Hír archívum

  • Közélet
  • Sport
Országos elismerést kapott a csurgói diákszínjátszó tábor
Rézfúvósok koncertje a városközpontban

    Rézfúvósok koncertjét hallhatták az érdeklődők, melyre a Városháza előtti téren került sor. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának érintett tagjai léptek fel, akik remek számokat hoztak magukkal repertoárjukból. A Zenélő Magyarország programsorozatnak ez volt az utolsó napja.

    Öregdiák találkozó három előadással

      Idén is megszervezte a református gimnázium az öregdiák találkozóját. Ez alkalommal is három előadás hangzott el, köztük professzor doktor Kránicz Jánosé, aki többek közt azt is elmondta, miként lett az ország egyik legjobb ortopéd szakorvosa, melyben hathatós segítséget nyújtottak tanárai. Violáné Bakonyi Ibolya főszervező zárásként egy felhívást tett közzé, mellyel az Öregdiák Szövetséget szeretné újraszervezni, hogy ismét teljes erejével szolgálja azt a célt, amiért 1929-ben létre lett hozva.

      Csurgón találkoztak a református közép- és általános iskolák
      2000 db-os festményhagyatékot adományoztak Csurgónak

        Különleges kiállítás megnyitására került sor a közösségi ház első emeletén. Török Orsi munkáinak egy kis részéből látható egy tárlat, amely egyben életmű átadó is volt. Az elhunyt festőművész édesanyja ugyanis úgy döntött, a mintegy kettőezer darabból álló hagyatékot Csurgó városának ajándékozza. Ennek a hivatalos átadására is sor került az eseményen.

        Több mint húszan jelentkeztek az Alsoki Hittantáborba

          Huszonegy gyermek részvételével zajlott ezen a héten az Alsoki Református Gyülekezet idei hittantábora. Mottója így szólt: „Éld át!”. Ennek kapcsán a különböző bibliai történetek segítségével, részletes megismerésével olyan fontos dolgokról volt szó, mint az öröm vagy a hála. Természetesen nem maradtak el a vidám játékok és a megszokott kirándulás sem.

          Összes Közélet cikk

          Két héten át zajlott a kézilabdatábor
          Felújítást adtak át, érmeket osztottak a labdarúgók

            Rendkívül sikeres évadot zárt a CSTK, vagyis a labdarúgó szakosztály. A felnőttek az utóbbi évek legjobb helyezését érték el, illetve az utánpótlás korosztályban több csapatuk is felállhatott a dobogóra, akik közül bajnokot is köszönthettek. Az éremosztásra egy ünnepség keretében került sor, ahol átadták a legújabb fejlesztést is, az öltözők hőszigetelését.

            Városi futást szervezett a református iskola

              Városi futást szervezett a református iskola a kihívás napjának reggelén. Ehhez csatlakozott az Eötvös Általános Iskola. A diákok és mozogni vágyó tanárok mintegy 2,5 km-t teljesítettek, melynek végállomása a közösségi ház melletti tér volt. Füstösné Ábrahám Judit igazgató elmondta, fontosnak tartják az intézményben a mozgást, a tanulók lelki és testi épségét egyaránt.

              Óriási meccs a Tatabánya ellen az utolsó hazai összecsapáson
              Fontos győzelem az ötödik hely megszerzéséért

                Az ötödik hely megszerzése szempontjából nagyon fontos mérkőzést nyert férfi kézilabda csapatunk a múlt hétvégén. A Gyöngyös együttesét sikerült legyőzni 27:25-re. A hazai pályán lejátszott összecsapás a várt nagy csatát hozta, melyen elsősorban a jó védekezésünknek és Füstös Ádám kapusteljesítményének köszönhetően sikerült begyűjteni mindkét bajnoki pontot.

                Magabiztos első félidő, szerencsés győzelem a kieső ellen

                  16:10-es félidei vezetést követően 29:26-ra nyert végül férfi kézilabda csapatunk a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen. A hazai környezetben lejátszott összecsapás első negyedórájában már nyolc gól volt az előnyünk. A végén azonban majdnem megtréfáltak bennünket a már biztos kieső vendégek, hiszen hat perccel a lefújás előtt egyenlíteni tudtak. Innét sikerült aztán begyűjteni a bajnoki pontokat.

                  Összes Sport cikk