Hírek

Közélet

Családi Nap a Történelmi Parkban

  Családi Napot szerveztek a közösségi ház dolgozói a Történelmi Parkban. Az egy héttel ezelőtt, vasárnap délután zajló eseményen átadásra kerültek egy tűzoltókról szóló rajzpályázat díjai, illetve nagy sikert aratott az Alma Együttes koncertje. A színpadon zajló események mellett számos kísérőprogram közül választhattak a gyermekek és a szüleik. A sok látogatót vonzó eseményre a járásban élőknek díjtalan volt a belépés.

  Négy téma a polgármesteri sajtótájékoztatón

   A Korona Szálló épületének a jövője, a közösségi ház átadása, a csapadékvíz-elvezető rendszerek tovább bővítése és a kátyúzás megkezdése. Ezek a témák szerepeltek azon a sajtótájékoztatón, melyet Füstös János polgármester tartott

   Elballagtak a református gimnázium végzősei

    A Csokonai Református Gimnázium végzősei május 4-én, szombaton délelőtt mondtak végső búcsút az Alma Maternek. A huszonhat ballagó, a hagyományoknak megfelelően, a Festetics Kapun lépett ki jelképesen eddigi iskolájuk életéből. Az ünnepség természetesen idén is a Csurgói Református Templomban zajlott istentisztelettel, búcsúbeszédekkel.

    150 éves éves a Csurgói Önkéntes Tűzoltóság

     150 éves a Csurgói Önkéntes Tűzoltóság, illetve 125 éves a Somogy Vármegyei Tűzoltószövetség. Ebből az alkalomból tartottak ünnepi állománygyűlést a közösségi házban. Előtte nap délután pedig kiállítás megnyitóra került sor a Helytörténeti Gyűjteményben, emléket állítva a másfél évszázada működő és segítséget nyújtó önkéntes civil szervezetnek, melyet Füstös János polgármester és Benedek György az önkéntes civil szervezet elnöke nyitott meg. A tárlat címe: „Istennek dicsőség, egymásnak segítség”.

     Átadták a felújított közösségi házat

      Ünnepélyes keretek között került átadásra a kívül, belül felújított közösségi ház. Az esemény díszvendége dr. Latorcai Csaba közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes volt. Az egyházi áldásokat és a szalagátvágást követően a beszédekre, valamint a táncos kulturális műsorszámokra az érdeklődőkkel teljesen megtelt nagyteremben került sor.

      Családi majális Felső-Csurgón

       Felső-csurgói családi majálisra hívta a lakosságot a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület. Az eseményre a Fehérló Vendéglő udvarán került sor. Májusfa állítás, gyermekprogramok, borkóstoló, dartsverseny, koncert, kulturális műsorszámok várták az érdeklődőket. Kopogtatócédulát is gyűjtöttek, hiszen az egyesület indít polgármester- és képviselőjelölteket egyaránt.

       Utcai fórumot tartott Magyar Péter Csurgón

        Országjárása egyik állomásaként Csurgóra érkezett május 15-én, szerdán reggel Magyar Péter, aki teljesen új politikai vonalat képvisel, létrehozva a Tisza Pártot. Az utcai fórumon elégedetlenségét fejezte ki az eddigi összes kormánypárt tekintetében. Többen támogatják nézeteit, ami elmondása szerint meglátszik abban is, hogy sokan jönnek el országszerte ezekre az utcai fórumokra, illetve a különböző megmozdulásaikra.

        Konfirmációval egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

         Egy leány és öt fiú konfirmált múlt héten, vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomban. Az ünnepi eseményen Szászfalvi László hirdetett igét. A fiataloknak, tudásuk igazolásaként négy-négy kérdésre kellett válaszolniuk ezen az alkalmon, amikor az Úr asztala is megterítésre került.

         Elbúcsúztak a végzősök a Kolping Szakgimnáziumban

          Az elmúlt hétvégén ünnepélyes keretek között elballagtak a Csurgói középiskolák végzős tanulói. Idén a Kolping Nagyváthy János Technikum, Szakgimnázium, Szakképző Iskolában a hagyományoktól eltérően az intézmény aulájában rendezték meg az eseményt. A középfokú tanintézetben hat osztály tanulói mondtak végső búcsút iskolájuknak.

          Virágosításra hívják a segítő kezeket

           Virágosítási programot hirdet az önkormányzat május 22, 23 és 24-ére, tizenöt helyszínen. Ehhez kérik a szervezők a segítséget a lakosságtól. Az önkéntes munkára május 17-ig várják a jelentkezéseket. Füstös János polgármester arról is beszámolt, hogy régészek érkeztek Csurgóra pénteken a csurgói vár felkutatásával kapcsolatosan.

           Kiállítással tisztelgett nagy elődei előtt a KDNP

            A közösségi ház átadási ünnepségét követően egy kiállítás megnyitóra került sor az egyik emeleti teremben. Ezzel kívánt tisztelegni a Kereszténydemokrata Néppárt a nagy elődei előtt. A roll-up tárlatot dr. Latorcai Csaba közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes ajánlotta mindenki figyelmébe. Kihangsúlyozva a június 9-ei választás tétjét, háború vagy béke honoljon az Európai Unióban, melyet annak idején keresztdemokraták hoztak létre a béke fenntartásának a jegyében.

            Három csoport a somogyi gyermekszínjátszó döntőn

             Általános iskolás diákszínjátszók mérték össze tudásukat a Somogy vármegyei döntő keretében. Az eseményre a Történelmi Parkban került sor, ahová ez alkalommal három csoport érkezett. Ezüst- és bronzminősítések születtek, így egyik sem jutott tovább a pécsi regionális döntőbe.