Hír archívum

 • Közélet
 • Sport
Augusztus 25-én zárul a nemzeti konzultáció
 Levendulás nap a Napsugár Szociális Intézményben

  Júliusban ismét megrendezésre került a minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő levendulás nap a Napsugár Szociális Intézményben. Ez alkalomra a durdevaci testvérvárosból érkeztek vendégek egy horvát- magyar együttműködési szerződés keretén belül, bemutatva létesítményüket. A múlt héten, pénteken délelőtt megtartott eseményre a lakosság is szép számmal ellátogatott, ahol levendulából készült dísztárgyakat vásárolhattak, italokat és süteményeket kóstolhattak, illetve Vassné Huszics Bernadett intézményvezető előadása révén a teafaolajról is hasznos információkra tehettek szert.

  Nyári gyermekfelügyelet a Családsegítő Központban

   A korábbi évekhez hasonlóan, idén is megszervezte a nyári gyermekfelügyeletet a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat. A lehetőséget azok a családok vehetik igénybe, ahol a szülőknek a munkájuk miatt ez problémát okoz. Mindezt augusztus 20-ig biztosítja az intézmény. Ezen kívül egy hétig az Erzsébet táborba is jelentkezhettek fiatalok, ahol színes programok várták őket.

   Sikeresek a nyári úszótáborok
   Csurgói sportpéldaképek a nyári kézitáborban

    Július második hetében zajlott a Hanusz Egon válogatott kézilabdázó nevével fémjelzett kézilabdatábor. A második alkalommal megszervezett napközis tréningre idén 29 kézilabdás palánta jelentkezett. A szervezők, a hagyományoknak megfelelően, nagy gondot fordítottak arra, hogy a résztvevő gyerekek elé kimagasló sportpéldaképeket állítsanak. Meghívott vendégeik között kiváló edzők, kézilabdázók szerepeltek. Ilyen volt a 155-szörös válogatott Schuch Timuzsin. A komoly sporttevékenység mellett természetesen a kikapcsolódásra, aktív szabadidős tevékenységekre is volt lehetőség.

    Elfogadásra került a jövő évi országos költségvetés

     Június közepén elfogadta a Parlament hazánk 2022. évi költségvetését. Szászfalvi László elmondta, ez az újrakezdés jegyében lett tervezve. Térségünk országgyűlési képviselője több fontos részt emelt ki belőle a január elsejétől változótételek és a folyamatosan zajló programok kapcsán egyaránt.

     Összes Közélet cikk

     Csurgón járt a férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya
     Sikeres szezon után búcsúzik Alem Toskic

      A férfi kézilabda csapat edzője, Alem Toskics Szlovéniában folytatja edzői pályafutását a nyártól, a hosszú évek óta Bajnokok Ligájában szereplő Celje együttesénél. A sajtótájékoztató után készült egy gyors interjú Alem Toskic-csal, Darko Pavlovic másodedző tolmácsolási segítségével.

      Megnyerte a Liga Kupát a férfi kézilabda csapat

       A bajnokságban elért nemzetközi kupát érő helyezést követően, újabb szép sikert tudhat magáénak férfi kézilabda csapatunk. Megnyerte ugyanis a Liga Kupát. Az elődöntőhöz hasonlóan, a döntőben a Komló ellen is háromgólos hátrányból várhatta a csurgói visszavágót, melyet végül 28:21-re nyert meg. Ezzel a játékosok szépen búcsúztatták távozóikat, köztük Hanusz Egon csapatkapitányt és edzőjüket, Alem Toskic-ot.

       Ismét döntőben a férfi kézilabda csapat a Liga Kupában
       Küzdelmes mérkőzésen döntetlen a Tatabánya ellen

        Hétközi rangadót játszott férfi kézilabda csapatunk szerdán a bajnokság keretében. A Tatabánya látogatott el ugyanis a Sótonyi László Sportcsarnokba. Annak ellenére, hogy február végén megsemmisítő vereséget szenvedtünk idegenben a bányász együttestől, szoros mérkőzésre lehetett számítani. Így is történt, hiszen a félidőben is döntetlen volt az állás, amely nem változott a lefújásnál sem. 28:28 lett a vége.

         bajnokságban sikerült visszavágni a kupában való vereségért

         Gólgazdag mérkőzésen vágott vissza férfi kézilabda csapatunk a Veszprémi KKFT-nek a Magyar Kupában elszenvedett vereségért. Ezúttal egy teljesen más Csurgót lehetett látni a pályán, aki az elejétől kezdve magabiztosan játszva nyerte meg az összecsapást. A félidőben 20:16-ra vezettünk, a vége 39:33 lett.

         Összes Sport cikk

         Műsor

         Szeptember 20. hétfő

         18.27: Generációnk (2021. szeptember) – nyugdíjasok magazinja

         19.00: Csurgói Híradó

         19.16: Így történt - archívműsor

         19.51: Képújság

         22.00: Csurgói Híradó ismétlés

         22.16: Így történt – archívműsor ismétlés

         22.49: Generációnk (2021. szeptember) – nyugdíjasok magazinja                     ismétlés

         23.21: Képújság

          

         Szeptember 21. kedd

           7.00: Csurgói Híradó ismétlés

           7.16: Képújság

         10.00: Csurgói Híradó ismétlés

         10.16: Képújság

         13.00: Csurgói Híradó ismétlés

         13.16: Így történt – archívműsor ismétlés

         13.50: Képújság

         16.00: Csurgói Híradó ismétlés

         16.17: Képújság

         19.00: Csurgói Híradó ismétlés

         19.16: Így történt – archívműsor ismétlés

         19.51: Generációnk (2021. szeptember) – nyugdíjasok magazinja                     ismétlés

         20.23: Képújság

         Időkép

         Legfrissebb hírek

         Naptár