Díjazták a „Helyi érték” fotópályázat legjobbjait

„Helyi érték” címmel írt ki fotópályázatot a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület. Célja, hogy az itt élő, fényképészet iránt érdeklődők minél művészibb módon örökítsék meg az általuk vélt csurgói értékeket. A felhívásra sok kép érkezett, melyből a 25 legjobb került kiállításra a Sótonyi László Sportcsarnokban. Ennek a megnyitóján adták át a legsikeresebbnek járó díjakat.

Díjazták a „Helyi érték” fotópályázat legjobbjait

Ötletesen művészi fényképet várt a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület arra a pályázatára, melyet pár hete hirdetett meg a helyi fotósok között „Helyi érték” címmel. Az elkészült képekből 25 került kiválasztásra, melyek kiállításra kerültek a Sótonyi László Sportcsarnokban. Ennek megnyitására neves vármegyei írót, újságírót kértek fel a szervezők Bekes József személyében.

 

A beérkezett alkotásokat abszolút hozzáértő, kiváló fotós szakemberek értékelték, akik hosszú évek óta profiként dolgoznak szakmájukban. A zsűri döntése alapján a harmadik helyen Borongics Botond „Felső-Csurgó” című fényképe végzett. A második helyet Somogyi-Magyar Szonja érdemelte ki „Perspektíva” elnevezésű fotójával. Az eseményre nem tudott eljönni Szél Károly, aki legjobbnak járó elismerést kapta Jenei Róbertről készített portréjával. A különdíjat Patkó József vehette át. Alkotásának a „Vihar előtt” címet adta.