Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Sajtótájékoztató négy fontos rendeletről, határozatról
Újabb lépések a gesztenyesor megmentéséért

  A csurgói városközpont képét évtizedek óta meghatározza a gesztenyesor. A gyönyörű fákat az időjárás sem kímélte, de eljárt felettük az idő is. A település önkormányzatánál szinte minden évben visszatérő probléma a megoldás keresése. A napokban egy újabb technikát bevető faápoló cég vette kezelésbe a megtépázott matuzsálemeket.

  Dr. Laczkó Dávid Balázs fogorvos hosszú távra tervez Csurgón

   Január 1-jével megszűnt a fogorvosi ellátás Csurgón. A régi szakember felmondta szerződését, melynek következtében két hónapig ellátatlan volt ez az egészségügyi terület. Az önkormányzat gyors lépésének köszönhetően azonban március 1-től Dr. Laczkó Dávid Balázs már meg is kezdte rendelését az Csurgói Egészségügyi Centrumban. A fiatal, erdélyi származású fogorvos - elmondása szerint - hosszú távra tervez Csurgón.

   Koszorúzással emlékezett az önkormányzat a nemzeti ünnep alkalmából
   Húsvéti postaláda várja a gyermekek kívánságait

    Húsvét közeledtével újabb ötlettel várja a gyermekeket a közösségi ház. Postaládát helyzetek ki ugyanis, melynek segítségével üzenhetnek a gyermekek a nyuszinak, milyen ajándékot szeretnének kapni. Ezen kívül a tavasznak megfelelően átöltöztették a Tündérlakot, illetve folyamatosan zajlik a Sugárút díszítése a húsvétra készülve.

    Megújulnak a szőlőhegyi utak

     Elkezdődött egy útépítési, fejlesztési program a csurgói szőlőhegyben. Mindez mind az öt dűlőt érinti. Jelenleg a Csoti-kútnál és a Horhosnál folynak a munkálatok. Ács Ferencnek, a Hegyigazdák Egyesülete elnökének tájékoztatása szerint április közepéig az aszfaltozások is befejeződhetnek. A lezárt útszakaszok helyett kerülő utak lettek kijelölve, hogy a környéken lévő pincék és birtokok gazdái el tudjanak jutni területeikre.

     Összes Közélet cikk

     Megtört az idegenbeli rossz sorozat
     Hanusz Egon Németországban folytatja pályafutását a nyártól

      Hanusz Egon, a Csurgói KK irányítója, csapatkapitánya a Bundesligában folytatja kézilabdás karrierjét a nyártól. Válogatott kézilabdázónkat kettő német csapat is le szerette volna igazolni, de végül a stabil középmezőnyhöz tartozó Stuttgartnak mondott igent. Francia együttesek is keresték ugyan, de ő elsősorban Németországba, a világ talán legerősebb bajnokságába szeretett volna igazolni. A szerződése kettő plusz egy évről szól.

      Legjobb nyolc között a Magyar Kupában a férfi kézilabda csapat

       Férfi kézilabda csapatunk a Magyar Kupa keretén belül is pályára lépett a héten. Hétfőn délután ugyanis a Dabast fogadta. A találkozó gyakorlatilag már az elején eldőlt, hiszen együttesünk 8:0-val nyitott a főként fiatal játékosaival felálló vendégek ellen. A vége 29:19-es győzelem lett. Ezzel együttesünk a legjobb nyolc közé jutott, ahol a további küzdelmekbe már beszáll a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is.

       Csurgói résztvevők a sikeres kézilabda világbajnokságon
       Történelmi sikert értek el a férfi kézilabdázók

        Történelmi győzelmet arattak férfi kézilabdázóink a legutóbbi idegenbeli összecsapásukon. Szegeden tudtak ugyanis remek játékkal nyerni. Az első félidő végén 12:11-re vezettünk, majd következett egy parádés második játékrész, melyben 21 gólt sikerült szereznünk. A 33:30-as diadal azt jelentette, hogy először térhettünk haza bajnoki pontokkal a Tisza-partjáról.

        Szoros mérkőzésen vereség a Ferencváros otthonában

         Ismét idegenben lépett pályára férfi kézilabda csapatunk. Komoly erőpróba várt játékosainkra. Sajnos azonban ezt az akadályt nem sikerült venni. A Ferencváros 28:26 arányban győzte le együttesünket.

         Összes Sport cikk

         Műsor

         Április 22. csütörtök

         17.35: Csurgói KK – Grundfos Tatabánya KC bajnoki férfi kézilabda                 mérkőzés

         19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

         19.42: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

         20.08: Költöző madarak - dokumentumfilm

         21.03: Képújság

         22.00: Csurgói Hírmagazin (2021. április 18.) ismétlés

         22.38: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

         23.04: Költöző madarak – dokumentumfilm ismétlés

         23.54: Képújság

         Időkép

         Legfrissebb hírek

         Naptár