Kortárs irodalmi antológia és honlap mutatkozott be Csurgón

„Helyőrség.ma”. Ezzel a címmel került sor egy irodalmi antológia bemutatójára Csurgón. Helyszíne a református gimnázium könyvtára volt, ahol azt is megismerhették a a diákok a rendhagyó irodalmi óra keretében, hogy az ugyanezt a nevet viselő honlap, milyen értékes magyar kortárs írók, költők, szerzők munkáit mutatja be. Mindez a Petőfi Program pályázatának volt köszönhető.

Kortárs irodalmi antológia és honlap mutatkozott be Csurgón

A Helyőrség.ma lapcsalád Kárpát-medencei lefedettségű. Folyóiratot ad ki és egy weboldalt üzemeltet, amely a kortárs irodalmi értékeknek biztosít gyűjtőhelyet. Farkas Wellmann Endre főszerkesztő elmondta, a portálon megjelenik a mennyiség, de természetesen elsősorban a minőséget képviselik az itt megtalálható írások, hiszen a weboldal szakmai szűrőként igyekszik segíteni a kortárs szerzőknek és az olvasóknak egyaránt.

 

Az irodalmi portál szerkesztői ez év elejétől járják az országot a Csurgói járásban is nyertes Petőfi program pályázatnak köszönhetően. A református gimnázium könyvtárába február 22-én, csütörtökön érkeztek négyen, bemutatni antológiájukat.