.

             Műsor

             Július 11. csütörtök

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

             19.47: Forgószínpad – színházi magazin

             20.16: Vydareny: A fénnyel írott kép - dokumentumfilm

             21.15: Képújság

             22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

             22.47: Forgószínpad – színházi magazin

             23.15: Vydareny: A fénnyel írott kép – dokumentumfilm

             00.14: Képújság

              

             Július 12. péntek

               7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

               7.47: Képújság

             10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

             10.47: Képújság

             13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

             13.47: Vallási magazin – mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból

             14.46: Képújság

             16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

             16.47: Képújság

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. július 7.)

             19.48: Forgószínpad – színházi magazin

             20.16: Vydareny: A fénnyel írott kép – dokumentumfilm

             21.15: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár