Magabiztos első félidő, szerencsés győzelem a kieső ellen

16:10-es félidei vezetést követően 29:26-ra nyert végül férfi kézilabda csapatunk a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen. A hazai környezetben lejátszott összecsapás első negyedórájában már nyolc gól volt az előnyünk. A végén azonban majdnem megtréfáltak bennünket a már biztos kieső vendégek, hiszen hat perccel a lefújás előtt egyenlíteni tudtak. Innét sikerült aztán begyűjteni a bajnoki pontokat.

Magabiztos első félidő, szerencsés győzelem a kieső ellen

A már biztos kiesőnek számító, sereghajtó Fejér B.Á.L.-Veszprém látogatott el a Sótonyi László Sportcsarnokba az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában. Ősszel, idegenben négygólos győzelmet aratott együttesünk, így mindezt összevetve sima hazai győzelmet jósolt a papírforma. Így kezdődött a találkozó. Álomszerűen játszottunk, a vendégek teljesen meg voltak zavarodva. Remek kapusteljesítmény mellett hatékony védekezés és eredményes támadójáték jellemezte az első negyedórát részünkről, nem véletlenül volt 11:3 a javunkra ekkor. Aztán az ellenfél csurgói származású hálóőre, Balogh Tibor is belelendült a védésbe, így összességében elsősorban ennek volt köszönhető, hogy öt-hat gólon állandósult az előnyünk, amely kitartott a szünetig. Egészen pontosan 16:10-et mutatott az eredményjelző az első harminc percet követően.
A második játékrészben pontosan ott folytatták a csapatok, ahol a abbahagyták. Már nem volt az a feszes, koncentrált játékunk, ami korábban megvolt, viszont a kis Veszprém továbbra is hibázott annyit, hogy nem veszélyeztette semmi a magabiztos vezetésünket, melyet az első félidőben szereztünk. A 39. percben 21:15-re, a 45-ben 24:18-ra mi vezettünk. Ekkor egy megmagyarázhatatlan törés jött a játékunkba, hiszen abszolút elvesztettük stabilitásunkat. Az ellenfélnél először kapott lehetőséget a meccs folyamán Fazekas Máté, aki remekül szállt be a játékba. Nem nagyon tudott mit kezdeni vele a védelmünk, szinte egymás után szerezte a találatokat. Mindemellett holtpontjához érkezett a támadójátékunk. Ennek következtében zsinórban hatot kaptunk, mellyel az 55. percben 25:25 lett az állás. A vendégek elkapták a fonalat, lendületesen és eredményesen kézilabdáztak. Ez pedig elég volt az egalizáláshoz. Szerencsére azonban ezzel ellőtték a puskaporukat. Jókor jött a kapunkban Holló Balázs két bravúrja, egy hetes és egy ziccervédés, melyeket követően gólokat lőttünk. Az utolsó percben Szeitl Erik találatát jegyezhettük, melyre Fazekas Máté még válaszolt, feltéve teljesítményére a koronát, de ekkor már a kettő pont sorsa eldőlt. Csurgói KKFT – Fejér B.Á.L.-Veszprém 29:26.