Hírek

Közélet

Több mint 200 minta a nemzetközi borversenyen

  Megrendezésre került a hagyományos nemzetközi borverseny Csurgón. A gazdák erre az alkalomra 203 mintát hoztak bírálásra. A zsűri az értékelésében kiemelte, látszott a kedvezőtlenebb időjárás borokon. Így is összesen 43 arany minősítés született.

  Februári testületi ülés a költségvetés elfogadásával

   Megtartotta februári ülését a képviselő-testület. A korábbi időpont a költségvetés törvény szerinti beterjesztése miatt volt szükséges. A tizenhárom tárgyalt előterjesztés mindegyike elfogadásra került.

   Csurgói siker az ultiversenyen

    Nagyon szép sikerrel zárult a Hegyigazdák Egyesületének évadnyitó rendezvénye, az ultiverseny. A 45 nevező közül ugyanis ez alkalommal egy csurgói kártyás, Lőrincz Zoltán bizonyult a legjobbnak.

    Sajtótájékoztatón ismertette Szászfalvi László a nemzeti konzultáció eredményét

     Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László. Témája a nemzeti konzultáció eredménye volt. Térségünk országgyűlési képviselője elsőként köszönetét fejezte ki annak a több mint másfél millió választópolgárnak, aki kitöltötte és visszaküldte. Elmondta, a válaszadók 98 %-a a kormány politikájával ért egyet teljes mértékben.

     Megtartotta az idei év első ülését a képviselő-testület

      Megtartotta az idei év első ülését a képviselő-testület. A kettő helyi kiosztású anyaggal együtt összesen tizenegy napirendi pont várt megtárgyalásra, melyek közül mindegyik elfogadásra került.

      Lezárult egy csapadékvíz elvezető rendszer projektje

       Az önkormányzat 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert egy csapadékvíz elvezető projektre, amely a Szabó István utcát, a Malom közt és az Ipari Park-Máriás városrész bevezető szakaszát érinti. A munkálatok decemberben befejeződtek, melynek eredményeként összesen 1481 m hosszan épült ki és újult meg csapadékvíz-védelmi létesítmény.

       Névadójára emlékezett az Eötvös József Sportiskolai Ált. Iskola

        Az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola február 2-án emlékezett meg névadójáról. Az eseményen ez alkalommal az intézmény igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. A koszorúzás mellett természetesen nem maradt el a tantárgyversenyeken elért eredményekért járó jutalmak átadása sem.

        Fontos téma az új csurgói egyesület első rendezvényén

         „Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz”. Ez volt annak a rendezvénynek a címe, melyet egy új helyi civil szervezet, a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület hirdetett meg első programjaként. A február 10-én, szombaton délelőtt megtartott eseményen négy előadás hangzott el ebben a témában.

         Évet értékelt és az idei jelentősebb változásokról beszélt Szászfalvi László

          Újabb nehéz éven van túl Magyarország, több újítás is életbe lépett január elsejétől. Nagy részt megmaradtak a lakosságot érintő kedvezmények nagyobb keretösszeggel. Stúdióbeszélgetés Szászfalvi László országgyűlési képviselővel.

          Tovább folytatódhat a szálloda és élményfürdő építése

           A januári testületi ülésen hosszasabb vitát okozott az új műszaki ellenőr választása a szálloda és élményfürdő építése kapcsán. Mint kiderült, az eddigi vállalkozás plusz 14 millió Ft-ot szeretett volna kérni, ezért merült fel a kérdés másik szakértő keresésére. A testület végül támogatta ezt, megszavazta az új céget, amely 6 és fél millió Ft-os nettó költséget jelent. Így ténylegesen folytatódhat az építkezés.

           Városi ünnepség a Magyar Kultúra Napja alkalmából

            Január 22-én, hétfőn városunkban is megünneplésre került a Magyar Kultúra Napja. Helyszíne ez alkalommal az Eötvös József Sportiskola Általános Iskola aulája volt. Ünnepi beszédet az eseménynek otthont adó intézmény igazgatója mondott, pohárköszöntőt pedig zárásként Füstös János polgármester.

            Évet értékelt Füstös János polgármester

             Ismét eltelt egy eseménydús esztendő, melynek kapcsán Füstös János polgármestert hívtuk be stúdiónkba egy beszélgetésre. Szó volt a múlt év fejlesztéseiről, a város anyagi stabilitása megőrzésének a nehézségeiről és természetesen az idei tervekről, lehetőségekről is, nyilván amit jelenleg látni lehet. Ez következik most, bő fél órában.

             Műsor

             Február 26. hétfő

             18.25: Diagnózis – egészségügyi magazin

             19.00: Csurgói Híradó

             19.15: Így történt – archívműsor

             20.12: Képújság

             22.00: Csurgói Híradó

             22.15: Így történt – archívműsor

             23.12: Diagnózis – egészségügyi magazin

             23.48: Képújság

              

             Február 27. kedd

               7.00: Csurgói Híradó

               7.15: Képújság

             10.00: Csurgói Híradó

             10.15: Képújság

             13.00: Csurgói Híradó

             13.15: Így történt – archívműsor

             14.12: Képújság

             16.00: Csurgói Híradó

             16.15: Képújság

             19.00: Csurgói Híradó

             19.16: Így történt – archívműsor

             20.13: Diagnózis – egészségügyi magazin

             20.50: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár