Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Közel 200 borral neveztek a gazdák az idei versenyre
Bemutatásra került Csurgó arculati logója

  Bemutatásra került nem régiben Csurgó újonnan elkészült arculata. Az eseményen Füstös János polgármester köszöntötte azokat, akik elfogadták a meghívást, majd Weich Éva tervező tartott előadást a grafikai tervekről és azok kialakításáról. Az elkészült arculat kapcsán kérdések is felvetődtek.

  Pápai teológus hallgatók a bibliavasárnapi istentiszteleten

   Március első vasárnapja a református egyházban hagyományosan a Biblia vasárnapja. A tematikus nap célja a szentírásolvasás népszerűsítése és a bibliafordítói munka ismertetése a gyülekezetekben. Erre az alkalomra érkeztek a Pápai Református Teológia hallgatói, akik ünnepi műsorral örvendeztették meg a Csurgói református gyülekezetet.

   A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csurgón is
   Fél évvel meghosszabbodott a szálloda befejezési határideje

    Hat hónappal meghosszabbította a képviselő-testület az élményfürdő és szálloda építésének a befejezési határidejét a legutóbbi ülésén. Erre azért volt szükség, mert február 28-án lejárt. A döntéshozatalt mintegy egyórás vita előzte meg a tárgyalása kapcsán, ahol ismét csak több szó esett az uszoda bezárásáról. A kivitelezési munkálatok folytatásához és az uszoda megnyitásához egyébként az önkormányzat plusz forrásigényt adott be a megfelelő szakminisztériumhoz.

    Megtartotta ultiversenyét a Hegyigazdák Egyesülete

     Kettő év kihagyást követően, ennek az évnek az lején meg tudta szervezni hagyományos ultiversenyét a Hegyigazdák Egyesülete. Az eseményre három megyéből érkeztek kártyások, összesen harminchárman. A háromfordulós lebonyolítási rendszerben a győztes Pápa József lett. A hét csurgói nevező közül Csordás János gyűjtötte össze a legtöbb pontot.

     Összes Közélet cikk

     Sokkal jobb játék a Komló ellen
     Sima vereség a Tatabányától

      Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a Tatabányától. A hazai összecsapáson sajnos nem voltunk egy súlycsoportban a vendégekkel, akik a 38. percben már tízzel vezettek. Végül 30:21 arányban maradtunk alul. A remek ősz után sajnos a tavaszi szezonban eddig elég halovány játékot produkál együttesünk.

      Győzelem idénynyitó játékkal

       Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont férfi kézilabda csapatunk. Az első fordulóban a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai látogattak el a Sótonyi László Sportcsarnokba. Együttesünk elég idény elejei formát mutatott, így szorosan alakult végig az összecsapás. Az egygólos félidei vezetésünket követően végül 26:24-re nyertünk.

       Jól teljesítmény Hanusz Egontól a világbajnokságon
       A negyedik helyezés bíztató lehet a tavaszi szezonra

        A Csurgói KK január 9-én kezdte meg a felkészülést a 2022-2023-as bajnoki szezon tavaszi fordulójára. A csapatban mindenki egészséges és jó hangulatban folynak a tréningek. Az idei első megmérettetés a Szigetszentmiklósi Magyar Kupa mérkőzés volt, ahol az idegenbeli győzelem továbbjutást ért. Az első bajnoki mérkőzésre február 11-én hazai pályán kerül sor.

        Nem sokkal volt a bravúrtól férfi kézilabda csapatunk Szegeden

         Férfi kézilabda csapatunk az OTP Bank-Pick Szeged otthonába látogatott a múlt szombaton. Elsődleges cél nyilvánvalóan a tisztes helytállás volt. Nem kezdődött jól a meccs, hiszen a hazaiak a 20. percben már kilenccel vezettek. Együttesünk azonban szenzációs játékkal egyre feljebb zárkózott és pár perccel a vége előtt egyetlen egy gólra felzárkózott. Sajnos a bravúr, vagyis a pontszerzés azonban nem sikerült. A vége 34:32 lett a Szegednek.

         Összes Sport cikk