Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Kétnapos gázszünet Csurgón
 Zajlanak a kisebb fejlesztések is Csurgón

  Elkezdődtek és jól haladnak a kisebb fejlesztések Csurgón. Minderről Füstös János polgármester számolt be. Ennek kapcsán kiemelte a Noszlopy és a mellette lévő utca útfelújítását, ezzel együtt a későbbiekben a Zis-t felé vezető út, illetve a szőlőhegyi utak leaszfaltozását. Itt egyébként véget értek a zúzott kővel történt javító munkálatok. Továbbá a Máriás-patak töltésének a megerősítése is elkezdődött. Mindezek pályázati forrásból valósulnak meg.

  Polgármesteri sajtótájékoztató a nagyobb mértékű enyhítésekről

   Sajtótájékoztatót tartott városunk polgármestere április 28-án, szerdán. Az elmúlt héten sikerült elérni a 3,5 millió beoltottat hazánkban, melynek következtében enyhítésekre került sor. Erről adott információt Füstös János, illetve a csurgói intézmények helyzeteinek az alakulásáról. Továbbra is felhívta a figyelmet az oltás fontosságára.

   Ügyeleti időszak után nyitottak az óvodák is
   Újra indult a jelenléti oktatás az alsótagozaton

    Április 19-én, hétfőn újranyithattak az általános iskolák alsó tagozatai. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, komoly járványügyi előírásoknak kellett megfeleni az intézményeknek. Füstösné Abraham Judit, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatónője elmondta, az iskola minden résztvevője, pedagógusok, szülők, gyerekek egyaránt várták már az újranyitást. A teljes és megszokott iskolai rend várhatóan május 10-től állhat vissza.

    Érettségi előtt a Nagyváthyban

     A Kolping Nagyváthy János Szakgimnáziumban a finiséhez érkezett az érettségire való felkészülés. A végzősök és a pedagógusok egyaránt próbálják kiküszöbölni a koronavírus járvány okozta nehézségeket. Az iskola vezetői szerint a legnagyobb problémát a szakképzés gyakorlati része jelentette. Idén várhatóan közel száz fő tehet érettségi és szakmai vizsgát.

     Összes Közélet cikk

     Küzdelmes mérkőzésen döntetlen a Tatabánya ellen
      bajnokságban sikerült visszavágni a kupában való vereségért

      Gólgazdag mérkőzésen vágott vissza férfi kézilabda csapatunk a Veszprémi KKFT-nek a Magyar Kupában elszenvedett vereségért. Ezúttal egy teljesen más Csurgót lehetett látni a pályán, aki az elejétől kezdve magabiztosan játszva nyerte meg az összecsapást. A félidőben 20:16-ra vezettünk, a vége 39:33 lett.

      Nem sikerült a négyes döntőbe jutás a Magyar Kupában

       Szerdán a Magyar Kupa keretében lépett pályára férfi kézilabda csapatunk. A négyes döntő előtti utolsó fordulóban a Veszprémi KKFT együttese látogatott el Csurgóra. A vendégek fiataljai már a mérkőzés kezdetén magukhoz tudták ragadták az irányítást, a remek játékuk mellett köszönhetően a rengeteg hibánknak. Az első félidőben mindössze hat találatig jutottunk. A második játékrészre már egy jobb Csurgó érkezett a pályára, de a félidei nyolcgólos hátrányt már nem sikerült ledolgozni. Így aztán nem sikerült bejutni a végső fináléba.

       Döntetlen hazai pályán a bajnokságban
       Megtört az idegenbeli rossz sorozat

        Megtört az idegenbeli rossz sorozat férfi kézilabdázóinknál. Három vesztes meccset követően ugyanis Gyöngyösön, a második félidőt tekintve szoros összecsapáson, de végig vezetve sikerült begyűjteni a kettő pontot. A félidőben 16:11-re vezettünk, melyet követően a vége 27:26 lett.

        Hanusz Egon Németországban folytatja pályafutását a nyártól

         Hanusz Egon, a Csurgói KK irányítója, csapatkapitánya a Bundesligában folytatja kézilabdás karrierjét a nyártól. Válogatott kézilabdázónkat kettő német csapat is le szerette volna igazolni, de végül a stabil középmezőnyhöz tartozó Stuttgartnak mondott igent. Francia együttesek is keresték ugyan, de ő elsősorban Németországba, a világ talán legerősebb bajnokságába szeretett volna igazolni. A szerződése kettő plusz egy évről szól.

         Összes Sport cikk