Hírek

Közélet

Több, mint száz munka érkezett a rajzversenyre

  2022-ben az önkormányzat egy határon átnyúló projekt keretében ”Mura-Dráva vidék kincsei gyermekszemmel” címmel rajzpályázatot hirdetett. A kiírásra nagyon sok munka érkezett. Ennek az eredményhirdetésére pénteken, a Magyar Kultúra Napi városi ünnepséget zárásaként került sor.

  Elázott a Nagyváthy Középiskola sportcsarnoka

   A Kolping Nagyváthy Középiskolában egy fejlesztési projekt keretében teljesen megújult a tornacsarnok. Az ünnepélyes átadást azonban megakadályozta egy előre nem várt esemény. A múlt hét közepén egy rendkívül viharos szél a tornacsarnok tetőszerkezetét megrongálta. Az épület súlyosan beázott és komoly anyagi károk keletkeztek.

   Somogyi Értékdíjas lett a Csurgói Csuszafesztivál

    Az elmúlt időszakban mutatták be a kaposvári Vármegyeházán a tavaly év végén elkészült és megjelent Somogyi Értékek című könyvet. Az eseményen adták át a Somogyi Értékdíjakat is. Ezúttal kilenc tétellel bővült a vármegyei értéktár. A turizmus értékkategóriában Somogyi Értékdíjat kapott a Csurgói Csuszafesztivál.

    Évet értékelt Füstös János polgármester

     Sikerült megőrizni 2022-ben az intézmények, a város működését, a rendkívüli nehézségek ellenére is. Így lehetne összegezni Füstös János értékelését a múlt év tekintetében. Ezen kívül kiemelte a fejlesztések folyamatos megvalósítását és befejezését, amit szintén fontosnak tart. A 2023-as esztendő kapcsán elmondta, rendkívül nehéz időszak vár Csurgóra is, de bízik benne, hogy sikerül átvészelni és megtartani a stabil működést.

     Több változással indult a 2023-as esztendő is

      A változások nem kerülték el a 2023-as esztendőt sem. Január elsejétől több területen is módosítások, módosulások történtek a jogszabályi változásoknak megfelelően. Emelkedett a minimálbér, jelentősen drágultak a rövidtávú útdíjak, némileg változott az adózás, több pontban pedig a munka törvénykönyve. Nekünk, itt élőknek talán a legjobb hír, hogy Horvátországba határellenőrzés nélkül mehetünk január elsejétől.

      Szeretetvendégség a Városi Szociális Intézmény szervezésében

       Szeretetvendégséget tartott decemberben a Városi Szociális Intézmény. Vadgulyásra és sertésgulyásra várták a csurgóiakat kettő helyszínen. Év vége lévén, Zabundia Szilvia vezető felhívta a figyelmet széles körű szolgáltatásaikra is, illetve jövőbeli terveikre, miket szeretnének megvalósítani, miben állnak a rászorulók rendelkezésére, segítségére

       A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

        Pénteken a késő délutáni órákban ünnepelte városunk a Magyar Kultúra Napját. A református gimnázium dísztermében megtartott eseményen ünnepi gondolatait professzor doktor Rosta István osztotta meg a jelenlévőkkel. Műsorral ez alkalommal a Kolping Nagyváthy János Középiskola diákjai készültek.

        Második alkalommal tartott disznóvágást a Napsugár Szociális Egyesület

         Nyolc év után második alkalommal rendezett disznóvágást a Napsugár Szociális Egyesület. Helyszíne ezúttal a szervezet Kossuth utcai ingatlana volt. A segítők hagyományos ételeket készítettek, melyeket természetesen elsősorban az ellátottak fogyasztottak. Vassné Huszics Bernadett intézményvezető elmondta, ettől az alkalomtól fogva szeretnék hagyományszerűen, minden esztendőben megtartani ezt a rendezvényüket.

         Nyertes pályázatok az Egészségügyi Centrumban

          Kettő pályázatot is elnyert az Egészségügyi Centrum. A 180 milliós állami támogatáson a röntgengépet és a központi ultrahangkészüléket cserélik újabbra. Decemberben pedig jött a másik értesítés egy 300 milliós nyertes forrásról, melynek köszönhetően a teljes informatikai hálózat lecserélésre kerül gyorsabb, modernebb eszközökre, illetve napelemes rendszer kerül kiépítésre a költségek csökkentése érdekében.

          Ősztől változik az orvosi ügyelet Csurgón

           Több médiumból is arról értesülhettünk, hogy január elsejétől megváltozott az orvosi ügyelet. Csurgót viszont ez csak az ősztől fogja majd érinteni, egyelőre minden az eddig megszokottak szerint történik. Erről tájékoztatott az Egészségügyi Centrum vezetője. Dr. Orbán Csaba kitért a maszkhasználatra is, amely várhatóan nem lesz kötelező.

           Jótékonykodás autós bemutatóval

            A Sótonyi László és a Városi Uszoda melletti parkoló volt a helyszíne annak a jótékonykodási eseménynek, melynek szervezője, Szabados Olivér megkeresésére, a Car Meeting Kft. volt. Az autós bemutató bevételét a Városi Bölcsődének ajánlotta fel a kaposvári cég, Füstös János polgármesterrel egyeztetve. Az intézmény a befolyt összeget ügyességi, illetve készségfejlesztési játékokra szeretné költeni.

            Megtartották az év utolsó testületi ülését

             December 20-án, kedden tartotta a 2022-es esztendő utolsó ülését városunk képviselő-testülete. Ezen az alkalmon tizenegy előterjesztés várt döntéshozatalra. Végül mindegyik támogatásra került. Az ülésről készített összefoglalónk következik.

             Műsor

             Január 26. csütörtök

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 22.) ismétlés

             19.40: GODÓT (ót) ÉK – Kolping Nagyváthy Középiskola színjátéka

             20.10: Adj nekem egy Bírót! – dokumentumfilm Bíró Lászlóról

             21.46: Képújság

             22.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 1.) ismétlés

             22.40: GODÓT (ót) ÉK – Kolping Nagyváthy Középiskola színjátéka ismétlés

             23.10: Adj nekem egy Bírót! – dokumentumfilm Bíró Lászlóról ismétlés

             23.45: Képújság

              

             Január 27. péntek

               7.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 22.) ismétlés

               7.40: Képújság

             10.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 22.) ismétlés

             10.40: Képújság

             13.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 22.) ismétlés

             13.40: Képújság

             16.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 22.) ismétlés

             16.41: GODÓT (ót) ÉK – Kolping Nagyváthy Középiskola színjátéka ismétlés

             17.10: Képújság

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2023. január 22.) ismétlés

             19.40: GODÓT (ót) ÉK – Kolping Nagyváthy Középiskola színjátéka ismétlés

             20.10: Adj nekem egy Bírót! – dokumentumfilm Bíró Lászlóról

             20.46: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár