Hír archívum

  • Közélet
  • Sport
Különleges irodalmi beszélgetés a Költészet Napján
Szemétszedési akcióra várják a lakosságot

    Az önkormányzat csatlakozott az országos „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” elnevezésű programhoz, melynek keretében április 22-ére, hétfőre szemétszedési akciót hirdet, kilenc helyszínről indulva. Erre várják a szervezők a lakosság segítségét, aktivitását, melyre kérik az előzetes regisztrációt is, mert ennek függvényében tudnak megfelelő számú zsákot és kesztyűt biztosítani. Ezzel párhuzamosan március közepétől elindult a zöldhulladékok háznál történő gyűjtése is a szolgáltató által.

    Április 19-től várja az úszni vágyókat is a Városi Uszoda

      Április 19-től teljes szolgáltatással várja a vendégeket a Városi Uszoda, vagyis megnyitja a nagymedencéjét is az úszni vágyók számára. De egyelőre a létesítmény pénteken, szombaton és vasárnap lesz nyitva. Várhatóan augusztusban részlegesen ismét bezár a szállodával való építési összekötés miatt, de ez nagy valószínűséggel csak a gyógyvizes medencéket érinti, a többit nem. A tárgyalások ez ügyben még folynak.

      Faültetés a Somogy vármegyei KDNP kezdeményezésére
      Megtartotta metszési bemutatóját a Hegyigazdák Egyesülete

        Megtartotta a Hegyigazdák Egyesülete a szokásos növényvédelmi előadását és metszési bemutatóját. Helyszíne, a tavalyihoz hasonlóan, a civil szervezet elnökének tulajdonában lévő Élmény Vendégháznál volt.

        Fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések a testületi ülésen

          A március végi testületi ülés utolsó napirendi pontjának tárgyalásánál több kérdés is felvetődött, melyek a város fejlesztéseit, beruházásait érintették. A Mesevár Óvoda munkálatainak a megkezdése, a felújított közösségi ház átadása, a csapadékvíz-elvezető rendszer hiányossága, az új műszaki ellenőr a szálloda építésénél, illetve az uszoda teljes megnyitása. Mindezekre Füstös János polgármester adott választ.

          Összes Közélet cikk

          A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen
          Újabb kínos vereség hazai pályán

            A Dabas után a Budakalász is nyerni tudott férfi kézilabda csapatunk ellen a Sótonyi László Sportcsarnokban. A félidőben 13:12-re vezettek, a végén 32:29-re győztek a vendégek. A sajtótájékoztatón elég kínos volt Baranyai Norbert vezetőedző újabb magyarázkodása. Szurkolói szemmel továbbra is érthetetlen, hogy egy remek őszt követően, miért ilyen hullámzó eddig a tavaszi teljesítmény. Különösen haza környezetben nem megy a játék. Az látszik, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebben érkeznek Csurgóra.

            26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat

              Gazda Ferenc a Csurgói KK masszőrje, vagy szakmailag hivatalosan a fizioterapeutája. Idén tizennégy éve gyógyítja a játékosok sportsérüléseit. A regeneráció és a rehabilitációs tevékenység mellett, ha kell a lelküket is. Összeállításunkban megismerkedhetünk a tevékenységével és magyar válogatottnál végzett munkájával is

              Vereség hazai pályán a Dabas ellen
              Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

                A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

                Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón

                  Megkezdődött február harmadikán a férfi kézilabda bajnokság tavaszi szezonja. Együttesünk haza pályán fogadta a Telekom Veszprémet. A világhírű vendégek már a meccs elejétől nyomatékosították az erőviszonyokat. A végén, 21:10-es félidei vezetésüket követően, 36:23-ra nyertek

                  Összes Sport cikk