Fontos téma az új csurgói egyesület első rendezvényén

„Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz”. Ez volt annak a rendezvénynek a címe, melyet egy új helyi civil szervezet, a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület hirdetett meg első programjaként. A február 10-én, szombaton délelőtt megtartott eseményen négy előadás hangzott el ebben a témában.

Fontos téma az új csurgói egyesület első rendezvényén

A Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola adott otthont egy rendkívül aktuális témájú rendezvénynek február 10-én, szombaton délelőtt. Szervezője a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület volt, amely nem régiben került megalapításra.

 

Az új egyesület első rendezvénye az „Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” címet kapta. Az eseményen négy, rendkívül érdekes előadás hangzott el. Az elsőt dr. Kovács-Bokor Éva, a Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézetének tanszékvezető adjunktusa tartotta a klímaváltozás városokat érintő hatásairól. Dr. Németh Kornél a nagykanizsai Pannon Egyemről érkezett, hogy a téma kapcsán megossza ismereteit az érdeklődőkkel.

 

A rendezvényen Csuka Veronika tájépítész tartott még előadást a zalakarosi fenntartható csapadékvíz-kezelő rendszerről, illetve zárásként Szita Gábor, a Magyar Geotermális Egyesület elnöke a geotermikus fűtésről és távhőről, a megújuló energiaforrások tekintetében.