Zajlanak a Mesevár Óvoda felújítási munkálatai

Somogy vármegyei pályázati forrásból 200 millió Ft-ot nyert Csurgó a Mesevár Óvoda teljes, komplex felújítására. Ez hivatalosan most került bejelentésre egy sajtótájékoztató keretében. Ebből az összegből elsősorban az energiafogyasztás fog csökkenni jelentős mértékben az új nyílászáróknak és szigeteléseknek köszönhetően. A munkálatok már javában zajlanak, július 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek. Szeptemberben ugyanis már itt kezdik az új tanévet a gyermekek.

Zajlanak a Mesevár Óvoda felújítási munkálatai

Javában folynak az építési munkálatok a Mesevár Óvodánál, a nagykanizsai kivitelező cég gőzerővel végzi a tervekben meghatározott feladatokat. Régóta vártak erre a szülők, gyermekek és természetesen az intézmény dolgozói. Csurgó 2022 januárjában adott be egy pályázatot, melyen 200 millió Ft-ot nyert a felújításra. Ennek volt április 11-én, csütörtökön délután volt a hivatalos nyitórendezvénye, melyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

 

A támogatás egy Somogy vármegyei kiírásnak, és nyilván a pályázat pozitív elbírálásának köszönhető. A sajtótájékoztatón Bíró Norbert kiemelte, hogy a vármegye igyekszik minden tőle telhetőt megtenni Csurgó fejlődéséért.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője is, aki az elhangzottakat kiegészítve mondta el, mennyire fontos és nagy jelentőségű ez a beruházás.

 

A Csurgó Városi Óvodák vezetője, Tóthné Tamás Zsuzsanna örömét fejezte ki, hogy a jövőben méltó körülmények között folyhat a munka a Mesevár Óvodában is.

 

A sajtótájékoztatót követően került sor magára a nyitórendezvényre, ahol az előadások keretében bővebben kifejtésre kerültek a sajtótájékoztatón elhangzottak, kiegészítve a kivitelezést végző cég építésvezetőjének a beszámolójával, aki a pontos munkálatokról adott tájékoztatást.