Fontos győzelem az ötödik hely megszerzéséért

Az ötödik hely megszerzése szempontjából nagyon fontos mérkőzést nyert férfi kézilabda csapatunk a múlt hétvégén. A Gyöngyös együttesét sikerült legyőzni 27:25-re. A hazai pályán lejátszott összecsapás a várt nagy csatát hozta, melyen elsősorban a jó védekezésünknek és Füstös Ádám kapusteljesítményének köszönhetően sikerült begyűjteni mindkét bajnoki pontot.

Fontos győzelem az ötödik hely megszerzéséért

A tabellán hatodik helyet elfoglaló férfi kézilabda csapatunk az ötödik, de mindössze egy ponttal többet gyűjtő Gyöngyöst fogadta vendégül a bajnokság legutóbbi fordulójában. Novemberben 26:26-os döntetlen játszott egymással a két rivális egy végletekig kiélezett, szoros összecsapáson. Nem kezdtük jól a meccset. Nem voltunk élesek támadásban és a védekezésünk is sok kívánnivalót hagyott maga után. Gyakorlatilag szinte tetszés szerint érték el a vendégek a találatokat. Füstös Ádám kiváló védéseit lehetett egyedül értékelni. Nem csoda, ha a 10. perc elején időt volt kénytelen kérni Baranyai Norbert, hiszen 7:3-as hátrányban voltunk. Vasvári Ádám mellé Borsos Tamás jött be a folytatásban másik hármas védőnek, ami rendkívül eredményesnek bizonyult. Nagyon jól dolgoztak együtt, megakadt a gyöngyösi gépezet. Bazsó Gergely az első kihagyott helyzetét követően elkezdte termelni a gólokat és mellette a többiek is. Gyorsan egyenlítettünk, de átvenni a vezetést egyelőre nem tudtuk. Füstös Ádám továbbra is stabil pont volt a kapuban, illetve kiemelkedett Papp Tamás játéka is, aki nagyot játszott és nagy szerepet vállalt abban, hogy a szünet előtt átvegyük a vezetést és meg is tartsuk a pihenőig. Tóth Péter találatával 14:13-ra nálunk volt az előny.

A második játékrész elején felváltva zörögtek a kapuk hálói, mindemellett továbbra is óriási küzdelem folyt a pályán. Változás a félidő derekán érkezett, a mi szempontunkból pozitív. A 46. percben ugyanis 22:18-ra megléptünk. A Gyöngyös játékosai egyre fáradtabban mozogtak, de természetesen nem adták fel, küzdöttek becsülettel tovább. De nem tudtak közelebb kerülni. Az utolsó hat percben azonban többet hibáztunk elől és hátul egyaránt és a vendégek összeszedve minden erejüket egyre közelebb kerültek. Három és fél perccel a lefújás előtt feljöttek kettőre, nyílttá téve a mérkőzést. Szerencsére Tufekdzic értékesítette a hétméteresünket és Füstös Ádám még egyszer ziccert hárított a végén, így tudtunk aztán végül nyerni 27:25 arányban.