Hírek

Közélet

Június 9-én EU parlamenti és helyi önkormányzati választások lesznek.

  Magyarország Köztársasági Elnöke 2024. június 9-re tűzte ki az Európai Unió parlamenti, valamint a helyi önkormányzati és a nemzetiségi választásokat. Ennek értelémében rendhagyó módon egy időben, közös eljárásban kell lebonyolítani az említett választásokat. A legfontosabb tudnivalókat Csurgó Város Jegyzője osztotta meg velünk.

  Gyermek- és családi nap a Városi Uszodában

   Gyermeknappal egybekötött családi nap került megszervezésre május utolsó vasárnapján a Városi Uszodában. A Decsi testvérek szórakoztató koncertje mellett úszóversenyen mérhették össze tudásukat a gyermekek. Füstös János polgármester elmondta, az uszoda népszerűsítése is célja volt a rendezvénynek.

   Közbiztonsági rendőrségi beszámoló a testületi ülésen

    A legutóbbi testületi ülés első napirendi pontjaként a tavalyi esztendő közbiztonsága volt a téma. A bővebb írásos anyagból a legfontosabb mutatókat ismertette röviden Horváth Ádám, a Csurgói Rendőrőrs parancsnoka. Elmondta, valamelyest nőtt a térségben a bűncselekmények száma, de ezek a felderítési arányokat nem befolyásolták, az maradt továbbra is mintegy 85 %-os. A közlekedésben viszont nagy javulást értek el. Mindemellett az ittas vezetés továbbra is probléma.

    Főként beszámolók, lakások értékesítése a májusi testületi ülésen

     Huszonhárom napirendi pont várt megtárgyalásra csütörtökön a reggeli órákban a képviselő-testület májusi ülésén. Ezen több beszámoló került elfogadásra, illetve jó pár előterjesztés szól a költségvetésről, illetve önkormányzati lakások értékesítéséről. A néhány előterjesztést érintő véleménykülönbség ellenére mindegyik elfogadásra került.

     Országjáró utcafórumra érkezett Csurgóra Lázár János

      Országjáró utcafórumot tart a FIDESZ-KDNP, melyen igyekszik minden kis régióba eljutni. Ennek a keretében érkezett Csurgóra Szászfalvi László országgyűlési képviselő meghívására Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter a vidék, ezzel együtt a települések fejlesztésének a fontosságát hangsúlyozta az önkormányzati választások kapcsán, melynek záloga a kormánypárti polgármester és képviselő-testület. Az Európai Parlamentbe pedig olyan képviselőket kell küldeni, akik a békét és a biztonságot tartják a legfontosabbnak. Az eseményen Füstös János polgármester-jelölt bemutatta a FIDESZ-KDNP helyi jelöltjeit.

      Családi Nap a Történelmi Parkban

       Családi Napot szerveztek a közösségi ház dolgozói a Történelmi Parkban. Az egy héttel ezelőtt, vasárnap délután zajló eseményen átadásra kerültek egy tűzoltókról szóló rajzpályázat díjai, illetve nagy sikert aratott az Alma Együttes koncertje. A színpadon zajló események mellett számos kísérőprogram közül választhattak a gyermekek és a szüleik. A sok látogatót vonzó eseményre a járásban élőknek díjtalan volt a belépés.

       Nagyon sokan jöttek el a pedagógusnapi ünnepségre

        Megtartotta pedagógusnapi ünnepségét a város, melynek a közösségi ház emeleti része szolgált ezúttal helyszínül. Füstös János polgármester hálanyilvánító gondolatait követően ez alkalommal egy gyémánt- és öt aranydiplomást köszöntöttek külön is. Sajnos az elismerést ketten nem tudták átvenni egészségügyi okok miatt.

        Sikeres családi nap a Rákóczi Iskolában

         Egy pályázatnak köszönhetően családi nap került megszervezésre a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Ennek a központi célja, hogy Magyarországon 10% alá csökkentsék a korai iskolaelhagyók számát. A nagyon jól sikerült rendezvényen a diákokat és szüleiket több program várta május 29-én, szerdán, mint például kézműves tevékenységek, légvárazás, különböző vetélkedők, sorversenyek, amelyekben természetesen a tanárok is részt vettek.

         Három étel készült a Családsegítő Központ első disznóvágásán

          Élő malacot nyert februárban a város kolbásztöltő versenyén a Családsegítő Központ csapata, amely most került levágásra. A kiváló hangulatú eseményen három étel készült: kemencében sült hús zöldségekkel, resztelt máj és sült máj. Az eseménynek a Napsugár Egyesület Kossuth utcai ingatlana adott otthont.

          Lezajlott a virágosítás első üteme

           Lezajlott a virágosítás első üteme ezen a héten. Az önkormányzat várta a segítő lakossági kezeket is, melyek, ha kisebb számban is, de azért érkeztek. A három napon keresztül zajló akcióban Alsoktól Felső-Csurgóig ötezer-háromszáz virág került elültetésre. Füstös János polgármester elmondta, minden évben szeretnék ezt megtenni, hogy minél színesebb legyen Csurgó.

           Politikamentes városvezetést szeretne a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület

            Több utcai fórumot is tart a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület, aki Ilia Csaba személyében polgármesterjelöltet, mellette pedig hat önkormányzati képviselőjelöltet indít a június 9-ei helyhatósági választáson. A városvezetést politikamentesen szeretnék megvalósítani, melyhez programjaikat civil szervezetük facebook-oldalán részletezik. A lakossági problémák megismeréséhez tartják fontosnak az utcai beszélgetéseket.

            Utcai fórumot tartott Magyar Péter Csurgón

             Országjárása egyik állomásaként Csurgóra érkezett május 15-én, szerdán reggel Magyar Péter, aki teljesen új politikai vonalat képvisel, létrehozva a Tisza Pártot. Az utcai fórumon elégedetlenségét fejezte ki az eddigi összes kormánypárt tekintetében. Többen támogatják nézeteit, ami elmondása szerint meglátszik abban is, hogy sokan jönnek el országszerte ezekre az utcai fórumokra, illetve a különböző megmozdulásaikra.

             Műsor

             Június 13. csütörtök

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

             19.52: Forgószínpad – színházi magazin

             20.25: Részekből egészet - dokumentumfilm

             20.53: Képújság

             22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

             22.52: Forgószínpad – színházi magazin

             23.25: Részekből egészet – dokumentumfilm

             23.53: Képújság

              

             Június 14. péntek

               7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

               7.52: Képújság

             10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

             10.52: Képújság

             13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 2.)

             13.52: Vallási magazin – Somogy-Zalai Evangélikus Találkozó

             14.48: Képújság

             16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

             16.52: Képújság

             19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

             19.52: Forgószínpad – színházi magazin

             20.25: Részekből egészet – dokumentumfilm

             20.53: Képújság

             Időkép

             Legfrissebb hírek

             Naptár