Fejlesztési zárórendezvény a Metallux Zrt-nél

Uniós és hazai közös pályázati forrásnak köszönhetően, újabb beruházások valósulhattak meg a Metallux Zrt. életében. Új gépek kerültek beszerzésre, valamint infrastrukturális fejlesztés történt. Utóbbi keretében üzemegységeket szigeteltek le, kapukat cseréltek le, új, modern öltözőket alakítottak ki, illetve részben fedett parkolókat építettek. A program zárórendezvényére április 10-én került sor.

Fejlesztési zárórendezvény a Metallux Zrt-nél

A Metallux Zrt. 1967-ben kezdte meg működését a Napsugár Ipari Szövetkezet keretein belül, mint vasipari részleg. Önálló telephellyé 1983-ban változott, akkor a Metallux Ipari Szövetkezet nevet kapta. Részvénytársasággá 2022-ben változott. Stabil munkaadó vállalatnak számított az évtizedek múlásával, melynek egyik alappillére a mindenkori vezetőség fejlesztő szemlélete volt, a jövő kihívásainak eleget téve. Ennek megfelelően igyekeztek és igyekeznek a különböző pályázati források adta lehetőséggel élni és kihasználni.

 

„A Metallux Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztése”. Ezzel a címmel adtak be nem régiben egy pályázatot, melynek a zárórendezvényére április 10-én, szerdán délelőtt került sor. Az eseményre meghívást kapott a város és a kormányhivatal vezetése, valamint az önkormányzat vezető szakemberei. Füstös János polgármester kiemelte a vállalat lokálpatrióta szerepét, hiszen régóta fontos és része Csurgónak. A résztvevők a most megvalósult fejlesztések bemutatását követően, befejezésként körbejárták az üzemet a zrt. vezetőségének kalauzolásában, megtekintve minden üzemrészt és újítást.

 

A cég ezzel az újabb sikeres pályázattal és beruházással természetesen nem elégszik meg, tovább szeretnék folytatni fejlesztő tevékenységét, melyre meg vannak az elképzelések.