Hír archívum

  • Közélet
  • Sport
Több színvonalas rendezvény a Petőfi Programnak köszönhetően
Városi megemlékezés a kommunizmus áldozatai előtt tisztelegve

    Megtartotta a kommunizmus áldozataira történő megemlékezését Csurgó városa ebben az esztendőben is. A február 23-án megtartott esemény első része az önkormányzat főbejárata mellett zajlott, ahol Baranyai Zoltán, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója mondott beszédet. Ezt követően került sor a koszorúzásra a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblája.

    Kortárs irodalmi antológia és honlap mutatkozott be Csurgón

      „Helyőrség.ma”. Ezzel a címmel került sor egy irodalmi antológia bemutatójára Csurgón. Helyszíne a református gimnázium könyvtára volt, ahol azt is megismerhették a a diákok a rendhagyó irodalmi óra keretében, hogy az ugyanezt a nevet viselő honlap, milyen értékes magyar kortárs írók, költők, szerzők munkáit mutatja be. Mindez a Petőfi Program pályázatának volt köszönhető.

      Szalagot tűztek a Kolping Nagyváthy Középiskolában
      Több mint 200 minta a nemzetközi borversenyen

        Megrendezésre került a hagyományos nemzetközi borverseny Csurgón. A gazdák erre az alkalomra 203 mintát hoztak bírálásra. A zsűri az értékelésében kiemelte, látszott a kedvezőtlenebb időjárás borokon. Így is összesen 43 arany minősítés született.

        Névadójára emlékezett az Eötvös József Sportiskolai Ált. Iskola

          Az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola február 2-án emlékezett meg névadójáról. Az eseményen ez alkalommal az intézmény igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. A koszorúzás mellett természetesen nem maradt el a tantárgyversenyeken elért eredményekért járó jutalmak átadása sem.

          Összes Közélet cikk

          26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat
          Vereség hazai pályán a Dabas ellen

            Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk hazai pályán a Dabas ellen. A végig küzdelmes összecsapáson az első félidő végén 14:13-ra vezettünk. A második játékrész elején azonban alaposan az öltözőben maradtunk, amikor fordítottak a vendégek és onnét már folyamatosan vezettek a lefújásig. 30:28-ra nyerték a találkozót.

            Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

              A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

              Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón
              Győzelemmel búcsúzott a férfi kézilabda csapat ettől az évtől

                Lejátszotta idei utolsó mérkőzését férfi kézilabda csapatunk. Hazai pályán fogadta az újonc PLER-Budapest együttesét, soraiban az Európa Bajnok, ifjúsági világbajnok Dissingert. A német játékos aztán Csurgón is letette a névjegyét, hiszen 11 góllal terhelte meg a kapunkat. De mindez kevés volt a vendégeknek a sikerhez. 17:15-ös félidőt követően végül 35:30 arányban sikerült megnyerni a találkozót.

                Értékes győzelem a Balatonfüred ellen

                  Rangadót játszott az elmúlt hétvégén férfi kézilabda csapatunk. Hazai pályán fogadta a Balatonfüredet. A vártnak megfelelően végig szoros csata zajlott a pályán. Kettőgólos félidei vezetésünk megmaradt a végééig, így értékes kettő pontot sikerült szerezni.

                  Összes Sport cikk