Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón

Megkezdődött február harmadikán a férfi kézilabda bajnokság tavaszi szezonja. Együttesünk haza pályán fogadta a Telekom Veszprémet. A világhírű vendégek már a meccs elejétől nyomatékosították az erőviszonyokat. A végén, 21:10-es félidei vezetésüket követően, 36:23-ra nyertek

Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón

Nem akármilyen ellenfél várt férfi kézilabda csapatunkra február harmadikán, szombaton a bajnokság tavaszi szezonjának nyitó fordulójában. A Sótonyi László Sportcsarnokba ugyanis a Telekom Veszprém látogatott, keretében négy mostani Európa-bajnok francia játékossal. A vendégek rögtön az elején rendezték az erőviszonyokat, hiszen 4:0-ra, majd a hatodik percben már 6:1-re vezettek. Félelmetesen jól játszottak, nem érződött játékosain, hogy közülük tizenegyen vettek részt a januári kontinensviadalon. A 17. minutumban már kereken tízzel mentek. Sajnos minimális esélyt sem adtak még a szoros eredményre sem. Az első harminc percet követően 21:10-es előnyükkel kezdődött meg a szünet.
Jól kezdtük a második félidőt, hiszen többször is betaláltunk, kilencre csökkentve a hátrányunkat. A Veszprém azonban rendre megbüntette hibáinkat, így megint csak tíz fölé nőtt a vezetésük. Lehetőséget kaptak fiatal játékosaink is a találkozón, hogy testközelből is érezhessék, milyen a világ legjobbjai ellen játszani. A folytatásban valamelyest közelebb jöttünk és a hátralévő idő nagy részében tíz egységnél stagnált a vendégek előnye. A mérkőzés végére azonban ezt növelni tudták, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget. Csurgói KK – Telekom Veszprém 23:36.

 

Együttesünk február 10-én, szombaton Egerben lépett pályára és 28:27 arányban értékes győzelmet aratott.