26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat

Gazda Ferenc a Csurgói KK masszőrje, vagy szakmailag hivatalosan a fizioterapeutája. Idén tizennégy éve gyógyítja a játékosok sportsérüléseit. A regeneráció és a rehabilitációs tevékenység mellett, ha kell a lelküket is. Összeállításunkban megismerkedhetünk a tevékenységével és magyar válogatottnál végzett munkájával is

26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat

Gazda Ferenc 1998-ban kezdte a gyúrói pályafutását. Csurgóra 2010. októberében került a Csurgói Kézilabda Klubhoz. Azóta is itt dolgozik. Az elmúlt időszakban folyamatosan képezte magát, melyet a falon lévő oklevelek is tanúsítanak. Mára már fizioterapeuta végzettséggel is rendelkezik. Az elmondások szerint egy kézilabda csapathoz először vegyél egy jó kapust, de mindenesetre egy jó gyúrót is. Gazda Feri személyében és életében sikerült ez a feltétel.

 

Az elmúlt 26 évben számtalan játékost gyógyított meg, ha kellett drótozott össze. Számtalan történet és esemény kapcsolódik a munkájához. Szerinte a gyógyításhoz, nagyon fontos a bizalom.

 

A jó munkájának híre hamar szárnyra kelt a kézilabdás berkekben. Ennek köszönhetően magasabb osztályba lépett. 2018-ban a magyar válogatotthoz került. Innentől kezdve a klubnál végzett tevékenységhez kapcsolódott a válogatottnál lévő munka is. Látszólag egyforma a két szolgálat, vagy mégsem?

 

A magyar válogatottal legutóbb a németországi Európa-bajnokságon vett részt. Elmondása szerint az Ő munkájuk nem olyan látványos, de nagyon fontos. A kontinensbajnokságon jól szerepeltek a magyar fiúk. Gazda Feri pedig rengeteg pozitív élménnyel gazdagodott, mellette több, egykoron Csurgón játszó játékossal is találkozott. Az Európa bajnokság után a magyar csapat előtt az Olimpiára való kijutás a következő cél. Ferinek is ez a vágya, hogy a csapattal együtt Ő is ott lehessen Párizsban.

 

Végezetül Gazda Ferenc elmondta, hogy több célja is van még a sportéletben. Ezek eléréséhez azonban nagyon fontosnak tartja a Családja kitartását is.