Szalagot tűztek a Kolping Nagyváthy Középiskolában

Megtartotta szalagtűző ünnepségét a Kolping Nagyváthy János Középiskola. Elsőként Göndics János plébános köszöntötte a végzősöket egy Wass Albert idézettel készülve. A szalagtűzésre az intézmény igazgatójának és a végzős diákoknak a beszédei után került sor, az áldást követően.

Szalagot tűztek a Kolping Nagyváthy Középiskolában

Február 16-án, pénteken délután tartotta szalagtűző ünnepségét a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola. Az eseményen elsőként az intézmény lelki vezetője köszöntötte a végzősöket egy Wass Albert idézettel, amely az igazságról szól. A folytatásban az intézmény igazgatója lépett a mikrofonhoz, elmondani erre az alkalomra megfogalmazott szavait.

 

Az ünnepség kulturális része Bradics Jácint énekével kezdődött. Következett egy vers, majd a 11. osztályos tanulók szóltak az az ünnepeltekhez, biztató gondolatokat mondva számukra. Utána újabb vers volt hallható.

 

A végzősök nevében ketten emlékeztek vissza eddigi középiskolás éveikre, átérezve, hogy lassan mindez befejeződik számukra, és egyre komolyabb kihívásoknak kell megfelelniük. A tanári kórus erre az eseményre is készült egy produkcióval.

 

Az ünnepség fénypontjának kezdetén Göndics János plébános áldotta meg a szalagokat, melyek azután kerültek feltűzésre osztályonként. Az idei évben is kettő osztály készült tánccal. Összesen néggyel. A hagyományoknak megfelelően, ezzel zárult a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola szalagtűző ünnepsége.