Óriási meccs a Tatabánya ellen az utolsó hazai összecsapáson

Lejátszotta utolsó hazai mérkőzését a az idei bajnokságban férfi kézilabda csapatunk. Az ellenfél a már biztosan bronzérmes Tatabánya volt. A hétközi fordulóban nagy küzdelmet, óriási összecsapást láthattak a nézők. A 27:27-es döntetlent, ezzel együtt az ötödik helyet, távozó irányítónk, Mladen Krsmancic időn túli értékesített hétméterese jelentette.

Óriási meccs a Tatabánya ellen az utolsó hazai összecsapáson

A már biztos bronzérmes Tatabánya látogatott el a Sótonyi László Sportcsarnokba május 15-én, szerdán. Minden együttes ezen a napon játszott, így papíron ez számított a 2023/2024-es bajnoki évad záró fordulójának. Azért csak papíron, mert még egyetlen összecsapás hiányzott a teljes képhez. Ebben érdekelt volt férfi kézilabda csapatunk is, ugyanis a fővárosban, a PLER-Budapest otthonában került sor erre a találkozóra. De maradva a Tatabánya elleni összecsapásnál, 2:0-ás vezetésünket mutatta az eredményjelző az ötödik percben. Aztán nálunk volt egy kisebb gólcsend, melynek következtében fordítottak a vendégek. Nagy csata volt a pályán védekezésben és támadásban egyaránt. Ez sem változtatott azonban a játék képén. Hosszú ideig sorminta szerint alakult az eredmény. Egygólos hátrányba kerültünk, melyet aztán mindig ki tudtunk egyenlíteni szerencsére. A 19. percben Gábor Marcell második értékesített büntetőjével viszont már mi vezettünk 9:8-ra. Nem sokáig tartott ez, hiszen beszálltak a küzdelembe a bányászvárosiak legjobb játékosai is, akik a padon kezdték az összecsapást. Gyors találataikkal visszavették az előnyt. Aztán folytatódott megint minden a megszokottak szerint. Csak ezúttal kettő és egy egységnyi különbség között váltakozott az eredmény. Holló Balázs jól szállt be a kapunkba, neki is volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb a differencia. Így jutottunk el a félidőig, mely előtt utoljára beállósunk, Papp Tamás volt eredményes, melynek köszönhetően 15:14-es hátrányban voltunk a szünetben.
Bő három percig nem született gól a második játékrész elején, melyet sajnos a vendégek törtek meg. És minden folytatódott az eddig tapasztaltaknak megfelelően. Hiába ment el hárommal a Tatabánya, ki tudtunk egyenlíteni sokadszorra, de aztán újból lemaradtunk. A folyamatos eredmény utáni futás látszott elfáradó játékosainkon, amely többször is tanácstalanságba ment át, főként a támadásaink során. Az 54. percben 26:22-re vezetett a bányászcsapat, elúszni látszott még a pontszerzés is. Ekkor egyszerre pályán lévő irányítóink léptek elő főszereplővé. Zagar vagy gólt szerzett jobb kettes pozícióból, vagy büntetőt harcolt ki, melyet Krsmancic magabiztosan értékesített. Nagyon nagyot küzdöttek kézilabdázóink a pályán, melynek meg is lett az eredménye, az 59 minutumban kiegyenlítettünk, 26:26 volt az állás. Mirko Herceg sajnos kétszer is csúnyán lövést rontott, miközben a vendégeknél Maras betalált. Ráadásul ők vezethették az utolsó támadást, melyben technikai hibát vétettek. Az időkérésünket követően, 17 másodpercünk maradt a lefújásig, hogy egy pontot megmentsünk, szépen búcsúzva a hazai pályától, de ezt már játékosaink egyébként enélkül is megtették, hiszen küzdeni tudásból mindenképpen jelesre vizsgáztak. Megint csak irányítóink voltak vállalták magukra, amit a végjátékban láthattunk tőlük. Zagar hétmétereshez juttatott bennünket. Közben lepergett az óra, az időn túl elvégzett büntetőt Krsmancic a tőle többször látott finom, sodró mozdulattal juttatta az ellenfél kapujába. Ezzel alakult ki a 27:27-es végeredmény. A Tatabánya mestere, Dragan Djukic mindkét együttesnek gratulált a látottakhoz és a mérkőzéshez, és ugyan csapata valamivel közelebb állt ugyan a győzelemhez, mégis igazságosnak mondta a döntetlent. Baranyai Norbertnek ez volt az utolsó meccse vezetőedzőként, nyilván elégedett volt a végeredménnyel.

 

Közben a klub hivatalosan is bejelentette Baranyai Norbert utódját a vezetőedzői poszton, a szerb Vladan Matic személyében, aki jól ismeri a magyar bajnokságot, hiszen volt edzője a Szegednek, akivel bajnokságot és Magyar Kupát nyert, de ezen kívül a Ferencváros, valamint a Tatabánya együttesében is irányította a szakmai munkát, rendkívül sikeresen.