Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Nagyon sok érdeklődőt vonzott a Csuszafesztivál
230 éves a Csokonai Református Gimnázium

  1792-ben már megindult a tanítás az első oskolában a Festetics-major egyik épületében. Majd utána indult meg az új iskola a Csokonai Református Gimnázium építése. Ennek a rendkívüli eseményeknek a 230-ik születésnapját ünnepelték az elmúlt hét végén. A magasztos nap június 4-én ünnepi hálaadó istentisztelettel indult.

  Trianoni megemlékezés az Országzászlóná

   Trianoni megemlékezésre került sor június 4-én a Petőfi téri Országzászlónál. A Nemzeti Összetartozás Napján a városi ünnepség zászlófelvonással és a Himnusz elhangzásával kezdődött. Megemlékező beszédet dr. Simicskó István országgyűlési képviselő mondott, kitérve a jelenleg zajló háborúra is. Az ünnepi műsor részeként egy vers és egy ének hangzott el.

   A Petőfi év ihlette az újabb központi szoborcsoportot
    Pedagógusait köszöntötte a város

    Június első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük. Ebből az alkalomból tartott ünnepséget csütörtökön Városunk Önkormányzata és a Kaposvári Tankerületi Központ. A megjelent pedagógusokat Füstös János polgármester köszöntötte. Természetesen elismerő díjak is átadásra kerültek. Műsort a kaposvári Kultúr Találka művészeti csoport zenészei adtak, megzenésített versekkel készülve.

    Magyar Hősök Emléknapja

     A Magyar Hősök Emléknapján idén is megtartották a megemlékező eseményt. A csurgói emlékműnél ünnepi beszéddel, szavalattal, majd az állami és civil szervezetek koszorúzásával zárult a hivatalos rendezvény. Emlékező beszédet Maronics Gábor járási hivatalvezető mondott.

     Összes Közélet cikk

     Felemás félidő győzelemmel
     Minimális különbségű vereség a gólgazdag meccsen

      Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el férfi kézilabda csapatunk. A hazai környezetben lejátszott, Ferencváros elleni összecsapást elsősorban az első félidei gyenge védekezésünk határozta meg, hiszen 30 perc alatt 21 gólt kaptunk, míg 16-ot lőttünk. Talán egy kicsit későn jött a taktikaváltás az utolsó tíz percre, melynek köszönhetően esélyünk nyílt a pontszerzésre. Sajnos azonban ez nem sikerült, 36:35-re kikaptunk.

      Vereség haza pályán a Pick Szegedtől

       Majd egy hónapot követően játszott ismét haza pályán férfi kézilabda együttesünk. Az ellenfél a második helyen tanyázó Pick Szeged volt. Húsz percig szépen tartottuk magunkat, de akkor a hibáinkat jobban kihasználva, elhúzott nagynevű ellenfelünk. A félidőben 17:11-re vezettek szegediek, a végén pedig 33:20-ra nyertek.

       Sima vereség a Balatonfüredtől
       Szoros meccsen győzelem a NEKA fiataljai ellen

        Az ősszel elszenvedett idegenbeli vereségért szeretett volna visszavágni férfi kézilabda csapatunk a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesével szemben. Az első félidő a jó kezdés ellenére döntetlennel zárult. A folytatásban is maradt a szoros, nagy csata, de aztán ebben a játékrészben végig vezetve sikerült begyűjteni a bajnoki pontokat a rendkívül jó benyomást keltő, vendég fiatalok ellen. A végeredmény 26:23 lett.

        Döntetlen hazai pályán a Budakalász ellen

         A félidei döntetlen állást követően a mérkőzés végén is ugyanez volt a helyzet férfi kézilabda csapatunk legutóbbi bajnoki mérkőzésén. A Sótonyi László Sportcsarnokban lejátszott összecsapáson ezúttal a Budakalász volt az ellenfél. Hiába vezettünk a második játékrészben már négy góllal is, a végén irányítónk, Mladen Krsmancsics egyenlített hétméteresből, így mi örülhettünk jobban az egy pontnak.

         Összes Sport cikk