Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

Gyorsan kellett regenerálódniuk férfi kézilabdázóinknak, hiszen a szombati bajnoki mérkőzést követően, szerdán ismét fontos összecsapás várt rájuk, hiszen a Magyar Kupában is megkezdődtek számukra a küzdelmek. Ráadásul a sorsolás úgy hozta, hogy a Tatabánya ellen kellett kivívni a legjobb nyolc közé jutást, ami nyilván rendkívül nehéznek ígérkezett, annak ellenére, hogy az ősszel nyolcan tudtunk nyerni idegenben a bajnokságban. Az edzőváltáson átesett vendégek lőtték az első gólt, de aztán megfordítottuk az állás, 4:3-ra, aztán 6:4-re már mi vezettünk. A 22. percben azonban ugyanilyen különbségű hátrányban voltunk. Ekkor megint fordult a kocka. Zsinórban háromszor voltunk eredményesek, mellyel 11:10-re vezettünk. A szünet előtti másodpercekben a Tatabánya beállósa, Topic sajnos még be tudott találni, melynek köszönhetően 14:13-as csurgói vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.
A folytatásban sem változott a játék képe. Illetve annyiban, hogy a vendégek vezettek eggyel, melyet folyamatosan ki tudtunk egyenlíteni. A 44. perctől azonban jött a változás. A sokadik egalizálást követően, egymás után háromszor is betaláltunk, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget a két együttes között. Ekkor 21:18-ra vezettünk. Sajnos nem tudtuk megtartani ezt, mert az ellenfél rendkívül szívósan játszott, melynek következtében az 56. percben visszavették a vezetést, kihasználva buta, könnyelmű hibáinkat. 24:24 után a meccs legjobbja, a tatabányai Győri Mátyás aztán zsinórban szerzett két találatával bevitte nekünk a kegyelemdöfést. Nagyon jó volt látni, hogy játékosaink mindent megtettek a továbbjutásért, de hiába szereztük mi az utolsó fél percben a meccs utolsó találatait, ez már csak az egyenlítésre volt elég, mellyel elbúcsúztunk a Magyar Kupától.