Hírek

Közélet

Hét előterjesztés a szeptember végi testületi ülésen

  Hét előterjesztés szerepelt városunk képviselő-testületének szeptember végi, soros ülésén. Szó volt a szociális tűzifáról a II. sz. házi gyermekorvosi körzet működtetéséről az általános iskolák beiskolázási körzetéről, a Festetics Ösztöndíj kiírásáról. Mindegyik téma határozati javaslata egyhangú támogatást kapott.

  Toborzót tartott a Csurgói Gyaloglóklub

   A gyaloglás népszerűsítése érdekében toborzót tartott időseknek a Csurgói Gyaloglóklub. Mindezzel természetesen elsősorban az egészség megőrzése a cél, mindamellett nem utolsó szempont a közösségben való részvétel sem. Ezt hangsúlyozta köszöntőjében Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Füstös János polgármester is. A rendezvényen részt vett és előadást tartott Monspart Zsolt, az országos szervezet alelnöke. A csurgói járásban tíz gyaloglóklub létezik egyébként.

   Tíz éves évfordulóját ünnepelte a Csurgói Szív Egyesület

    Alapításának tízéves évfordulóját ünnepelte a Csurgói Szív Egyesület. A szombat délelőtti eseményen a köszöntők mellett dr. professzor Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész tartott előadást. Természetesen elhangzottak az elmúlt jubileumi időszak eredményei is.

    Polgármesteri köszöntő a kitüntetetteknek

     Augusztusban három csurgói lakos kapott rangos elismerést. Ráadásul ketten közülük magas szintű állami kitüntetést vehettek át Budapesten. Balogh Csabáné, a nyugdíjasklub elnöke és Garai Lajos, televíziónk főszerkesztője. Bodrogi Vazul pedig a Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka díjat érdemelte ki. Őket köszöntötte Füstös János a hét közepén. Városunk polgármestere úgy fogalmazott, örömteli, hogy vannak, akikre büszkék lehetünk.

     Képviselői kérdések az önkormányzat felé

      Az augusztus végi testületi ülés utolsó napirendi pontja ismét csak az „Egyebek” volt. Előzetesen ugyanis írásban képviselői kérdések érkeztek az önkormányzat felé. Ezek a felső-csurgói játszótérrel, a lakóházak előtti fűkaszálással és a Magyar Falu Programban beadott pályázattal voltak kapcsolatosak. Mindegyikre a megfelelő szakember adott választ.

      Meghosszabbította a képviselő-testület a szálloda befejezési határidejét

       Egy évvel meghosszabbította a képviselő-testület augusztus végi ülésén az élményfürdő és szálloda építésének a befejezési határidejét. Ezzel kapcsolatosan ismét csak Ilia Csaba fogalmazott meg éles kritikát. Felvetéseire a kivitelező cég ügyvezető igazgatója és Füstös János polgármester válaszoltak. Hivatalos kormányzati döntés még mindig nincs az igényelt plusz forrásról. Mindezek függvényében az új határidő 2024. augusztus 31-re módosult.

       Családi sportnap a Napsugár Szociális Intézményben

        Megtartotta hagyományos családi sportnapját a Napsugár Szociális Intézmény és a Napsugár Szociális Egyesület. Természetesen a feladatok az ellátottak képességei szerint lettek összeállítva. Az eseményen a szülők is részt vettek, a jó hangulatban zajló délelőttöt még jobbá varázsolva. Velük egy informális beszélgetés is zajlott egyébként előzetesen. A vidám napot egy közös ebéd zárta.

        Az ország legszebb birtoka a fiatal csurgói gazdáé

         Bodrogi Vazul Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka elismerésben részesült a nyáron, melynek díját augusztusban vehette át.

         Jól halad az önkormányzat udvarának a megújítása

          Jó ütemben halad az önkormányzat udvarának a megújítása. A munkálatokat eredetileg megnyerő budapesti vállalkozás, miután kihirdették a pályázat nyertesének, csődöt jelentett. Így a képviselő-testületnek gyorsan kellett lépnie, hiszen ez év végéig be kell fejeződnie a beruházásnak. Az új pályázati kiírást egy csurgói vállalkozás nyerte, aki gőzerővel látott neki az átépítési feladatoknak.

          Behajtó céggel kötött szerződést az önkormányzat

           A kintlévőségek behajtása érdekében külső céggel történő szerződéskötésről határozott legutóbb a képviselő-testület. Minderről a honlapján is tájékoztatást tett közzé az önkormányzat. Ennek értelmében a lakossági adóhátralékot, étkezés és bérbeadásból származó bármilyen tartozásokat a Safety GV 2012 Kft. fogja személyes megkeresés útján behajtani.

           Ezüst Érdemkereszt a nyugdíjasklub vezetőjének

            Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából Balogh Csabáné, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub elnöke Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Budapesten.

            Egy tucat napirendi pont az augusztusi testületi ülésen

             Előzetesen kilenc napirendi pont volt tervezve a képviselő-testület augusztusi, soros ülésére, de Füstös János polgármester javaslatára hárommal bővült. A viták ellenére minden előterjesztés megszavazásra került.

             Műsor

             Október 2. hétfő

             18.20: Torna időseknek: kartorna állva

             18.30: A szomszéd vár - turisztikai magazin

             19.00: Csurgói Híradó

             19.17: Torna időseknek: kartorna állva

             19.27: Így történt – archívműsor

             20.05: Képújság

             22.00: Csurgói Híradó ismétlés

             22.17: Így történt – archívműsor ismétlés

             22.55: A szomszéd vár - turisztikai magazin ismétlés

             23.25: Képújság

              

             Október 3. kedd

               7.00: Csurgói Híradó ismétlés

               7.16: Képújság

             10.00: Csurgói Híradó ismétlés

             10.17: Torna időseknek: talajtorna

             10.27: Képújság

             13.00: Csurgói Híradó ismétlés

             13.17: Így történt – archívműsor ismétlés

             13.55: Képújság

             16.00: Csurgói Híradó ismétlés

             16.17: Torna időseknek: talajtorna

             16.27: Képújság

             18.50: Torna időseknek: talajtorna

             19.00: Csurgói Híradó ismétlés

             19.17: Így történt – archívműsor ismétlés

             19.55: A szomszéd vár - turisztikai magazin ismétlés

             20.25: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár