Hírek

Közélet

Augusztus 25-én zárul a nemzeti konzultáció

  14 kérdésben várja a kormány a választópolgárok véleményét a július elsején indult nemzeti konzultáció kapcsán. Mindez több területet érint a járvány utáni újrakezdéstől az adókon át a családtámogatásig. Szászfalvi László országgyűlési képviselő mindenkit arra kér, válaszával segítse a kormány döntéseit. Augusztus 25-ig lehet ezt megtenni postai úton vagy interneten.

  Nyári gyermekfelügyelet a Családsegítő Központban

   A korábbi évekhez hasonlóan, idén is megszervezte a nyári gyermekfelügyeletet a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat. A lehetőséget azok a családok vehetik igénybe, ahol a szülőknek a munkájuk miatt ez problémát okoz. Mindezt augusztus 20-ig biztosítja az intézmény. Ezen kívül egy hétig az Erzsébet táborba is jelentkezhettek fiatalok, ahol színes programok várták őket.

   Csurgói sportpéldaképek a nyári kézitáborban

    Július második hetében zajlott a Hanusz Egon válogatott kézilabdázó nevével fémjelzett kézilabdatábor. A második alkalommal megszervezett napközis tréningre idén 29 kézilabdás palánta jelentkezett. A szervezők, a hagyományoknak megfelelően, nagy gondot fordítottak arra, hogy a résztvevő gyerekek elé kimagasló sportpéldaképeket állítsanak. Meghívott vendégeik között kiváló edzők, kézilabdázók szerepeltek. Ilyen volt a 155-szörös válogatott Schuch Timuzsin. A komoly sporttevékenység mellett természetesen a kikapcsolódásra, aktív szabadidős tevékenységekre is volt lehetőség.

    Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a Semmelweis-napon

     Hazánkban július elsején a Semmelweis napon ünneplik a magyar egészségügy napját. Csurgón a Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ fennállása óta minden évben megtartják az ünnepi megemlékezést. A nevezetes alkalomkor adják át a kiváló munkáért elismeréseket. Az ünnepi eseményen kettő millió forintos adományt is kapott az intézmény.

     Hittantábor Alsokban

      Július második hetében tartotta hagyományos hittantáborát az Alsoki Református Gyülekezet, melyre rekord számban, huszonhárman jelentkeztek. Az eseménynek ezúttal is a gyülekezeti ház adott otthont. Ez alkalommal „A jézus vezet, hallgass rá!” volt a mottó. Szászfalvi Lászlóné református lelkipásztor kiemelte, a vidám játékok és sportolási lehetőségek mellett természetesen ez alkalommal is nagyon fontos volt a komoly kérdések megbeszélése, vagyis a gyermekek lelki tápláléka.

      Szép eredmények születtek a bor- és pálinkaversenyen

       A járványhelyzet miatt a megszokottól később került megrendezésre a Hegyigazdák Egyesületének bor- és pálinkaversenye. Az eredményhirdetésre július 3-án, szombaton került sor a szőlőhegyben. Ács Ferenc, a civil szervezet elnöke elmondta, nagyon jó eredmények születtek minden kategóriában. A csurgói borok különösen jól szerepeltek, hiszen több is nagyaranyérmet kapott.

        Levendulás nap a Napsugár Szociális Intézményben

        Júliusban ismét megrendezésre került a minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő levendulás nap a Napsugár Szociális Intézményben. Ez alkalomra a durdevaci testvérvárosból érkeztek vendégek egy horvát- magyar együttműködési szerződés keretén belül, bemutatva létesítményüket. A múlt héten, pénteken délelőtt megtartott eseményre a lakosság is szép számmal ellátogatott, ahol levendulából készült dísztárgyakat vásárolhattak, italokat és süteményeket kóstolhattak, illetve Vassné Huszics Bernadett intézményvezető előadása révén a teafaolajról is hasznos információkra tehettek szert.

        Sikeresek a nyári úszótáborok

         A Csurgói Úszó Egyesület évek óta szervez úszótábort, amelyben idén közel száz gyermek vett részt. A tábor vezetőinek, Dergecz Sárának és Dergecz Dezsőnek, évek óta tartó eredményes munkájának köszönhetően, már volt tanítványaik segítenek. A népszerű tábor két turnusa alatt a fiatalokat jól szervezett szabadidős tevékenységek is várták. Az edzőházaspár kiemelkedő tevékenységet folytat a térség utánpótlásnevelésében.

         Elfogadásra került a jövő évi országos költségvetés

          Június közepén elfogadta a Parlament hazánk 2022. évi költségvetését. Szászfalvi László elmondta, ez az újrakezdés jegyében lett tervezve. Térségünk országgyűlési képviselője több fontos részt emelt ki belőle a január elsejétől változótételek és a folyamatosan zajló programok kapcsán egyaránt.

           Pályázati forrásból vásárolt ingatlant a Napsugár Szociális Intézmény

           Rövid ünnepség keretében került átadásra a Kossuth u. 23. sz. alatti ingatlan, melyet pályázati forrásból vásárolt a Napsugár Szociális Intézmény. Ez a ház elsősorban a kertészkedési tevékenységüknek biztosít állandó helyszínt, de különböző foglalkozásokat is tudnak itt tartani. Vassné Huszics Bernadett intézményvezető elmondása szerint, tíz éves álmuk vált valóra.

           Rendkívül népszerű a csurgói színjátszó tábor

            14. alkalommal tartotta meg Ákli Krisztián Csurgón a nyári színjátszó tábort. A kéthetes esemény első felében a középiskolások, a másodikban pedig az egyetemisták és a felnőttek érkeztek az ország minden pontjáról a színésztréningre. Többen jöttek volna, de a szervezők limitálták a létszámot, így sajnos sokuknak vissza kellett mondani a jelentkezését. A záróelőadás összeállításának az alapját, a hagyományoknak megfelelően, ismét csak egy négysoros Csokonai idézet adta meg minden csoportnak.

            Hivatalosan is átadták a három felújított útszakaszt

             Ünnepélyes keretek közt került átadásra három felújított útszakasz: a csurgói szőlőhegyben a csotikúti dűlőnél lévő, a csentei temetőhöz, illetve a Zis-tóhoz vezető. Leaszfaltozásukkal régi lakossági igénynek tett eleget az önkormányzat. Minden helyszínen tartottak ünnepséget beszédekkel, áldásokkal, szalagátvágással, de a fő esemény a Zis-tónál zajlott. A rendezvény egyik meghívott díszvendége Font Sándor országgyűlési képviselő volt.

             Műsor

             Szeptember 20. hétfő

             18.27: Generációnk (2021. szeptember) – nyugdíjasok magazinja

             19.00: Csurgói Híradó

             19.16: Így történt - archívműsor

             19.51: Képújság

             22.00: Csurgói Híradó ismétlés

             22.16: Így történt – archívműsor ismétlés

             22.49: Generációnk (2021. szeptember) – nyugdíjasok magazinja                     ismétlés

             23.21: Képújság

              

             Szeptember 21. kedd

               7.00: Csurgói Híradó ismétlés

               7.16: Képújság

             10.00: Csurgói Híradó ismétlés

             10.16: Képújság

             13.00: Csurgói Híradó ismétlés

             13.16: Így történt – archívműsor ismétlés

             13.50: Képújság

             16.00: Csurgói Híradó ismétlés

             16.17: Képújság

             19.00: Csurgói Híradó ismétlés

             19.16: Így történt – archívműsor ismétlés

             19.51: Generációnk (2021. szeptember) – nyugdíjasok magazinja                     ismétlés

             20.23: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár