Közel négyszázan vettek részt a városi szemétszedésen

Közel négyszáz embert mozgatott meg a város szemétszedési felhívása, melyre április 22-én, hétfőn a kora délutáni órákban került sor. A Sportcsarnok Kft., illetve a közösségi ház dolgozóinak a szervezésében megvalósult esemény hét helyszínről indult Felső-Csurgótól Alsokig. Márton-Szűcs Brigitta intézményvezető a résztvevők felé intézett köszönetnyilvánítás mellett elmondta, több alkalommal is meg szeretnék szervezni a jövőben a természetvédelem ás a minél tisztább lakókörnyezetünk érdekében.

Közel négyszázan vettek részt a városi szemétszedésen

Az önkormányzat csatlakozott az országos „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” elnevezésű programhoz, melynek keretében április 22-ére, hétfőre szemétszedési akciót hirdetett. A közösségi ház hosszú évek óta igyekszik odafigyelni és valamilyen rendezvénnyel tisztelegni a különböző világnapok előtt. Az intézmény, illetve a Sportcsarnok Kft. dolgozóinak a Föld Napja alkalmából jutott az eszébe a szemétszedés megszervezése az egész várost érintve. A munka pontosan megtervezett útvonalak mentén zajlott.

 

Márton-Szűcs Brigitta tapasztalata szerint voltak szemetesebb és kevésbé szemetes területek, de összességében nem látott nagy problémát. Elmondta, több hasonló jellegű akciót igyekeznek megszervezni majd, azt segítve ezzel, hogy egyre több emberben tudatosuljon a természetvédelemvédelem és az élhetőbb lakókörnyezet fontossága.