Hírek

Közélet

Országos elismerést kapott a csurgói diákszínjátszó tábor

    Idén is megszervezte Ákli Krisztián Csurgón a nyári diákszínjátszó tábort. A főszervező elmondta, nagyon megtisztelő elismerést kapott a kéthetes esemény, hiszen megkapta a Bácskai Mihály-díjat, melyet magas szakmai szinten működő foglalkozások érdemelnek ki. Idén is nagyon sok érdeklődőt vonzott mindkét korosztályban a színésztréning.

    Öregdiák találkozó három előadással

      Idén is megszervezte a református gimnázium az öregdiák találkozóját. Ez alkalommal is három előadás hangzott el, köztük professzor doktor Kránicz Jánosé, aki többek közt azt is elmondta, miként lett az ország egyik legjobb ortopéd szakorvosa, melyben hathatós segítséget nyújtottak tanárai. Violáné Bakonyi Ibolya főszervező zárásként egy felhívást tett közzé, mellyel az Öregdiák Szövetséget szeretné újraszervezni, hogy ismét teljes erejével szolgálja azt a célt, amiért 1929-ben létre lett hozva.

      2000 db-os festményhagyatékot adományoztak Csurgónak

        Különleges kiállítás megnyitására került sor a közösségi ház első emeletén. Török Orsi munkáinak egy kis részéből látható egy tárlat, amely egyben életmű átadó is volt. Az elhunyt festőművész édesanyja ugyanis úgy döntött, a mintegy kettőezer darabból álló hagyatékot Csurgó városának ajándékozza. Ennek a hivatalos átadására is sor került az eseményen.

        A ballagással együtt tartották a tanévzárót az Eötvös Iskolában

          Ebben az esztendőben a ballagással együtt tartották meg a tanévzárót az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában. Az intézmény kettő nyugdíjba vonuló kollégájától is elköszönt.

          Felújították az Eötvös Iskola tetejének a legkritikusabb részét

            A ballagást és tanévzárót megelőzően az Eötvös Általános Iskolában a felújított tetőszerkezet ünnepélyes átadására került sor. Annak is az irodák feletti, legkritikusabb része. Az eseményen több meghívott vendég vett részt, akik mindannyian kihangsúlyozták, méltó körülményeket kell biztosítani a tanulóknak és az itt dolgozóknak egyaránt.

            A ballagókat ünnepelték az Eötvös Általános Iskolában

              A Rákóczi Általános Iskolát követően került sor az Eötvös Általános Iskola végzőseinek a ballagására. Az ünnepeltek a tavalyihoz hasonlóan, most is emlékezetes műsorral köszöntek el alapfokú tanulmányaik helyszínétől. Természetesen most is átadták az Eötvös-díjat, illetve a legjobb sportolónak járó elismerést.

              Rézfúvósok koncertje a városközpontban

                Rézfúvósok koncertjét hallhatták az érdeklődők, melyre a Városháza előtti téren került sor. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának érintett tagjai léptek fel, akik remek számokat hoztak magukkal repertoárjukból. A Zenélő Magyarország programsorozatnak ez volt az utolsó napja.

                Csurgón találkoztak a református közép- és általános iskolák

                  Huszonhetedik alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Református Középiskolák és Általános Iskolák Találkozója. Házigazdája első alkalommal Csurgó volt. A négynapos programsorozat istentisztelettel kezdődött és zárult. A résztvevőkre közben számos program várt református iskolánk szervezésében.

                  Több mint húszan jelentkeztek az Alsoki Hittantáborba

                    Huszonegy gyermek részvételével zajlott ezen a héten az Alsoki Református Gyülekezet idei hittantábora. Mottója így szólt: „Éld át!”. Ennek kapcsán a különböző bibliai történetek segítségével, részletes megismerésével olyan fontos dolgokról volt szó, mint az öröm vagy a hála. Természetesen nem maradtak el a vidám játékok és a megszokott kirándulás sem.

                    Énekmondó művészek a közösségi házban

                      Zenés beszélgetésre került sor a közösségi házban „… a dal szüli énekesét…” címmel. Kettő országhírű verséneklő, énekmondó érkezett műsort adni a Petőfi Kulturális Program keretében, hogy megzenésített verseket adjanak elő. Sajnos a rendezvény nem sok érdeklődőt vonzott.

                      Júniusi ülését tartotta a képviselő-testület

                        Hat előterjesztés került megtárgyalásra a képviselő-testület júniusi, soros ülésén. Kiírták a közbeszerzést a sportcsarnok világításának a korszerűsítésére, három önkormányzati ingatlan pályázatát érvénytelenítették és újat írtak ki, illetve egy járdaépítésről döntöttek a Nagyváthy utcát illetően.

                        Elballagtak a Rákóczi Iskola végzősei

                          Ahogy minden júniusban lenni szokott, állami fenntartású alapfokú tanítási intézményeink közül elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai vettek búcsút tanulmányaik eddigi helyszínétől. A ballagók műsorukban is megköszönték tanáraiknak és szüleiknek a sok segítséget és törődést. Útravaló gondolatait Ledniczky Miklós Jánosné tagintézmény-vezető osztotta meg az ünnepeltekkel.